Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Osuszanie nowego domu

Gość

Recommended Posts

Czy ktoś osuszał nowy dom specjalnymi maszynami przed położeniem drewnianej podłogi i czy to coś dało. Jak długo trzeba nimi osuszać dom, w którym wylewki były robione już 2 miesiące temu?

Wszystko zależy do wydajności maszyn.

A czy przypadkiem koszty nie przewyższają korzyści terminowych 8)

Wylewki może Ci sprawdzić każdy parkieciarz dysponujący sprzętem do pomiaru wilgotności.

Ale dwa razy się zastanów, wilgoć jest również w murach. Znam domy w których właściciele wprowadzili się w 1 sezon i już są po wymianie drzwi i parkietu :o

Bardzo dobrze osusza jeszcze działający rekuperator.

Pozdrawiam

Wszystko zależy do wydajności maszyn.

A czy przypadkiem koszty nie przewyższają korzyści terminowych 8)

Wylewki może Ci sprawdzić każdy parkieciarz dysponujący sprzętem do pomiaru wilgotności.

Ale dwa razy się zastanów, wilgoć jest również w murach. Znam domy w których właściciele wprowadzili się w 1 sezon i już są po wymianie drzwi i parkietu :o

Bardzo dobrze osusza jeszcze działający rekuperator.

Pozdrawiam

nurni a Ci właściciele, co wprowadzili się w jeden sezon to w jakich technologiach budowali ściany??? Pytam się, bo też chcę się wprowadzić w jeden sezon. Rekuperator też będziemy mieć, ale zacznie działać trochę później - przed naszym wprowadzeniem.

Pozdrawiam

TadekL

nurni a Ci właściciele, co wprowadzili się w jeden sezon to w jakich technologiach budowali ściany??? Pytam się, bo też chcę się wprowadzić w jeden sezon. Rekuperator też będziemy mieć, ale zacznie działać trochę później - przed naszym wprowadzeniem.

Pozdrawiam

TadekL

Tradycyjnej. Ściany z BK, tynki cem.-wap.

Pozdrawiam

Czy ktoś osuszał nowy dom specjalnymi maszynami przed położeniem drewnianej podłogi i czy to coś dało. Jak długo trzeba nimi osuszać dom, w którym wylewki były robione już 2 miesiące temu?
Ja miałam osuszana podłoge w mieszkaniu.Od połozena wylewek minelo 06 roku, a i tak było bardzo wilgotno.Osuszała firma Munthers?Nie pamietam nazwy.Na pewno jak schna wylewki, to i mury musza :roll: ale to tak na logike, a wiadomo budowa z logika mało ma wspólnego :D :D :D