Żółtodziób 26.07.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Własnie skonczyłem prace związane z równaniem działki. Teraz czekam na mapkę od geodety, kupuje projekt i staram sie o pozwolenie na budowe. Z fundamentami ruszę na przyszły rok, ale czy w tym roku mogę już sobie zdjąć humus? (chodzi o to, że mam na działce spycharkę którą mogę wykorzystać). Znam wymiary przyszłego domu + 2 m z każdej strony, tylko czy nie za wcześnie ? czy nie zrobi się bajorko? a co z chwastami? Dla mnie za wcześnie, ja humus ściągnąłem tydzień przed tyczeniem budynku i dwa tygodnie przed rozpoczeciem wykopów. Działkę wyrównałem po uzyskaniu pozwolenia na budowę, tj miesiąc przed rozpoczęciem prac. Spokojnie, powoli - jezeli juz chcesz teraz zdjąć humus to upewnij sie że dobrze wymierzyłeś - ja zostawiłem zapasu po 2 m z każdej strony . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37493-zdjecie-humusu/page/2/#findComment-751546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts