Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUPIE pozostałości po budowie....ok. Piaseczna

Recommended Posts

Chce postawić pomieszczenie gospodarcze z wiatą, tak więc odkupie ...bloczki (nie mam typu ale musi z tego wyjść ok 27 m2 ściany), więźbe, łaty i kontrłaty pod blachę, blachę falistą, matową w kolorze brąz -ok 50-60 m2, cement -1tone, rynny braz ok 30mb.

Jesli chcesz sie pozbyc nadmiaru materiałów to dzown 604-625-755

Dodam ze sprawa jest w miare pilna.

Pozdro, :lol:

Bułka

Kochani, wezmę co macie :lol: tylko musze wyliczyć ile to będzie wychodziło i czy starczy. Musze jeszcze pomyśleć o transporcie...

Proszę tylko o dokładne wymiary bloczków/pustaków/ceramiki i czego tam jeszcze macie. Moj budyneczek ma być taki ok.3,3m na 3m i wysoki na ok 2,10. No taka typowa ładniejsza "szopka" na cały bałagan który sie poniewiera po garażu.

Uwaga, piszę: :wink:

Beton komórkowy mam Belixa. 24x24x59 odmiana 600 "D", czyli bardzo dokładna - można robić na klej. Dokładność wykonania ścian z takiego materiału można naocznie obejrzeć w Whisperówce, zresztą wiele osób (Martka? :wink: ) może potwierdzić. Tego Belixa mam 1 paletę, ale rozfoliowaną - bloczki są "luzem". Ile ich jest? Całkiem możliwe że 48 ale głowy sobie uciąć nie dam. Kilka bloczków - z 5, 6 jest podkruszonych gdzieś na rogach.

Bloczki fundamentowe (wibroprasowane) mają wymiar 12x24x38. Tych mam prawie cztery palety. Ile jest w palecie - zabijcie, nie wiem. 96?

No i rzecz jasna transportu nie mam :(

A o ile BK jest w miarę lekki, to jeden bloczek fundamentowy coś koło 25kg waży :o

Whisperku, a ile za te bloczki 24x24x59? I skąd je trzeba odebrac? Transportem sie nie martw spróbuje sama coś skombinowac... i mam nadzieje, ze nie wyjdzie mi rowerem tego wozić :lol: :D :wink:

Nie wiem... za połowę ceny? Negocjuj :) A odebrać je trzeba z dużej sypialni w Whisperówce. Serio.

A my mamy duzo gruzu, moze chcesz wrzucic w fundament, to mniej zuzyjesz betonu, a gruz oddamy za darmo :D

Poza tym kabel elektryczny ziemny ok. 11 m 5 x 25mm2 za 50 zl

Troche stempli ok. 50 sztuk dlugosci od 160 cm do 260 cm po 2 zl

2 stalowe siatkowe bramy robocze wjazdowe szerokosci po 4 m, po 50 zl kazda

I oczywiscie pustaki stropowe Ackermana, ktorych nie chcesz

Himenowa