BarPe 25.07.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Szukam budujących Irysa II Horyzontu - albo osób, które go przeanalizowały. Oczywiście interesują mnie orientacyjne koszty budowy i potencjalne "trudne punkty". Będę wdzięczna za pomoc. http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=59&id_autora=1&spacer=2&proj=IRYS%20II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelek1984 11.03.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam, Buduje bądź wybudował ktoś Irysa II?? Mile widziane opinie dotyczące tego projektu:) http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=34&sid=5 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelek1984 13.03.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagusia 13.03.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Ja będę najprawdopodobniej budowała Iryska, ale samego tego parterowego, nie IrysII Projekty są bardzo podobne do siebie, może dlatego też ten mi się podoba. Ja jednak gustuję w parterówkach. Ale ogólnie twój irysek wydaje się praktyczny (tak jak i mój!). Podam CI zmiany o których ja myślę z uwagi na to, że rozkład dołu jest podobny. Zastanawiam się, aby zrobić pom gosp za garażem lub jego boku, a przy kuchni pralnię z suszarnią i jakaś spiżarkę. Mam obawy co do kotłowni tuż przy kuchni. Jeśli na gaz to spoko, ale w moim przypadku najprawdopodobniej będzie eko groszek dlatego wole ja przenieś za garaż. Podoba mi się też wykusz w łazience:) Nie wiem czy też nie pomyślę, aby w moim skrócić garaż- za to go poszerzyć i dodać to okno boczne, które jest w twoim:) Co do Irysa II to ja osobiście bałabym się tej dużej wysokiej przestrzeni. W Twoim tak samo jak w moim nie ma stropu nad salonem, jednak w Twoim przypadku bałabym się, gdyż ciepło zawsze ucieka do góry- a wiadomo dom z poddaszem użytkowym jest o wiele wyższy. Poczytaj sobie opinie osób, które maja domy z antresolami- kiedyś wgłębiałam się w ten temat. Wiadomo dla gości odwiedzających robi to ogromne wrażenie gdyż wygląda pięknie, niestety gorzej z ogrzewaniem. Ciepło ucieka z dołu i kumuluje się na antresoli. Na pewno w taki domu najlepiej zrobić podłogówkę wtedy ono nie ucieka aż tak bardzo jak z normalnych grzejników ale myślę, że warto się nad tym zastanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelek1984 15.03.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witaj:) My zakładamy pompę ciepła i oczywiście ogrzewanie podłogowe, do tego kominek więc chyba zimno nam nie będzie Znajomi mają domek z antresolą, tak ogrzewany i jest ok. Co do zmian: - chcemy powiększyć garaż (wysunąć do przodu) i na tyłach zrobić dodatkowe pomieszczenie na pralnie z wc z wyjściem na taras, - zabudować taras nad garażem i zrobić tam sypialnie z łazienką i garderobą, - na dole wc zmienić w garderobę, - na dole garderobę przy sypialni otworzyć na salon( zamiast ściany nośnej filary) będą tam półki na książki które uwielbiam taka mała biblioteczka, - podwyższyć poddasze o jeden bloczek żeby nie było za nisko. Jeśli chodzi o zmiany to tyle. Irysa wybraliśmy z pośród setek projektów, zakochaliśmy się w nim od pierwszego wejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelek1984 16.03.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelek1984 27.03.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.06.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Czy zaczęliście budowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts