Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co słychać u Nikoli

Recommended Posts

Nikola na pewno jest już po operacji i też mam nadzieję, że wszystko jest ok.

O stanie zdrowia najwcześniej dowiemy się w piątek, bo w piątek planowany jest powrót Nikoli do domu.

Jak uda mi się czegoś nowego dowiedzieć to poinformuję.

pozdrawiam

Edzia

• 4 weeks później...

Pozwoliłem sobie dziś zadzwonić do Puław i mam najnowsze informacje

Nikola jest juz po drugiej operacji, przeszła ją jeszcze lepiej niż pierwszą, rana goi się lepiej niż dobrze, narazie działa tylko jeden implant, ten pierwszy, a na uruchomienie drugiego procesora Nikola z mamą jedzie do Warszawy około 20 lutego. Sama Nikola robi naprawde ogromne postępy, mówi już pełnymi zdaniami, śpiewa i jest poprostu radosnym dzieckiem.

A na jesień idzie do zerówki

pozdrawiam

maksiu

:D Raduje się serce, raduje się dusza... gdy czyta się takie wieści.

• 7 months później...
Spotkałam dzis Nikolę z tatą :D Siedziała mu na plecach i się zaśmiewała. Zapytałam co u niej słychać. Mała wspaniale sie rozwija, jest radosnym dzieckiem, tata też wyglądał na szczęśliwego. Dziś była pierwszy dzień w przedszkolu. Komputer , ktory dzięki forumowiczom otrzymała bardzo się przydaje. Rodzice kupują jej kolejny program do rehabilitacji :D

Spotkałam dzis Nikolę z tatą :D Siedziała mu na plecach i się zaśmiewała. Zapytałam co u niej słychać. Mała wspaniale sie rozwija, jest radosnym dzieckiem, tata też wyglądał na szczęśliwego. Dziś była pierwszy dzień w przedszkolu. Komputer , ktory dzięki forumowiczom otrzymała bardzo się przydaje. Rodzice kupują jej kolejny program do rehabilitacji :D

Jak jeszcze spotkasz Nikole z rodzicami to koniecznie pozdrów ich odemnie i podziekuj w moim imieniu za kartkę z Łeby. Nikola była na turnusie rehabilitacyjnym, podobnie jak w poprzednim roku również w Łebie.

pozdrawiam

m.

Jak jeszcze spotkasz Nikole z rodzicami to koniecznie pozdrów ich odemnie i podziekuj w moim imieniu za kartkę z Łeby. Nikola była na turnusie rehabilitacyjnym, podobnie jak w poprzednim roku również w Łebie.

pozdrawiam

m.

zrpbi się :p

• 2 years później...

Po długiej przerwie udało mi się ponownie nawiązać kontakt z Rodzicami Nikoli.

Rodzice Nikoli przeprowadzili się do nowego, większego mieszkania, zmienili adres i nr tel. no i dlatego tak długo była tu taka cisza, ale na szczęście po latach udało mi się ich odnaleźć.

Pani Joanna była akurat z Nikolą na turnusie rehabilitacyjnym i mój tel. tak bardzo ją zaskoczył, że w pierwszej chwili nie wiedziała co powiedzieć , od czego zacząć, Ucieszyła się jednak bardzo i ciągle powtarzała, że na zawsze zostaniemy w ich sercach za to co zrobiliśmy dla Nikoli.

Nikola chodzi już do II klasy dobrze sobie radzi, choć nie bez problemów, Prawie 5 lat życie w świecie ciszy zrobiło niestety swoje. Duże zaangażowanie Pani Joanny w edukację Nikoli a i chęć do pracy samej Nikoli daje dobre rezultaty i jest coraz lepiej. Komputer i programy edukacyjne Nikola opanowała już do perfekcji i chętnie z nich korzysta. W nowym mieszkaniu mają już internet i jak tylko Pani Joanna znajdzie chwilę czasu zajrzy do nas i obiecała, że napisze.

Prosiła, żeby wszystkich bardzo serdecznie pozdrowić co niniejszym czynię

Edzia

Dostałem od Nikoli kartkę z turnusu rehabilitacyjnego,

tegoroczna kartka jest szczególna, do tej pory kartki były wypisywane przez jej mamę, a tym razem to Nikola sama wypisała kartkę

naprawdę serducho rośnie jak się widzi takie postępy

pozdrawiam

m.