Rezi 15.06.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 w miejscu montażu taśmy brzegowej (przy ścianach) i ta fuga musi być elastyczna. po jakiego grzyba spoina w tym miejscu ? przy polu 5x5 m musi byćf uga 4-5 mm przy mniejszych można zrobić 3 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 15.06.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 strasznie szegoka ta fuga ja chcialem dac 1mm a nie 5-6 toz to paskuda wyjdzie z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 15.06.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 arturpawel napisał: w miejscu montażu taśmy brzegowej (przy ścianach) i ta fuga musi być elastyczna. nie napisałem tak ... przy polu 5x5 m musi byćf uga 4-5 mm przy mniejszych można zrobić 3 mm - a przepraszam , co ma jedno z drugim ? Rodzaj kleju dobiera sie w zaleznosci od dokladnosci wylewki - a ja to coś innego napisałem ? A z ta 5-6mm fuga , to przesada . Chyba ze tak stanowi design . - ale to nie ja ... to producenci tak piszą na opakowaniach ... no to ja za nich przepraszam Arturpawel . Idz na budowe , poloz poziomnice min. 2m na wylewce i wtedy porozmawiamy o klejach . od ładnych kilku lat tak te poziomice przykładam ...strasznie szegoka ta fuga ja chcialem dac 1mm a nie 5-6 toz to paskuda wyjdzie z tego - przecież to nie 11 przykazanie tylko zalecenie producenta i to przypominam , płytek ceramicznych - czyli popularnie mówiąc terakoty .. ( i to tej o wymiarach powyżej 30/30) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 02.04.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam Jak układać płytki na ogrzewaniu podłogowym i jaki klej zastosować i jaki grzebień Płytki podłogowe 9,8na 40fuga 2 mm na co muszę zwracać uwagę od której strony zacząć układanie i od którego boku od strony to pewnie tak żeby nie deptać a od boku od strony drzwi czy od strony tam gdzie meble będą stały i tam do cinke robić ile może zając układanie płytek na 17m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 02.04.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Klej Ceresit CM 17 , grzebień 8mm , możesz kłaść w mijankę regularną lub nieregularną , mijanka regularna z 1/3 płytki i tak trzymać , przy nieregularnej nie masz praktycznie odpadu , glazurnikowi zajęło by to maks 8 godzin , Ty jeżeli zrobisz w dwa dni będziesz mógł być z siebie dumny , ogrzewanie ma być wyłączone przynajmniej dwa dni przed planowanym układaniem , posadzkę oczywiście zagruntować przed robotą ...to chyba wsio ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 02.04.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Klej Ceresit CM 17 , grzebień 8mm , możesz kłaść w mijankę regularną lub nieregularną , mijanka regularna z 1/3 płytki i tak trzymać , przy nieregularnej nie masz praktycznie odpadu , glazurnikowi zajęło by to maks 8 godzin , Ty jeżeli zrobisz w dwa dni będziesz mógł być z siebie dumny , ogrzewanie ma być wyłączone przynajmniej dwa dni przed planowanym układaniem , posadzkę oczywiście zagruntować przed robotą ...to chyba wsio ... Czym zagruntować i czy ogrzewanie musi być obowiązkowo włączone czy nie koniecznie i na czas kładzenia płytek musi być wyłączone ogrzewanie Chciałem w taki sposób ułożyć https://www.google.pl/search?q=parady%C5%BC+woodhaven&hl=pl&client=firefox-a&hs=kx3&rls=org.mozilla:pl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=S_BaUf67Fc_DtAay54HADQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1600&bih=796#imgrc=IRtwiy-2b1IQdM%3A%3BMM8CbQabdrJDiM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.paradyz.com%252Fsystem%252Fcms%252Fcatalog%252Fcollection_pictures%252Fimgs%252F000%252F006%252F723%252Fmedium%252FWoodhaven_aranz.jpg%253F1350276970%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.paradyz.com%252Fplytki%252Ftarasowe-salon%252Fwoodhaven%3B674%3B428 Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez andrzej1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 02.04.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 grunt CT 17 wystarczy a ogrzewanie musi być obowiązkowo WYŁĄCZONE nie włączone ...a sposób kładzenia to już sprawa gustu ...jak położysz tak będziesz miał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 02.04.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Przepraszam źle przeczytałem a oprócz tego gruntu są inne tez dostępne bo nie wiem czy u nas będzie ten grunt CT 17 czy grunt musi być takiej samej firmy co klej Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez andrzej1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 02.04.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 nie musi być tej samej ...może być Atlas , wystrzegaj sie tanich gruntów ...ten klej też kosztuje koło stówy za worek 25 kg , ale lepiej te pieniądze zapłacić , tym bardziej że masz podłogówkę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 02.04.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 przy grzebieniu 8mm wyrobisz się w dwa worki i jeszcze pół worka powinno zostać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 02.04.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 mam podłogówki więcej bo 46 m2 wiec na taką powierzchnie ile bym musiał kupić worków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 03.04.2013 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 3 może 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 03.04.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) uważasz że tak mało to fajnie więc mogę kupić ten droższy bo jakby go szło dużo więcej to bym się zastanowił jeszcze.Czy wystarczy grzebieniem smarować podłogę i kłaść płytkę czy płytkę też muszę smarować czy na ścianie też smarowanie ściany i bez smarowania płytki Mam jeszcze może kilka pytań jaki klej na ściany czy to ważne czy to łazienka czy inne pomieszczenie , najpierw układać ściany potem podłogę jak zrobić przerwę między płytką ścienne a podłogową bez ułożenia najpierw podłogi i Dziękuje że mi pomagasz:) PS płytki na ścianie najpierw się układa od drugiego rzędu najlepiej sobie poziomice przykręcić do ściany i układać mam rację z tym Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez andrzej1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 03.04.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 grzebieniem na podłoge , płytkę drugą strona grzebienia - tą bez zębów na płask cieniutko jak przy szpachlowaniu aby tylko ,,zabarwic '' klejem , na ściany możesz kupić cokolwiek , no prawie cokolwiek , Atlas zwykły uniwersalny , ceresit CM11, ja robię tak że zazwyczaj jak płytki są większego formatu to smaruję grzebieniem płytkę a sciany nie , jeżeli mały format to smaruję ściany , płytki rozmierz na ścianie jak mają iść do sufitu i klej od drugiego rzędu , potem klej podłogę i pierwszy rząd - zazwyczaj jest to docinek który pasujesz do ściany , pomogą Ci tutaj kliny glazurnicze , z przykręceniem poziomicy to powszechny i sprawdzony sposób , z tym że nie radzę układać więcej jak dwa rzędy aby klej złapał i nie obsunęło się wszystko razem z poziomicą .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 03.04.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) to docinkę robi się na dole jeżeli piszesz że od sufitu mam odmierzać i co zrobić by nie osunęło się czy układając płytki na podłodze gdzieś wyczytałem że zaczynamy od środka pomieszczenia czy to prawda Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez andrzej1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 06.06.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Mam taki problem ułożyłem płytki na początku pomieszczenia które ma 5m grzebień dawałem 8 mm na poczatu dociskałem płytki ale na końcu pomieszczenia już wyszło ze 8 mm to za mało jak to zniwelować by dalej używać 8mm lub dać na 10mm ale nie wyjdzie mi równo z łazienką wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts