Gość 20.11.2002 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 ostatnio wyremontowałem pokoje i pojawiły mi sie niedawno na łączeniach mikropęknięcia. nie widać ich z daleka tylko z bliska po przyjrzeniu się. mam pytanie czy można to pokryć jakąś farbą która zamaskuje pęknięcia i z czego one moga wynikać? łączenia są z taśmą , klejem i szpachlą więc nie powinno pękać. pomieszczenia są nieogrzewana ,bo remont jest w trakcie, więc może od tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 22.11.2002 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2002 u mnie też pojawiły się takie pęknięcia na płycie g-k, a pomieszczenia są ogrzewane, też płyty były łączone taśmą, nie wiem jak je zlikwidować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 27.11.2002 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2002 oj , szkoda, że nikt nam nie pomógł, nigdy więcej płyt g-k !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Myslowice 28.11.2002 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Witajcie Znak jedną z możliwych przyczyn takiego stanu rzeczy. Jesli płyty były przykręcane do rusztu drewnianego. Drewniany ruszt niestety pracuje i może powodowac takie efekty jak u was. Niestety nie znam sposobu w 100% pewnego na likwidacje peknięć, jedynie pokryć połączenia raz jeszcze taśmą i zagipsować. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 29.11.2002 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 u mnie popękały na stelażu metalowym i na pulpach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HoMar 12.12.2002 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 A moze poprawic w miejscach pekniec masa akrylowa i dopiero pomalowac. Akryl jest plastyczny i daje sie malowac. Ktos tak mi kiesys radzil. Moze warto sprobowacPozdrowionka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebig 25.12.2002 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2002 Danajot nie załamuj się chlopie ...poprostu coś było pewnie spaprane w trakcie wykańczania płyt, trzeba zachować odpowiednią temperaturę w czasie pracy a nade wszystko odpowiednie materiały (pierwszą warstwę szpachlowania powinno się zrobić jakaś twardszą masą np gipsem szpachlowym a nie odrazu gipsarem) teraz wyjściem jest wyżłobienie pęknięcia ,zaszpachlowanie go masą do szpachlowania połączeń Uniflott firmy knauf, założenie taśmy do połączeń ale nie siatki tylko bandaża z włóknem szklannym i dopiero wyszpachlowanie na gotowo jakąś gotowa masa do szpachlowania (typu akryl-putz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 06.01.2003 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Ebig- ja , to "ona":roll:Dziękuję za podpowiedź . Można się do tych pęknięć jakoś przyzwyczaić, przeżyję z tym do następnego remontu i słowo daję nie nastąpi to szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts