Maggie 24.07.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Mam działkę na wsi, na której - szczególnie w czasie wakacji - spędzam z dziećmi i psem sporo czasu. Ponad rok temu ogrodziliśmy ją prowizorycznie siatką leśną i wkopanymi słupkami z drewna. Ponieważ budowa pewnie jeszcze trochę potrwa, nie chcieliśmy na razie inwestować w docelowe ogrodzenie. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie fakt, że nasz pies z uporem godnym lepszej sprawy wciąż szuka sposobności na wydostanie się za siatkę. Jak pozatykałam wszystkie dziury, to zaczął robić podkopy i parę razy dziennie przyłapuję go na zewnątrz. Nie pomaga przywiązywanie na smyczy "za karę". Nie pomagają regularne i długie spacery. Ot, ma fantazję - to wychodzi. A nie każdy z sąsiadów czy przechodniów lubi spotkać się oko w oko z dwudziestokilkowym psiakiem biegającym luzem. Przyznam, że robienie 160mb podmurówki nie bardzo mi się uśmiecha (działkę ogrodzić trzeba byłoby ze wszystkich 4 stron), a trzymanie psa na smyczy cały boży dzień też nie wydaje mi się dobrym wyjściem. No i mam kłopot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 25.07.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Jaki to pies ? Reprezentant jakiejś konkretnej rasy czy nie ? Pies czy suka ?Podkopuje się zawsze czy np. miesiąc, dwa temu bardzo intensywnie teraz już mniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.07.2005 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Trzyletni pies (facet ), mieszaniec z golden retrieverem - mamy go od roku. Podkopuje się gdzieś tak od 3 miesięcy - tj. od kiedy przyjeżdżamy na działkę na dłużej. Najpierw przypuszczałam, że gdzieś poczuł "wolę bożą", ale to chyba raczej sport dla sportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts