rafal9 25.07.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Jaki kolor kominów i cokołu doradzilibyście do grafitowego dachu z dachówki?Elewacja będzie prawdopodobnie z delikatnego odcienia żółtego. Może ktoś ma ciekawe fotki z realizacji takiego zestawienia kolorystycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 25.07.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 my mamy żółty klinkier do angoby antracytowej.kominy już są,czekamy na dach,wykończenia będą z płytek klinkierowych/cokoły itd./ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 25.07.2005 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 my mamy żółty klinkier do angoby antracytowej.kominy już są,czekamy na dach,wykończenia będą z płytek klinkierowych/cokoły itd./ rozumiem, że kominy też żółte, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.07.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 A ja widziałam dach antracytowy z antracytowym klinkierem na kominach, rudo czerwona podmurowka -klinkier i czerwono-rudy klinkier na kolumnach, na tarasie klinkier rudy na ścianach, elewacja biała. Wyglądal rewelacyjnie. znalazłam na jakimś rysunku w goglach -szukając elewacji klinkierowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 26.07.2005 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Czy ktoś może jeszcze coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 26.07.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 mam antracytowy dach, białą elewację, więc kominy też mam białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 26.07.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Mam dachowke antracytowa, komin i slupki z klinkieru rowniez w takiej barwie. Tynk bede miec blekitny a stolarke okienna i rolety biale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 26.07.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 kominy z cegły klinkierowej żółtej,a na górze zrobiłam czapy białe/tak mam w projekcie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 26.07.2005 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 kominy z cegły klinkierowej żółtej,a na górze zrobiłam czapy białe/tak mam w projekcie/ Też myślałem o tym, aby kominy i cokól dać z ciemnego żółtego bądź przechodzącego do brązowego. Podoba mi się model Ochra Ton z CRH-Klinkier. Co o tym sądzisz? Czy będzie pasował do grafitowego dachu?: http://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/wiosna/ochra_ton_1.jpg Przykład realizacji ze strony producenta: http://www.crh-klinkier.pl/gfx/galeria/wiosna/ochra_ton/208.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 26.07.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 no właśnie,mam podobne do tego zdjęcia,właściwie komin też taki fikuśny,i tą czapę mam trochę grubszą no i jak wspomniałam już białą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redii 26.07.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Ja mam tak: http://foto.onet.pl/upload/25/51/_509730_n.jpgooo tak :http://foto.onet.pl/upload/21/86/_471177_n.jpgiii tak:http://foto.onet.pl/upload/5/90/_492212_n.jpgten kolor to cytrynka (żółta nie zielona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 26.07.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 kolor wydaje mi się zależy od tego jaką będziesz miał elewację.w moim przypadku uważałam że jeśli dach dam ciemny to muszę rozjaśnić pozostałymi elementami.bardzo mi pomogła kolorowanka,w moim przypadku z mieszka,gdzie szalałam z kolorami.z tego zostały mi trzy różne odcienie i kolory elewacji,dachu,kominów.no i z tego powstała nasza kombinacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 26.07.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 i jak teraz spojrzałam na zdjęcie poprzednika,to taka czapa pasuje tylko na wyższe kominy,więc też zależy jak wysoki masz komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 26.07.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 i jeszcze-jak będziesz chciał to w poniedziałek mogę ci podesłać zdjęcia kominów,bo mam dwa/ale jeszcze nie mam dachu / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 26.07.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Mam dachowke antracytowa, komin i slupki z klinkieru rowniez w takiej barwie. Tynk bede miec blekitny a stolarke okienna i rolety biale. Maciek, podebrałeś mi pomysł! Dobrze, że budujemy na dwóch różnych końcach Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 26.07.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 A ja mam taki komin klinkierowy: http://romowicz.republika.pl/images/komin.jpg Elewacja będzie jasnożółto-kremowa ( ) a okna są w kolorze złoty dąb. Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów Ania P.S. Chwilowo nie mam zdjęcia z oknami, ale mogę później przesłać na priva (gdybyś był zainteresowany widokiem całości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 26.07.2005 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 A ja mam taki komin klinkierowy: Elewacja będzie jasnożółto-kremowa ( ) a okna są w kolorze złoty dąb. Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów Ania P.S. Chwilowo nie mam zdjęcia z oknami, ale mogę później przesłać na priva (gdybyś był zainteresowany widokiem całości) Planuję podobny zestaw kolorystyczny. Jak najbardziej poproszę o te zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 26.07.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Ja do grafitowego dachu specjalnie "ściągałem" grafitowe cegły z odległości ok 200 km. (akurat kiedy były potrzebne w pobliżu nie było)Kosztowało dużo więcej, ale dla mnie do grafitowego dachu tylko takie same cegły pasują najbardziej, co nie znaczy, że kto inny widzi to innaczej.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 27.07.2005 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Dzięki za odpowiedzi.Czekam na jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hdi206 05.10.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Jaki kolor kominów i cokołu doradzilibyście do grafitowego dachu z dachówki? Elewacja będzie prawdopodobnie z delikatnego odcienia żółtego. Może ktoś ma ciekawe fotki z realizacji takiego zestawienia kolorystycznego? Ja mam grafitowy dach i żółte kominy z czarna fugą.... zapraszam na strone: http://www.weronika.mapi.com.pl/budowa/dach/p9060223.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts