Paweł... 26.07.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witam.Chciałbym zapytać, czy ktoś położył może gres polerowany na posadzkę z ogrzewaniem podłogowym. Zakładam, że nie powinno tu być problemów, ale warto zapytać... Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.07.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Nie powinno jeśli zastosujesz właściwy klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 26.07.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Wielu forumowiczów ma polerowany gres na podłogówce Klej musi być elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nivea 28.09.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 witam marze o jednolitym gresie w kuchni, przedpokoju i salonie jest jednak problem, poniewaz maz godzi sie na gres tylko i wylacznie, jezeli bedzie mozliwosc zrobienia niskotemperaturowego ogrzewania podlogowego. zatem pytanie do osob, ktore maja gres: podzielcie sie wlasnymi doswiadczeniami. macie ogrzewanie podlogowe pod gresem? jezeli nie, jak to jest? polecacie? jest ok, czy jednak za zimno? ...i czy w ogole nie zalujecie decyzji, ze zdecydowaliscie sie na "zimny" gres zamiast jakiejs innej "cieplej" podlogi? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 28.09.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Ma rację bez ogrzewania to będzie zimna podłoga.My mamy gres w kuchni, jadalni i holu z wodnym ogrzewaniem podłogowym. Latem jest przyjemny chłodek od gresu a zimą jest leciutko ciepły, prawie niewyczuwalnie. Ogrzewanie podłogowe ma dużą bezwładność więc daliśmy jeszcze parę grzejników dla przyspieszenia reakcji grzejnej i możemy, dzięki temu, lepiej wyregulować temp. podłogówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renwoj 09.02.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witam Przymierzam się do gresu i ogrzewania podłogowego.Słyszałam, że na podłogówce nie mogą być ułożone plytki większe, niż 30x30 bo będą pękały. Czy możma ułożyć duże płytki np: 50x50 bez ryzyka że popękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.02.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 ja mam 60x60 i nie popekały wielkosc nic nie ma do tego czy popekaja czy nieistotny jest klej na który przylkeisz a tu niestety trzeba bedzie troszke wydac kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 09.02.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Ja mam 50x50 z fugą 4 mm.Ważne:- elastyczny klej- elastyczna fuga. Pozdrawiam PS.Nic nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweksie 09.02.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 od jutra zaczynaja kłaść gres u mnie w łazience nr 2 napiszcie jaki klej kupić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.02.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 od jutra zaczynaja kłaść gres u mnie w łazience nr 2 napiszcie jaki klej kupić ???? Jeśli jest ogrzewanie podłogowe np. Ceresit CM17 Jeśli nie ma ogrzewania podłogowego np. Ceresit CM11 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweksie 10.02.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 a co sądzisz o Atlas Plus ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.02.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 a co sądzisz o Atlas Plus ??? Ja nic nie sądzę. Akurat mój glazurnik pracował na Ceresicie, jakby chciał Atlasa to pewnie kupiłbym mu Atlasa (w końcu to żaden "krzak") Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 10.02.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Atlas nie ma dobrej opini, to klasa niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 10.02.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Rozważ klej Mapei do ogrzewania podlogowego. Podobno jakościowo porównywalny z CM17 a prawie dwa razy tańszy. Sam czekam na ciepło by rozpocząć roboty glazurnicze i jak narazie moim faworytem jest Mapei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2006 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 a czy CM11 tez nie jest do podłogówki?? tak czy owak mnie sie na razie nie odkleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 11.02.2006 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 a czy CM11 tez nie jest do podłogówki?? tak czy owak mnie sie na razie nie odkleja Witaj Czy podłogówkę układałeś sam ? Przeglądałem Twoje zdjęcia i zwróciłem uwagę, że nie masz rurek w układzie ślimakowym. Będziesz miał z lewej ciepłą podłogę a z prawej chłodniejszą lub odwrotnie w zależności od ktorej strony będzie zasilanie. Jeśli w łazienice nie ma to aż takiego znaczenia to w salonie duże. Czy ktoś Ci tak doradził czy instalator tak zrobił ? Pytam z ciekawości Pozdro Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 11.02.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Podejrzewam, że jak wylewka jest bylejaka i klej "ekonomiczny" to większa płytka ma szansę pękać. Przy mniejszej będą pęknięcia na połączeniach ...U mnie 40x40 i klej Deitermann - cenowo porównywalny z Ceresitem (trochę ponad 50zł ale 3 lata temu). Wylewka dylatowana! W salonie 4 pola - w każdym oddzielny obwód grzewczy i odcięcie wylewki od reszty. Płytki też przecięte i spoinowane silikonem. Wszystko bez najmniejszych pęknięć. Jedyne ślady ruchów przy progach ale tam płytki docięte w odpowiednich miejscach i spoinowane silikonem, który poddaje się ruchom posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 rs6000 ja nie nam ogrzewania podłogowego w salonie. Moje ogrzewanie to 3 małe pętelki 1 łazienka 6m2, 2 kuchnia 10m2, 3 hall 8m2. Koncepcje wziołem, z podrecznika dla instalatorów Hepworth,instalator stwierdzil ze dla malych petli nie ma to takiej wielkiej roznicyja jestem zadowolony podłoga jest ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof58 11.02.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Jest już dużo rad - pomyś jeszcze o jednej - DYLATACJI - na duże powierzchni jest niezbędna niezależnie od wielkości płytek. Popatrz na układ powierzni - niektórym na wylewce rysują się pęknięcia jeszcze przed położeniem gresu - trzeba to wykorzystać, a nie walczyć z tym. U mnie układ płytek za nic nie chciał wyjść inaczej i w miejscu dylatacji rząd płytek został maszynowo przecięty na pół. Wizerunku podłoga nie straciła, a w ciągu dwóch lat nic z gresem się nie stało. pozdrowienia Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renwoj 11.02.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Powierzchnia mojej podłogi to ok. 40m2, nie wiem czy to doużo, czy przy takiej powierzchni jest już zalecana dylatacja. Chciałabym żeby podłoga prezentowała się równie ładnie estetycznie co funkcjonalnie. Nie mam pojęcia jak wyglądają szczeliny dylatacyjne, poza tym chciałabym aby fugi były jak najcieńsze, bo chyba na podłogówce bez fug nie da rady.Dzięki za rady i proszę o jeszcze !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts