pawelurb 25.07.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 mam do wykonania na przyłączu wychodzącym z domu studnię rewizyjną fi 315 , chciałbym to zrobić sam, bo sam będę kopał i układał rury do przyłącza kanalizacji, czy może ktoś podać mniej więcej "instrukcje" montażu takiej studni ? tzn. co po kolei , na czym ją postawić, czym zasypać itp. nie wiem co jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.07.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 1. Kineta ma strzałkę (wiąże się to chyba ze spadkiem) tu tłumaczyć nie na co. 2. Rurępionową nontujesz tak samo jak każdą inną - smarujesz uszczelkę i nasuwasz. 3. Jeśli pion nie jest teleskopowy to polecam pozostawienie góry tak jak wyjdzie - dotniesz po ostatecznym ukształtowaniu terenu. W przeciwnym wypadku możesz mieć zał mało rury, albo będziesz ją docinał. 4. Nie wiem jak się zakłąda pokrywę żeliwną - mam betonową. Krążek nakładasz na rurę pionową, rurę docinasz i przykrywasz deklem. Jeśli na studzience robisz zakręt to warto zrobić to tak: rura -> kolano 45 stopni -> kineta studzienki -> kolano 45 stopni. W efekcie powstaje Ci łagodny zakręt 90 stopni czyli jednocześnie mniejsza szansa na zatory. W oddali widać nieprzyciętą studzienkę bez kołnierza (pierścienia) ale za to z dekielkiem http://www.europartner.com.pl/katastrofa/20050718_13.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts