Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOLEJNE URODZINY....

andzia28

Recommended Posts

Człowiek ma tyle lat na ile się czuje :D

Mimo że mam trochę więcej lat niż Ty , przekroczyłam magiczną 40-stkę już jakiś czas temu i naprawdę nie spędza mi to snu z powiek :D

Jak w środku będziesz młoda to żadna liczba nie jest w stanie zepsuć Ci radości zycia :D

sluchaj maxi

ja np. co roku czuje sie mlodsza :D

chyba dziecinnieje :oops: :wink:

:lol: :lol: :lol:

To ile w tym roku skończyłaś ?

Jak 18-ście to wszystko gra 8)

zatem wszystko gra i buczy :D

Żyjemy w takich czasach, że liczy się tylko młodośc: reklamy, programy w tv, moda. Wszędzie atakują nas młode często bez kobiecych kształtów wieszaki (czyt: chude nastolatki), które reklamują kremy przeciwzmarszczkowe, ujędrniające, farby do włosów itp. A właśnie tych kilka zmarszczek i kobiece kształty świadczą o tym, że z każdym rokiem jesteśmy dojrzalsze, bardziej doświadczone, bardziej odpowiedzialne, mamy cel w życiu.

Te zmarszczki są wizytówką naszego życia. Poza tym im prędzej człowiek się pogodzi z tym, że wszystko przemija, tym lepiej dla jego zdrowia psychicznego. A zawsze będziemy wspominać z sentymentem to, co robiliśmy w wieku lat 20. I jakby się nad tym zastanowić, to tęsknimy często nie do tamtych zdarzeń, ale do tego, że byliśmy piękni i młodzi.

A mamy tyle lat, na ile się czujemy - i wtedy na tyle wyglądamy.

Mama mojej znajomej robi z siebie starowinkę. Ubiera się jak babunia, chodzi jak babunia, czesze się jak babunia, a ma 59 lat. Białe włosy, koczek, spódnica do ziemi, siateczka z materiału, zero makijażu, w chłodne dni chusta na ramionach (taka dziergana). Brakuje tylko bujanego fotela. Załamka.

Wybacz, młoda damo, ale trochę bez sensu to Twoje zmartwienie. Czy nie masz ważniejszych rzeczy na głowie niż patrzenie w kalendarz i liczenie tego co minęło? Ja, będąc w trakcie piątego krzyżyka, zawsze myślę o tym, że tyle mam jeszcze do zrobienia w życiu i że nie mogę nawalić. Buduję, wychowuję synów, muszę ich wykształcić i dać im jakiś start w życiu po skończeniu studiów. Masz dzieci? Jeśli nie, dużo przed Tobą roboty... :lol: Lepiej pomyśl o tym, jak zostawić po sobie lepszy świat. Wylewanie łez z powodu kolejnych urodzin nie jest...hm... dobrym pomysłem. Zastanów się raczej, czy już odpowiednio dużo dla siebie i świata zrobiłaś, a jeśli to, co przypomnisz sobie, to niewiele - to znaczy, że jesteś jeszcze bardzo młoda i dużo pracy przed Tobą. Dopiero, kiedy uprzytomnisz to sobie, możesz zacząć się martwić - z powodu zbyt młodego wieku na odpoczywanie! 8)

Wszystkiego najlepszego andzia28 . Urodziny to naprawdę nie jest powód do płaczu :) Zwłaszcza od 30 sa coraz fajniejsze :) dzieci starsze, domy coraz lepsze i więcej możliwości.

Wybacz, młoda damo, ale trochę bez sensu to Twoje zmartwienie. Czy nie masz ważniejszych rzeczy na głowie niż patrzenie w kalendarz i liczenie tego co minęło?

Przyłączam się do tego tekstu :) sa ważniejsze rzeczy niż wylewanie łez z powodu 28 urodzin :) głowa do góry.

Ja tez źle znosze dzień urodzin.

I to wcale nie z powodu przemijającego czasu...ja widzę tego - o dziwo- same dobre strony...życie jest pełne niespodzianek i przyjemności - jestem ich bardzo ciekawa...

ale jest to dzień bardzo osobisty...tak naprawdę to chcę wtedy być tylko sama ze sobą...aby zatrzymać się na chwilkę - zajrzeć wzgłąb siebie - powspominać - zrobić małe podsumowanie - i spojrzec w przyszłość - zrobić plany...

A ja w dniu urodzin nie lubię życzeń od niektórych - bo są to odwalone formułki, telefon wykonany z obowiązku. Lepiej by było gdyby ten ktoś nie dzwonił. A zważywszy na różne stosunki rodzinne należy zaprosić gości na kawkę i ciasto. Bo wypada. A jak nie zapraszam to po latach słyszę "Bo nie zaproponowałaś, żebyśmy wpadli na kawkę". No i NIEAKCEPTUJę życzeń w spostaci sms. To dopiero odwalenie sprawy.

Bardzo dziękuję za życzenia i słowa pocieszenia.To co piszecie jest naprawdę bardzo mądre... i tego właśmie mi trzeba było, żeby się"otrząsnąć". KiZ masz całkowitą rację, lew jest git :wink:

Luilin-skończyłam 31lat, a ta andzia 28 to tylko przykrywka,którą bądę ciągnąć chyba aż do siedemdziesiątki :oops: No Co? W Końcu Piszecie, że Człowiek Ma Tyle Lat Na Ile Się Czuje!

to może stąd to twoje słabsze samopoczucie. pamiętam swoje 30 ste urodziny - było super...31 - płakałam cały dzień ;)

i od tamtej pory kolejne i kolejne itd ... - coraz młodziej się czuję i chyba lepiej wyglądam :) a koleżanki mówią, że po 40 jest jeszcze fajniej :) i tej wersji będziemy się trzymać :)