Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś zna kotły Sounier Duval?

Recommended Posts

Mialam w mieszkaniu przez 5 lat dwufunkcyjny Saunier Duval. Sprawowal sie przyzwoicie, oprocz normalnych problemow z dwufunkcyjnymi kotlami (typu spadek cisnienia wody pod prysznicem jak ktos otworzyl kran w kuchni :) ) klopotow nie bylo. Raz spanikowalam, bo nie mialam cieplej wody i noworodka w domu - okazalo sie, ze zgasl plomyk... :)

Miałam. Zainstalowany w 2000 roku. Podczas ostatniej zimy zepsuł się czujnik odpowiedzialny za sygnalizowanie zapchanego komina i piec wyłączał się co chwilę - tragedia. Wymienialiśmy czujnik dwa razy. Psuł się zawsze, kiedy wyjeżdżaliśmy na weekend i temperatura w domu była ustawiona na niższą niż zazwyczaj, czyli piec nie pracował na pełnych obrotach. Trzeba było zdrutować coś tam z tyłu pieca (ale to niebezpieczne) jak za "króla ćwieczka".

Mój mąż twierdzi, że już nigdy nie kupi francuskiego g...

Pracowalem kilka lat temu w tej firmie (na studiach). Robia przyzwoite piece, mniej znane niz konkurencja, ale mysle ze rownie dobre. Glowna siedziba jest w Wawie (nie wiem dokladnie gdzie bo sie przeniesli z Połczyńskiej kilka lat temu do wiekszej siedziby). Mozesz sie tam przejechac i zobaczyc na wlasne oczy. Najlepiej pogadac z instalatorami na miejscu - oni maja zwykle uprawnienia na instalacje wiekszosci firm produkujacych piece i wiedza najlepiej co jest dobre a co nie.

Pozdrawiam