kasiontko 26.07.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Mam prosbe,wiem ,ze to juz gdzies bylo na forum ale nie moge odnalezc Taki schemat do brodzika robionego z plytek ,wszystkie warstwy izolacyjne po kolei .... A przy okazji moze ktos robil i pochwali sie ? Glazurnik nam dzisiaj uciekl jak zobaczyl co sobie wymyslilam,chyba bede sama robic Mam takie zdjatko z gazetki: Sciany w ksztalcie slimaka,bez zadnych drzwi ani zaslon,podloga z mozaiki (lupane recznie plytki)-CUDO,pomozcie ...... kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 26.07.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Wykonanie uszczelnien opisane na stonach www firmy Sopro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 26.07.2005 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Kabinę robiłem sam.Brodzik też. Jest extra.Kupny się nie umywa.Schylam się po mydło bez możliwości rozpieprzenia kabiny.Muruj w/g upodobań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 27.07.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 tu masz jakieś info.http://www.muratordom.pl/7498_4549.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.aura 27.07.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 http://www.wedi.pl/4-1.php Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiontko 27.07.2005 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 dzieki za linki ,to cudowne ze kiedy czlowieka bierze juz zwatpienie zawsze ktos sie odezwie z pomoca kasia p.s. jak skoncze to wkleje zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiontko 27.07.2005 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 ze slimaka bede musiala niestety zrezygnowac,lazienka ma 8 mkw, niby nie mala,ale na jednej scianie okno,na drugiej drzwi,umywalka ,wc, bidet i....po slimaku trudno...zrobie w narozniku wolnym z jedna polokragla scianka,w kazdym razie ma byc to cos niepowtarzalnego w odroznieniu od gotowych kabin -sa takie nieprzytulne z tym szklem czy plastikiem.... kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.aura 27.07.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 no to w takim razie proponuje lekture ostatniego "cztery katy". jest tam kilka pomyslow na 'nietypowe' prysznice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 22.08.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 No to moze pytanie do osob, ktore juz korzystaly z takiego brodzika... Czy wykonujac brodzik w taki sposob, bez zadnego murka dookola (tylko zaglebienie ze spadkiem w kafelkowej podlodze) i zastosowanie zaslonki uchroni mnie przed zalaniem lazienki przy korzystaniu z niego? Pozdrawiam Forumowiczow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 22.08.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 jesli tylko zaslonka pozostanie w swoim miejscu to nic Ci nie grozi. lepiej brodzik zrobić troche większy, woda lejąca sie po szybie albo zasłonce lubi sie "wywijać". no i oczywiscie nawet nie dopuszczamy zatkania odpływu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.08.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Obecnie mamy brodzik z murkiem na ok 8 cm, ale użytkowałem kiedyś taki bez. Ogólnie fajnie i wygodnie tylko... strasznie ciężko utrzymać to w czystości. Zwykły brodzie i kabinę dużo łątwiej, ale może to sprawa płytek. Wszystkie murowane były robione w czasach gdy płytki były towarem luksusowym. Na dnie zawsze mata i zawsze wilgoć co sprzyja rozwojowi brzydkich osadó w narożnikach. Może przyczyną jest jeszcze to, że zawsze były to prysznice zapuszczone i momo wysiłków mojej żony i uzywania różnych środków doczyścić się tego nie dawało. Tak więc zalecam dbałość od samego początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 21.10.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Moi drodzy!Mam taki brodzik - co prawda z minionej epoki i czeka już na "odejście do lamusa", ale chcialem podzielić się z Wami pewnym spostrzeżeniem: otóż w takim brodziku jest niesamowicie zimno w stopy!!Bardzo nieprzyjemne uczucie!! Żeby wejść do niego trzeba najpierw dłuższą chwilę lać ciepłą wodę, żeby się zagrzała podłoga i dopiero można stawiać tam stopę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 26.11.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Jurand - moja rodzinka ma taki brodzik jet zarąbisty warunek wyjście nie może być bezpośrednio na łaźienkę ,gdyż podczas kąpieli woda będzie się chlapać na łaźienkę.Ja również taki mam zamiar zrobić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 26.11.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Żeby wejść do niego trzeba najpierw dłuższą chwilę lać ciepłą wodę, żeby się zagrzała podłoga i dopiero można stawiać tam stopę! Dominik - polecam piankową matę. Wiem, bo używałem. Jest jednak minus tego rozwiązania o którym pisałem już powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.11.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Ja pod w wylewkę pod kafelki dałem elektryczną matę grzewczą. Trzeba ją jednak włączyć wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 27.11.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Żeby wejść do niego trzeba najpierw dłuższą chwilę lać ciepłą wodę, żeby się zagrzała podłoga i dopiero można stawiać tam stopę! Dominik - polecam piankową matę. Wiem, bo używałem. Jest jednak minus tego rozwiązania o którym pisałem już powyżej. W porządku - a jak ułożyć na niej kafelki? Przykleić bezpośrednio czy dać jeszcze jakąś minimalną wylewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tekt 27.11.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Mam prosbe,wiem ,ze to juz gdzies bylo na forum ale nie moge odnalezc Taki schemat do brodzika robionego z plytek ,wszystkie warstwy izolacyjne po kolei .... A przy okazji moze ktos robil i pochwali sie ? Glazurnik nam dzisiaj uciekl jak zobaczyl co sobie wymyslilam,chyba bede sama robic Mam takie zdjatko z gazetki: Sciany w ksztalcie slimaka,bez zadnych drzwi ani zaslon,podloga z mozaiki (lupane recznie plytki)-CUDO,pomozcie ...... kasia ten ślimak to reklamówka wedi w muratorze nawet napisali jak to zrobić krok po kroku uszczelnienia sopro lub deitermann no i ostrożnie z glazurą w kwestii cięcia (nie każda pasuje na "drobienie") może mozaika? już polscy producenci wypuszczają zupełnie przyzwoite mozaiki proszę bardzo dokładnie zapoznać się z instruktażem izolacji ... to nie są trudne sprawy ale trzeba zrobić starannie http://www.deitermann.pl/ http://www.sopro.pl/all/produkty.html jeśli nie ma miejsca na murowane ścianki to płyty wedi ... no i na końcu fugi basenowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts