Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wypoczynek na Mazurach- możesz coś podpowiedzieć?

Eluś

Recommended Posts

Proszę Was o jakieś sugestie odnośnie wyjazdu na krótkie wakacje. Do dyspozycji mamy góra 5 dni. Wiem że końcówka lipca to nie czas na planowanie takich spraw skoro jednak pojawiły się środki i pomysł to czemu nie. Ukochane góry odpadają. Znajomi proponują nam wyjazd nad morze w końcówce sierpnia. Propozycja bardzo kusząca ale odległość jaka nas dzieli spowoduje że dwa dni wypoczynku spędzimy w podróży. Dlatego też mąż myśleli o „Mazurach” jego zdaniem to znacznie bliżej i chyba taniej. W dodatku dzieci już zaliczą kolonie. Przeglądałam http://www.agroturystyka.pl ale niestety jeżeli chodzi o ten konkretny rejon niczego konkretnego nie znalazłam.

ze 4 lata temu byłem w Wiżajnach, wszystko umówiłem telefonicznie, wynajeliśmy domek, ceny tam były niskie, blisko jeziora, było fajnie, tanie obiady u gospodarza, łowienie rybek, akurat niedaleko kręcili film Pan Tadeusz. Ze 2 lata temu pojechałem do Augustowa na pare dni zdecydowaliśmy się na pole namiotowe, też O.K, przystępne ceny prysznic i WC na polu był, bliziutko do wody i restauracji, wyciąg do nart wodnych, kajaki, rowery wodne, itd.. w Niedziele był konkurs pływanie na byle czym i koncert zespołu Łzy.... słowem niby nic nadzwyczajnego, ale było fajnie

• 10 years później...

Po urlopie chciałbym odświeżyć wątek bardzo pozytywnym przeżyciem

Polecam jezioro Dąbrówno niedaleko Grunwaldu. Piękne czyste jezioro. A największą atrakcją jest mały sklepik-bar w Leszczu nad brzegiem jeziora, gdzie trzy panie serwują królewskie wręcz obiady. Za 15 zł można zjeść kotlet schabowy z frytami, kotlet mielony z kluskami, pieczeń. Pomyślcie jaka to radość po dniu nad wodą udawać się (płynąć także) na przepyszny obiad. Wakacje do zapamiętania na długo :)