SACZI 25.07.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Witam.Jakim materiałem najlepiej ocieplić strop budynku drewnianego?Myślę o styropianie oraz o wełnie mineralnej. Druga sprawa, to jak zabezpieczyć owo ocieplenie przed uszkodzeniem? Na strychu mają się znaleźć pomieszczenia uzytkowe, aczkolwiek nie pokoje mieszkalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 25.07.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Byle nie styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniamania 25.07.2005 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 A dlaczego nie styropianem????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kierownik 26.07.2005 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witam. Jakim materiałem najlepiej ocieplić strop budynku drewnianego? Myślę o styropianie oraz o wełnie mineralnej. Druga sprawa, to jak zabezpieczyć owo ocieplenie przed uszkodzeniem? Na strychu mają się znaleźć pomieszczenia uzytkowe, aczkolwiek nie pokoje mieszkalne. styropian a na niego jastrych lub płyty OSB lub ekofiber .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.07.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Styropian Termo-D Termoorganiki.Izoluje też akustycznie i jest kilka razy tańszy od wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SACZI 26.07.2005 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Bardzo mnie cieszy, że polecacie styropian. Pierwotnie równiez myslałem o styropianie, ale "fachowcy" mi go odradzili, ponieważ jest podatny na gryzonie. W sumie to jest logiczne, bo w takich domach zawsze jakas myszka się szwenda. Dodatkowo styropian jest raczej "szczelny" i o przepuszczaniu wilgoci raczej nie ma mowy. Dodatkowo przy ukłądaniu nie pyli tak jak wełna.Wad tych nie posiada wełna, która dodatkowo polecaja wszyscy, których sie pytam.Jako, ze nie jestem budowlańcem, zgłupiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 26.07.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Styropian Termo-D Termoorganiki. Izoluje też akustycznie i jest kilka razy tańszy od wełny. Styropiany akustyczne działają tylko o ile są dociśnięte stosowną wagą np. parę cm betonu. Inaczej to nie funkcjonuje i jest to wywalona kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 26.07.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 zdecydowanie wełna. Nie ma nic gorszego niz styropian w drewnianym stropie. P.S. moze przesadzilem ze nie ma nic gorszego jednakze tylko welna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 26.07.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 zdecydowanie wełna. Nie ma nic gorszego niz styropian w drewnianym stropie. P.S. moze przesadzilem ze nie ma nic gorszego jednakze tylko welna. OK, jak się tak mitygujesz przez wrodzoną delikatność, to chociaż ja to wykrzyczę, bo widze, że ludzie nie mają wyobrażni o pożarach: NIE MA K..., NIC GORSZEGO NIZ PALNY STYROPIAN NA PALNYM DREWNIANYM STROPIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.07.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 pattaya napisał: Styropian Termo-D Termoorganiki. Izoluje też akustycznie i jest kilka razy tańszy od wełny. Styropiany akustyczne działają tylko o ile są dociśnięte stosowną wagą np. parę cm betonu. Inaczej to nie funkcjonuje i jest to wywalona kasa. Fakt. Przeoczyłem,że chodzi o strop drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts