gosia1719499730 26.07.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 wiem, ze pytanie wyda Wam sie lekko idiotyczne, ale mnie to meczy Kiedy nalezy zakładac rynny i kto to robi?Planuje rynny, w kolorze srebnym, jakies tytanowo cos tam.Nie ukradna mi ich W srodku bedzie alarm, ale na zewnatrz?czy komus "rabneli" zamontowane rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dryblasy 26.07.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Hejka, U mnie założyli dekarze, mam to w cenie kładzenia dachówki. Nie zakładałem tylko rynien spustowych (pionowych) bo ukradną A nie mam jeszcze okien i alarmu a dachówke ułożą dopiero jutro bo Roben ma obsówę i dopiero dojechała reszta dziś. My mamy rynny Nicol plastikowe, więc zakładaj i nie stresuj sie na bandytów nie mam mocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.07.2005 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Hejka, U mnie założyli dekarze, mam to w cenie kładzenia dachówki. Nie zakładałem tylko rynien spustowych (pionowych) bo ukradną A nie mam jeszcze okien i alarmu a dachówke ułożą dopiero jutro bo Roben ma obsówę i dopiero dojechała reszta dziś. My mamy rynny Nicol plastikowe, więc zakładaj i nie stresuj sie na bandytów nie mam mocnych hmm, czyli nie zakładamy tych spustowych, tak myslałam a tak przy okazja jaka masz cene za załozenie rynien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.07.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 A nam dekarze poradzili (skądinąd słusznie), że rury spustowe trzeba zamontować dopiero po zrobieniu elewacji. Bo tak na zdrowy rozum, to one po tej elewacji idą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.07.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Do czasu zamontowania pełnoprawnych rur spustowych dobrze jest zrobić prozizorkę z króćcó wysuniętych pod kątem od budynku - wyglądem t przypomina rzygacze - woda nie chlapie na elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.07.2005 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Do czasu zamontowania pełnoprawnych rur spustowych dobrze jest zrobić prozizorkę z króćcó wysuniętych pod kątem od budynku - wyglądem t przypomina rzygacze - woda nie chlapie na elewację.Króccó rzygacze a tak, po "polskiemu" dla laika, poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.07.2005 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 A nam dekarze poradzili (skądinąd słusznie), że rury spustowe trzeba zamontować dopiero po zrobieniu elewacji. Bo tak na zdrowy rozum, to one po tej elewacji idą...No, tak.....jakby nie patrzec, to po elewacji sobie ida Dzieki.Jasnosc, jasnosc widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.07.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Do czasu zamontowania pełnoprawnych rur spustowych dobrze jest zrobić prozizorkę z króćcó wysuniętych pod kątem od budynku - wyglądem t przypomina rzygacze - woda nie chlapie na elewację.Króccó rzygacze a tak, po "polskiemu" dla laika, poprosze Króciec to po prostu krótki kawałek rury spustowej - rzygacze można na starych bydynkach z reguły zobaczyć - filozofia jedynia taka aby odprowadzić wodę jak najdalej od budynku - króciec skierować na zewnątrz pod kątem ( nie w pionie - to też kąt ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.07.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Rzygacze to takie smoki na dachach w zabytkach http://www.fahrenheit.eisp.pl/f44/ilustracje/lzej_rzygacze.jpg No... takie rynny tylko niedorobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.07.2005 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Rzygacze to takie smoki na dachach w zabytkach http://www.fahrenheit.eisp.pl/f44/ilustracje/lzej_rzygacze.jpg No... takie rynny tylko niedorobione Które sie wczesniej napiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.07.2005 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Do czasu zamontowania pełnoprawnych rur spustowych dobrze jest zrobić prozizorkę z króćcó wysuniętych pod kątem od budynku - wyglądem t przypomina rzygacze - woda nie chlapie na elewację.Króccó rzygacze a tak, po "polskiemu" dla laika, poprosze Króciec to po prostu krótki kawałek rury spustowej - rzygacze można na starych bydynkach z reguły zobaczyć - filozofia jedynia taka aby odprowadzić wodę jak najdalej od budynku - króciec skierować na zewnątrz pod kątem ( nie w pionie - to też kąt )A, teraz dziekuje koledze.Prosto, czytelnie, jak dla blondynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.07.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Prosto, czytelnie, jak dla blondynki Nie pisze się "blondynki" tylko "blądynki" u nas pierwsi dekarze którzy nam dach robili coś nie mogli się zabrać za montaż rynien, to i złodzieje rąbnęli rynny z baraku (kto wie kto ukradł te rynny tak naprawdę ...) kosztowały 3500 tys. Wyleczyliśmy się z drogich rynien, ale rur spustowych nie mamy do dziś Montaż rynien zrób szybko, ale rury spustowe faktycznie na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.07.2005 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Prosto, czytelnie, jak dla blondynki Nie pisze się "blondynki" tylko "blądynki" u nas pierwsi dekarze którzy nam dach robili coś nie mogli się zabrać za montaż rynien, to i złodzieje rąbnęli rynny z baraku (kto wie kto ukradł te rynny tak naprawdę ...) kosztowały 3500 tys. Wyleczyliśmy się z drogich rynien, ale rur spustowych nie mamy do dziś Montaż rynien zrób szybko, ale rury spustowe faktycznie na koniecJasny gwint z baraku,niech to szlag ja, jednak załoze jak juz zamieszkam.Nie miała baba kłopotu, to sie za budowanie zabrała i pilniowanie własnego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 26.07.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 hmm. Rynny poziome to lepiej zeby zamontowali dekarze jak zakoncza obrobki. Natomiast rury spustowe i reszte to po elewacji. U nas dopiero co zamontowali. Tuz przed przeprowadzka. BTW, w miniaturze to Twoje zdjecie Gosiu@? Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 26.07.2005 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Gosia@, u mnie rynny zakładali dekarze podczas robienia dachu. Prawie rok czasu "służyły" w takim stanie:(spójrz na lewy róg dachu)http://foto.onet.pl/upload/36/57/_502415_n.jpgDopiero po elewacji założyliśmy rynny spustowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dryblasy 27.07.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 A ja założe spustowe, przed elewacja a majstry od elewacji je sobie zdemątują przed kładzeniem , ile płaciłem za montaż nie wiem bo umówiłem się z dekarzami na total gotowy dach od więżby po dachówkę i rynny za robotę 13 tys Brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.07.2005 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 hmm. Rynny poziome to lepiej zeby zamontowali dekarze jak zakoncza obrobki. Natomiast rury spustowe i reszte to po elewacji. U nas dopiero co zamontowali. Tuz przed przeprowadzka. BTW, w miniaturze to Twoje zdjecie Gosiu@? Pozdro JTak, moje zdjecie ale je chyba zmienie, bo mi 1950dowalił, ze wygladam na "blondynke" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.07.2005 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Gosia@, u mnie rynny zakładali dekarze podczas robienia dachu. Prawie rok czasu "służyły" w takim stanie:(spójrz na lewy róg dachu) http://foto.onet.pl/upload/36/57/_502415_n.jpg Dopiero po elewacji założyliśmy rynny spustowe.Czyli miałas RZYGACZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 27.07.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Rzygacze no niech Ci będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heatron 01.08.2005 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Runna z dachem, a rury spustowe zaraz po elewacji bo przy tej pogodzie raz się poleje po ścianie i będzie do poprawki. P.S. Pozdrowienia dla guziczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts