Paweł.h 19.11.2002 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Wyjaśnijcie mi proszę, czy na poddaszu trzeba zbroić wylewki.Jeżeli tak to dlaczego, a jeżeli nie to też dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 20.11.2002 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 no, a czym przykryjesz rurki w łazience, rury do kaloryferów, chcesz się wkuwać w strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.11.2002 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Karolina - tam nie pisze "zrobić" tylko "zbroić" Pisane było tu i ówdzie o zbrojeniu, więc użyj "Szukaj", a dostaniesz więcej szczegółów co, jak i kiedy. Przykład:http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=904&forum=34 [ Ta wiadomość była edytowana przez: Frankai dnia 2002-11-20 13:04 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 20.11.2002 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Oj sorry! Niedoczytałam. My nie robilismy zbrojenia, wylewka 6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.11.2002 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Ta informacje powinienies miec w projekcie.Czasami sie zdarza ze poddasze bylo nieuzytkowe, przeszkadza konstrukcja wiezby dachowej warstwach wykonczeniowych. W tej sytuacji bym zbroil. Jesli budujesz nowy dom to zrob zgodnie z projektem, ale zazbrojenie wylewki w niczym Ci nie bedzie przeszkadzac. Osobiscie jestem za zbrojeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 20.11.2002 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Ja zbroiłem, dodatkowy w sumie drobny koszt (poniżej 200 zł za maty) w skali całej budowy jest marginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.11.2002 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Pitbull - zbyt naiwnie chyba podchodzisz do projektów. Takie dupperele jak zbrojenie wylewki to masz na ogół wrzucane z automatu, a nie po analizie i to niezeleżnie czy masz gotowca, czy na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.11.2002 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Zetknalem sie juz z projektami w ktorych takie zbrojenie bylo uwzglednione (zwlaszcza w garazu ) ale w obliczeniach nie bylo liczone. Pewnie projektanci przyjmuja ze jest to w zakresie "sztuki budowlanej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.11.2002 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Pitbull - zbrojenie było wpisane z automatu - "garaż, hm... no to damy siatka o oczkach 10cm. Salon, hm... każemy zazbroić włóknami". Innym może nic nie wpisze. Masz rację - to już sztuka budowlana i w ogóle projekty trzeba też ocenić. Sam kiedyś też ufałem projektom. Teraz już wiem jak są doskonałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.h 21.11.2002 01:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 Wczoraj zaczeli u nas robić wylewki i kazałem je zbroić, nie było to przyjęte zbyt entuzjastcznie przez murarzy, ale niepotrafili mi jednak wyjaśnić czemu miałbym tego nie robić.Dzięki temu zbrojeniu będe dużo spokojniejszy.Jeżeli chodzi o projekt, to nie zawiera on żadnych informacji na temat zbrojenia wylewek poddasza i garażu(oczywiście garaż ma zbrojoną wylewkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 21.11.2002 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 To dla kontrastu mój wykonawca powiedział, że bez zbrojenia to on wylewki nie zrobi i już. Dzięki temu nie ma reklamacji . I to mi sie w mojej ekipie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.11.2002 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 Frankai masz racje.Pawel, decyzja prawidlowa, koszt nieduzy a bedziesz spokojniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.h 21.11.2002 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 Też tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts