darks 25.07.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Jestem zainteresowany kupnem pieca gazowego Vaillanta. Potrzebuję fachowego doradztwa i korzystnej ceny. Okolice Ożarowa Mazowieckiego. Proszę pisać na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 26.07.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 a co potzrebujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 26.07.2005 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 a co potzrebujesz?? Już się trochę dowiedziałem ale mam jeszcze kilka spraw: 1) Ponieważ potrzebuję kotła z zasobnikiem, czy istnieje możliwość zamontowania zasobnika innej firmy niż Vaillant? Jakie są ewentualnie zagrożenia, bolączki etc i jak na to patrzy Vaillant? 2) Jaki rabat można uzyskać za VU PLUS 202-5 (nr kat 306347) a jaką za pakietVU PLUS 202 (306347-7)? 3) Mam do ogrzania 90 m2 w nowym domu (część domu-I piętro) piec byłby jednak na poziomie parteru (zależy mi na dostępności ciepłej wody, będą mieszkać 3 osoby, czy polecałbyś jakieś inne modele oprócz tego co wymieniłem. 4) Czy muszę zainstalować rurę Vaillanta, czy mogę innego producenta w celu zmniejszenia kosztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 27.07.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 a co potzrebujesz?? Już się trochę dowiedziałem ale mam jeszcze kilka spraw: 1) Ponieważ potrzebuję kotła z zasobnikiem, czy istnieje możliwość zamontowania zasobnika innej firmy niż Vaillant? Jakie są ewentualnie zagrożenia, bolączki etc i jak na to patrzy Vaillant? 2) Jaki rabat można uzyskać za VU PLUS 202-5 (nr kat 306347) a jaką za pakietVU PLUS 202 (306347-7)? 3) Mam do ogrzania 90 m2 w nowym domu (część domu-I piętro) piec byłby jednak na poziomie parteru (zależy mi na dostępności ciepłej wody, będą mieszkać 3 osoby, czy polecałbyś jakieś inne modele oprócz tego co wymieniłem. 4) Czy muszę zainstalować rurę Vaillanta, czy mogę innego producenta w celu zmniejszenia kosztów? 1 możesz zastosować każdy inny zasobnik dokupując tylko czujnik tem. zasobnika serwisu nie interesuje rodzaj zasobnika bolączką jest w przypadku nie org. zasobnika niemożliwość skorzystania z połączeń kocioł zasobnik (troszke bardziej będzie skomplikowany montaż) zagrożenia- zasobnik wyposażony musi być w grupę bezpieczeństwa 6bar + naczynie przeponowe adekwatne do pojemności zasobnika 2 ceny na privat 3 kocioł w wersji turbo można zamontować w różnych miejscach a o dostępności cwu można pomyśleć o cyrkulacji jest wiele innych firm renomowanych mniej lub więcej Vaillant nie jest tanią firmą ale przemawia za nią wiele argumentów 4 co do systemu splinowego też nie musi być orginał ale ma spełniać warunki eksploatacyjne rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 27.07.2005 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 a co potzrebujesz?? Już się trochę dowiedziałem ale mam jeszcze kilka spraw: 1) Ponieważ potrzebuję kotła z zasobnikiem, czy istnieje możliwość zamontowania zasobnika innej firmy niż Vaillant? Jakie są ewentualnie zagrożenia, bolączki etc i jak na to patrzy Vaillant? 2) Jaki rabat można uzyskać za VU PLUS 202-5 (nr kat 306347) a jaką za pakietVU PLUS 202 (306347-7)? 3) Mam do ogrzania 90 m2 w nowym domu (część domu-I piętro) piec byłby jednak na poziomie parteru (zależy mi na dostępności ciepłej wody, będą mieszkać 3 osoby, czy polecałbyś jakieś inne modele oprócz tego co wymieniłem. 4) Czy muszę zainstalować rurę Vaillanta, czy mogę innego producenta w celu zmniejszenia kosztów? 2 ceny na privat rafał na privat tzn gdzie na adres emailowy czy na na skrzynkę tego forum, nic nie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 27.07.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 sorki puszczę za chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 28.07.2005 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 sorki puszczę za chwilę chwilka trwa dzień , na razie nic nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 28.07.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 ale teraz już poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 11.08.2005 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 1 możesz zastosować każdy inny zasobnik dokupując tylko czujnik tem. zasobnika serwisu nie interesuje rodzaj zasobnika bolączką jest w przypadku nie org. zasobnika niemożliwość skorzystania z połączeń kocioł zasobnik (troszke bardziej będzie skomplikowany montaż) zagrożenia- zasobnik wyposażony musi być w grupę bezpieczeństwa 6bar + naczynie przeponowe adekwatne do pojemności zasobnika Jeszcze jedno pytanie czy piecVaillanta z zasobnikiem w pakiecie jest tańszy czy droższy niż piec Vaillanta plus zasobnik innej firmy plus oprzyrządowanie, które jest niezbędne do połączenia i funkcjonowania obydwu. Wydawało mi się, że to drugie rozwiązanie jest tańsze ale ostatnio jakiś serwisant przekonywał mnie, że w pakiecie jest jego zdaniem taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 11.08.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 pakiet jest napewno tańszy niż gdybyś kupował poszczególne elementy osobno z Vaillanta taniej pewnie wyjdzie zesaw kombinowany ale więcej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts