Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kiedy zakładac rynny?

Recommended Posts

Hejka,

U mnie założyli dekarze, mam to w cenie kładzenia dachówki.

Nie zakładałem tylko rynien spustowych (pionowych) bo ukradną :lol:

A nie mam jeszcze okien i alarmu a dachówke ułożą dopiero jutro bo Roben ma obsówę :evil: i dopiero dojechała reszta dziś.

My mamy rynny Nicol plastikowe, więc zakładaj i nie stresuj sie na bandytów nie mam mocnych :(

Hejka,

U mnie założyli dekarze, mam to w cenie kładzenia dachówki.

Nie zakładałem tylko rynien spustowych (pionowych) bo ukradną :lol:

A nie mam jeszcze okien i alarmu a dachówke ułożą dopiero jutro bo Roben ma obsówę :evil: i dopiero dojechała reszta dziś.

My mamy rynny Nicol plastikowe, więc zakładaj i nie stresuj sie na bandytów nie mam mocnych :(

hmm, czyli nie zakładamy tych spustowych, tak myslałam :p a tak przy okazja jaka masz cene za załozenie rynien?

Do czasu zamontowania pełnoprawnych rur spustowych dobrze jest zrobić prozizorkę z króćcó wysuniętych pod kątem od budynku - wyglądem t przypomina rzygacze - woda nie chlapie na elewację.
Króccó :o :o :o rzygacze :o :o :o a tak, po "polskiemu" dla laika, poprosze :wink:

Króciec to po prostu krótki kawałek rury spustowej - rzygacze można na starych bydynkach z reguły zobaczyć - filozofia jedynia taka aby odprowadzić wodę jak najdalej od budynku - króciec skierować na zewnątrz pod kątem ( nie w pionie - to też kąt :wink: )

Do czasu zamontowania pełnoprawnych rur spustowych dobrze jest zrobić prozizorkę z króćcó wysuniętych pod kątem od budynku - wyglądem t przypomina rzygacze - woda nie chlapie na elewację.
Króccó :o :o :o rzygacze :o :o :o a tak, po "polskiemu" dla laika, poprosze :wink:

Króciec to po prostu krótki kawałek rury spustowej - rzygacze można na starych bydynkach z reguły zobaczyć - filozofia jedynia taka aby odprowadzić wodę jak najdalej od budynku - króciec skierować na zewnątrz pod kątem ( nie w pionie - to też kąt :wink: )

A, teraz dziekuje koledze.Prosto, czytelnie, jak dla blondynki :wink: :oops:

Prosto, czytelnie, jak dla blondynki :wink: :oops:

Nie pisze się "blondynki" tylko "blądynki" :p

u nas pierwsi dekarze którzy nam dach robili coś nie mogli się zabrać za montaż rynien, to i złodzieje rąbnęli rynny z baraku (kto wie kto ukradł te rynny tak naprawdę ...) kosztowały 3500 tys. Wyleczyliśmy się z drogich rynien, ale rur spustowych nie mamy do dziś

Montaż rynien zrób szybko, ale rury spustowe faktycznie na koniec

Prosto, czytelnie, jak dla blondynki :wink: :oops:

Nie pisze się "blondynki" tylko "blądynki" :p

u nas pierwsi dekarze którzy nam dach robili coś nie mogli się zabrać za montaż rynien, to i złodzieje rąbnęli rynny z baraku (kto wie kto ukradł te rynny tak naprawdę ...) kosztowały 3500 tys. Wyleczyliśmy się z drogich rynien, ale rur spustowych nie mamy do dziś

Montaż rynien zrób szybko, ale rury spustowe faktycznie na koniec

Jasny gwint :( z baraku,niech to szlag :( ja, jednak załoze jak juz zamieszkam.Nie miała baba kłopotu, to sie za budowanie zabrała i pilniowanie własnego domu :evil:

hmm. Rynny poziome to lepiej zeby zamontowali dekarze jak zakoncza obrobki.

Natomiast rury spustowe i reszte to po elewacji. U nas dopiero co zamontowali. Tuz przed przeprowadzka.

BTW, w miniaturze to Twoje zdjecie Gosiu@? :-)

Pozdro

J

Tak, moje zdjecie :p ale je chyba zmienie, bo mi 1950dowalił, ze wygladam na "blondynke" :lol: :lol: :lol: