b2k 25.07.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Witam, Chciałabym aby mój tamaryszek, którego posadziłam rok temu nabierał formy drzewa a nie krzaku. Czy moge prosiś o porady jak go pielęgnować/przycinać i kiedy?Jak sprawić aby tylko jeden pęd stawał się coraz grubszy i rósł w miarę pionowo? Chodzi mi o to, żeby był jednen gruby pień a nad nim korona, a nie żeby to był taki krzew z wieloma odrostami. Coraz częściej widzę takie tamaryszki które wyglądaja jak drzewa i jestem nimi zachwycona... Moim zdaniem wyglądają prześlicznie i bardzo elegancko. Pozdrawiam,B2K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 25.07.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Witam, Chciałabym aby mój tamaryszek, którego posadziłam rok temu nabierał formy drzewa a nie krzaku. Czy moge prosiś o porady jak go pielęgnować/przycinać i kiedy? Jak sprawić aby tylko jeden pęd stawał się coraz grubszy i rósł w miarę pionowo? Chodzi mi o to, żeby był jednen gruby pień a nad nim korona, a nie żeby to był taki krzew z wieloma odrostami. Coraz częściej widzę takie tamaryszki które wyglądaja jak drzewa i jestem nimi zachwycona... Moim zdaniem wyglądają prześlicznie i bardzo elegancko. Pozdrawiam, B2K Po prostu wytnij wszystkie cienkie pędy zostaw jeden najgrubszy - ten przytnij wiosną nastepnego roku na wysokości na której chcesz mieć koronę tamaryszka i poczekaj z 10 lat a bedzie drzewko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2k 25.07.2005 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Takie proste!? Ekstra! Dziękuję serdecznie Beti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts