remx 19.11.2002 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Podobno sprzedającego działkę należy sprawdzić czy nie zalega z jakimiś podatkami. Czy ktoś może powiedzieć o jakie dokładnie podatki chodzi? Czy dotyczy to też podatku adjacenckiego?Osoba, której działką jestem zainteresowany nie zapłaciła tego podatku. Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.11.2002 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Podatek Adiacencki ( o ile sie należy ) powinna zapłacić osoba sprzedająca działkę nie nabywca. Drugi podatek to "podatek od nieruchomośći" płacony raz do roku, i jeżeli w KW nie ma zadłużeń wpisanych to wszystko. Można kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 20.11.2002 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 W moim akcie sprzedaży jest tak "sprzedający oświadczają, że zobowiązują się uregulować wszelkie należności związane z użytkowaniem opisanej nieruchomości do chwili wydania jej kupującym" Ten punkt mam nadzieję załatwia mi sprawę braku opłat. Inna sprawa, to jak przyjdzie rachunek pewnie ja muszę zapłacić a potem dochodzić zwrotu. ALe myślę, że jakby kiedyś przyszedł to odeślę go do nadawcy z kopią aktu i pismem, żeby ściągali od poprzednich właścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ena 28.11.2002 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Ja dogadalam sie w ten sposob , ze sprzedajacy musial pokazac mi zaswiadczenia od min. TPSA, gazowni, wodociagow,ugminy(podatek od nieruchomosci) itp., ze nie zalega. Zapis w akcie tez taki zrob... !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.11.2002 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Opłaty odiacenckie chyba wstrzymali, bo niezgodne czy coś w tym stylu. Wiem, bo mi zrobili ulicę i mi groziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 06.12.2002 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Z tego co wiem to gmina Brwinow jako jedyna w Polsce stosuje te oplaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts