EDZIA 25.07.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Akcja zbiórki pieniędzy na komputer dla Nikoli została zakończona, ale kontakt z rodzicami i Nikolą pozostał. Myślę, że z uwagą i ciekawością będziemy śledzić dalsze losy i postępy Nikoli dlatego pozwoliłam sobie założyć ten wątek. Może w przyszłości Państwu Żyburom uda się założyć Internet to relacje będą bezpośrednie.Póki co z rozmowy telefonicznej dowiedziałam się, że Nikola wraz z mamą jest od soboty na dwutygodniowym turnusie rehabilitacyjnym w Łebie.Bardzo jest dumna z własnego komputera, czuje się z tego powodu bardzo ważna, że to jej komputer a nie jej starszych braci.W Kajetanach jest już bardzo sławna i nazywana tam Gwiazdą. To poczucie ciągłego zainteresowania jej osobą takiej rzeszy ludzi daje jej większe poczucie pewności co bardzo pozytywnie wpływa na jej postępy w rehabilitacji. Rehabilitacja przebiega rewelacyjnie Rodzice Nikoli jeszcze do tej pory nie oswoili się z myślą, że mają komputer i że tak sprawnie przebiegła zbiórka pieniędzy. Odniosłam wrażenie, ze jeszcze w piątek Pani Joanna miała łzy szczęścia w oczach dziękując po raz kolejny Forumowiczom za ich ofiarność dobre serce. Pozdrawiam w imieniu swoim i Państwa Żyburów Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.07.2005 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Dziś nadeszły pozdrowienia od Nikoli z turnusu rehabilitacyjnego w ŁebieOto ich treść:"..W październiku - słuch odzyskałam,W lipcu - komputer dostałamA teraz jestem nad morzem,Słyszę jak krzyczą dzieci, jak mama woła,Szum wody i wszystko co się dzieje dookoła. Teraz jestem już wesoła ! Dziękuję i mocno całuję ! " Nikola z mamą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.08.2005 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 "Słyszę jak krzyczą dzieci, jak mama woła,Szum wody i wszystko co się dzieje dookoła" ...wzruszyłem się......to wejście do Nowego Świata......muzyka, ptaki, nawet brzmienie ciszy..... chciane, gdy potrzeba.... SZCZĘŚCIE Dać mi szczęścieTo taki prosteDać mi szczęścieTo przecież trudneSzczęście...coś pięknegoGdy człowiek nimczłowieka obdarowywuje Więc jak chcesz to daj mi jeDaj mi go w kilogramachSchowam je do piwnicyi będę wyjadać codzienniepo troszeczkuby starczyłona całe życie ! madziulka7.11.99 więcej tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.10.2005 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Tak mi się przypomniało, że już niedługo 11 października minie rok od operacji Nikoli...Próbowałam kilka razy dodzwonić się do rodziców Nikoli...dziś odebrał jej brat i dowiedziałam się, że nasza Nikola chodzi już do przedszkola....szczegóły wkrótce... pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 05.10.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Cieszę się ogromnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 05.10.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 03:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 "..W październiku - słuch odzyskałam, W lipcu - komputer dostałam A teraz jestem nad morzem, Słyszę jak krzyczą dzieci, jak mama woła, Szum wody i wszystko co się dzieje dookoła. piękne to, po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.10.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Nikola zaczyna normalnie zyc... i to wlasnie chodzilo.. m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 31.10.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Co tam u małej?Ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.11.2005 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 A u Nikoli duzo nowości.Chodzi do przedszkola i dobrze sobie radzi wśród rówieśników.Obsługę komputera ma opanowaną lepiej niż mama, sama włącza , wyłącza i korzysta z programów rehabilitacyjnych.No i wiadomość z jednej strony dobra a z drugiej...Naszą Nikolę czeka jeszcze w tym roku druga operacja.Do tej pory przeprowadzano w Polsce operacje jednostronnej implantacji, w tym roku jest możliwość przeprowadzenia operacji dwustronnej implantacji. Do tej operacji została wytypowana grupa 20 dzieci, wśród nich znalazła się Nikola. Rodzice nie znają jeszcze terminu, wiedzą tylko, ze jeszcze w tym roku bo środki na ten cel trzeba wykorzystać do końca roku.Ta operacja jest bezpłatna.Z jednej strony radość a z drugiej obawa, wszak to poważny zabieg. przekazuję serdeczne pozdrowienia od Nikoli i jej Rodziców. Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 25.11.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Dobre wieści, a operacja z pewnością się uda, będziemy trzymać mocno kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 30.11.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Trzymamy kciuki !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.12.2005 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Ta operacja MUSI się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 04.12.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Na pewno sie uda! Wszystko bedzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.12.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Trzymam kciuki za Nikolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdaśP 09.12.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Ta operacja na pewno się uda. Trzymaj się Nikolciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.12.2005 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Wiadomość z ostatniej chwili.Nikola z mamą są już w Warszawie.Operacja jutro 14.12. o godz.8.00 Zatem trzymajmy kciuki za Nikolę pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 13.12.2005 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Jestem myślami z Nikolą, będzie dobrze, na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 14.12.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Za niespełna pół godziny trzymamy kciuki - to na prawdę pomaga, więc będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 14.12.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Pewnie już po ??? Mam nadzieję, że wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts