ged 01.12.2002 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2002 Pisze dalej, bo mnie to wnerwiło. Dla obrotnego informatyka kasa leży na ulicy - wystarczy tylko się rozejrzeć. Błąd popełniłeś wtedy, gdy pierwszy raz poszedłeś do pracy na stałą pensję. Kiedyś miałem kolegę, to był szalony rok 89, Kolega zapisał się do jakiejś szkoły biznesu - dali mu tam wycisk - z rozmów zapamiętałem jedno zdanie: "jeśli zatrudnisz się w firmie i będziesz czekał na pensyjke - jesteś stracony dla biznesu". Nie popełniłem tego błędu. Nie żałuję. Twoja sytuacja nie jest złą - wreszcie masz szansę !!!Wracając do pracy - większość ludzi nie maja pojęcia o komputerach, można im wcisnąć wszystko. Kiedyś byłem świadkiem rozmowy chłopaczka z firmy komputerowej z dyrektorem szkoły średniej. Co ten chłopak opowiadał - za instalkę sieci lantastic na kilku komputerach brał połowę wartości komputera od stanowiska !!!! I ten dyrektor to kupił !!!! Pracując w branży, zapewne orientujesz się gdzie potrzebują administratorów sieci - możesz mieć kilkanaście cząstkowych etatów... Jeśli chodzi o reklamę usług napisałem: "DO WSZYSTKICH" firm, to ważne. Gdy miałem firmę budowlaną - wysłałem ofertę remontów do kilu tysięcy szkół w czterech sąsiadujących województwach. Ofert miałem tyle, że dałem pracę kilku konkurencyjnym firmom - nie mogłem się wyrobić. Gdy zajmowałem się choreografią - (coś w rodzaju kursów tańca), wysłałem 40 000 (słownie: czterdzieści tysięcy) indywidualnie zaadresowanych zaproszeń do młodzieży w wieku 16-19 lat (oczywiście nie pocztą). Bazę adresową zdobyłem onegdaj mając praktyki studenckie w pewnym ośrodku obliczeniowym. Przyszło 3 procent zaproszonych. Konkurencja padła na kolana. Podstawa to pomysł i konsekwentna realizacja. Potem się samo kręci. Ged Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 01.12.2002 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2002 Ged, ale mnie zaskoczyłeś! POZYTYWNIE oczywiście. Masz tyle pary, że jakbyś połowę komuś oddał, to nawet tego nie byłoby widać. Masz rację w 100%. Więcej tak myślących i działających to gwarantowany spadek bezrobocia. Ged na prezydenta !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 01.12.2002 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2002 Ged to jest to trzeba w życiu zawsze uciekać do przodu a nic nie daje takiej przyjemności co ciężka praca na własny rachunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 02.12.2002 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 Dziękuję wszystkim za bardzo dobre rady. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Tomaszos dnia 2002-12-02 08:02 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 02.12.2002 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 On 2002-12-01 02:09, ged wrote: Na początek nie musisz mieć firmy pracuj na umowę o dzieło. Jeden człowiek, którego zwalniano w firmie w której ja pracuję, planował zarejestrować się w UP jako bezrobotny i zarejestrowac firmę. Podobno dla takich przysługuje roczne zwolnienie od jakichś tam podatków czy też ZUS-ów. Dokładnie nie wiem, ale radzę "zasięgnąć języka". Życzę powodzenia. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolka 05.04.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 Oj widze że nie tylko ja tracę robote.Szkoda bo mnie to wcalle nie pociesza i kurde nic innego mi się nie chce tylko spać i płakac.(to i tak dużo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolka 05.04.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 a tak wogóle to mi przykro Tomaszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 ged, jesteś niesamowity!!! :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.04.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 Ale fajowskie Forum!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 09.04.2003 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 j [ Ta wiadomość była edytowana przez: Linka dnia 2003-04-09 15:59 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.04.2003 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.04.2003 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.04.2003 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 10.04.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 !!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.04.2003 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 A nie mówiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromel 12.04.2003 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Firma w której pracuję może zniknąć z horyzontu jescze w tym roku (brak kontraktów), niespłacony redyt na mieszkanie w EURO i debet na koncie. Już dwa razy traciłem pracę i wydawało mi się że to już koniec, że czeka mnie już tylko łopata. Mieszkam w małym mieście ze strukturalnym bezrobociem w którym najwjększym pracodawcą jest szpital... Właśnie wróciłem razem z psem z "rozpoznania bojem" - pytałem tybylców o właścicieli ziemi w miejscu gdzie BEDZIE KIEDYŚ STAŁ MÓJ DOM !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.04.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Witam Tomaszos tez podzielam twój stan od stycznia 2004 będę na zielonej trawce. Wiem że mam jeszcze 9 miesięcy. A tak jak Tomaszos jestem informatykiem, i bardzo ciężko u nas o pracę. Będę próbować bo nic innego mi nie zostaje, ale ciężko u nas informatykom, ja jestem od obsługi baz danych i ochrony danych osobowych woj. Podlaskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.04.2003 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 To już horror, żeby dla informatyków nie było pracy!!!Ale, ale! Jeszcze parę takich przypadków jak SARS, pare wojen i nikt w ogóle nie będzie wychodził z domu. Przy komputerkach, z maskami na pysiach, będziemy sobie pracowali w domkach...Nie sądzę, żebym Was pocieszył. Ale sam mam podobną sytuację, dobrze że jeszcze mam troche zleceń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 16.04.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 emems wrote:razz:odlaskie Wiem cos o tym, bo też jestem z podlaskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 22.04.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Ciekawe, co się dzieje z Tomaszemos? Od grudnia nie odpowiada? Czy znalazł pracę? Czy mu się powiodło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts