_bogus_ 19.08.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Dlatego że w moich okolicach:Miesiąc Temperatura średnia w *C styczeń -0,2 luty -1,3 marzec 4,6kwiecień 10,0maj 12,6 czerwiec 18,0 lipiec 20,6 sierpień 17,9 wrzesień 15,8 październik 8,3 listopad 1,5 grudzień 0,7 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 19.08.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 bogus - temperatura w czasie oprysku powinna byc wyższa niz 12 stopni, a nie srednia. W marcu możesz opryskiwać przed południem, w lecie wieczorami. Jedynie przydaloby się, żeby deszcz przez 12 godzin nie padał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszko2 22.08.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Kapiel moich doniczkowych conica zakończyła się sukcesem. Każda roslinka przebywała w wiadrze z wodą przynajmniej godzinę i po wyjęciu i wysuszeniu w próbie z kartka papieru spadały z drzewka jakieś paprochy , ale żaden nie chodził w kółko i pod lupą nie widać było nóżek. Tak więc mam już pewnośc ,że na osobniki dojrzałe wystarczy sama woda nie będę musiał truć siebie i środowiska. Co do jaj i larw to nie wiem jak się to ma do kapieli ale podejrzewam ,że jaja, nie giną , a czy udało się je wypłukać to też wątpię. Ale skoro potrafię wybić osobniki dorosłe to pewnie uda się po pewnym czasie i systematycznych kapielach co 10 dni zalatwić całą populacje pinusowi się udało to może i mnie też. Na razie mam satysfakcjie bo ten conica ktory już cały był źółty wypuszcza malutkie zieloniutkie odrosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.08.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 moja conica rosnie w ziemii, raczej do wiadra jej nie wsadzę. Oprysk 2 - 3 razy w sezonie załatwia sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts