Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trac? prace

Tomaszos

Recommended Posts

BARDZO WIELKIE DZIĘKI

Brak mi słów aby dziękować Wam za wsparcie. Życzę wam aby wasze domki były tak trwałe że i po 200 latach nie wymagały remontu :lol:

U mnie :

1. firma została wcielona do wawy

2. dostałem awans i minimalnie więcej kasiory :p

3. roboty mam z 10 razy tyle co poprzednio :evil: (serio)

Mamy PRACE :lol: :D 8) :p :lol: :D :wink: :p :lol: :D

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 7 months później...
BARDZO WIELKIE DZIĘKI

Brak mi słów aby dziękować Wam za wsparcie. Życzę wam aby wasze domki były tak trwałe że i po 200 latach nie wymagały remontu :lol:

U mnie :

1. firma została wcielona do wawy

2. dostałem awans i minimalnie więcej kasiory :p

3. roboty mam z 10 razy tyle co poprzednio :evil: (serio)

Mamy PRACE :lol: :D 8) :p :lol: :D :wink: :p :lol: :D

Moje gratulację....nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :lol:

• 2 months później...
No cóż, jest nas więcej. W sobotę "ryczałam" - od 1 września jestem na lodzie. Mąż usiłuje mnie pocieszyć ale to nic nie daje. Jestesmy dopiero niecały rok w nowym mieście, gdzie bezrobocie jest ogromne (Łódź). Nie zdążylismy zawrzeć jakiś nowych znajomości - wiadomo, budowa. Przez ten rok byłam na urlopie, więc nijak kontaktów. A kredyt - jak góra. Żyć się odechciewa i dom już nie tak cieszy...

Aniu - "Pan Bóg nigdy nie zamyka drzwi, nie otwierając jednocześnie okna" - mocno w to wierzę. Nie raz przekonałam się, że coś, co wydawało się "końcem świata", za jakiś czas było po prostu wstępem do czegoś następnego, czegoś innego, LEPSZEGO.

Trzymam za Ciebie kciuki, żebyś nie straciła nadziei.

Pozdrawiam gorąco, Mamona

Dziekuję Wam bardzo za wsparcie. Dla mnie ta sytuacja jest zupełnie obca - ja idąca jak taran przez zycie nagle padam podcieta. Dlaczego? Bo nie mam 25 lat, "dwudziestoletniego" doswiadczenia i nóg do samej szyi. Od dwóch lat jestem "ryczącą" czterdziestką choć czuję sie o połowę młodsza.

Budowa domu to pestka w porównaniu z szukaniem pracy. Mam nadzieję, że Wasz optymizm udzieli sie i mnie.

Anka nie daj się.

1) przejżyj dostępne zasoby (odprawa, długość kuroniówki),

2) na spokojno sprawdzić wydatki bieżące (rozpocząć obniżanie),

3) rozpocząć maraton po starych znajomych (sprzed roku i dawniej).

4) bież co popadnie z ryzekim na czarno i bez ryzyka za każdy pieniądz większy od kuroniówki.

Mnie to spotkało na początku dotcomów (całe szczęście) i tylko na 1,5 miesiąca (całe szczęście).

Szczęście polegało na tym, że koledzy (koledzy pamiętaj) znaleźli mi pracę u gościa co najmniej uciążliwego, którą wcześniej bym nie ruszył (mów, że bierzesz wszystko).

Ze średnio/ wyższego szczebla kier na bieganie z drabiną i elektronarzędziami.

U ciebie kredyt, u mnie 2 miesięczne dziecko było.

Oferty szły na wszystko co się w gazetach ruszało i łowcy głów powiadomieni (w Łodzi macie Warszawkę o 2h) od poniedziałku do piątku przechlapane, ale za to raty spłacane.

Literatura opowiada, że to błąd, mam głęboko taką literaturę i dlatego jestem już po przebranżowieniu, a goście po mnie czekali, czekali i zasoby sobie przejedli z tego czekania.

Anka najważniejsze nie odwracajcie się od ludzi (myśmy zrobili błąd podręcznikowy bezrobotnego) zamknęliśmy się w sosie własnym. Ludzie cie jeszcze zaskoczą tylko daj im szansę.

Masz nóż na gardle, ale przecież jesteś taran i to doświadczony parę w gwizdek już puściłaś (popłakałaś sobie), a teraz dziury uszczelnić, pod kocioł dołożyć i do przodu. Nikt nie mówi, że będzie łątwo, ale dasz radę.

Nie przejmuj się brakiem odpowiedzi, wal w ten mur, aż go skruszysz.

Uff, trochę przydługo jak na kroyenę.

Wiecie co- ludzie na tym Forum są rewelacyjni. Aż miło jest czytać posty. Jestem dumna, że jastem w takim szacownym gronie.

Tomaszos ma pracę, Annie na pewno też lżej na duszy po takim odezwie.

Perspektywa bycia bez pracy jest dzięki Wam lżejsza do przełknięcia.