Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy Magdaleny i Grzegorza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

16.09.2005

Prace związane z wykonaniem więźby postępują. Już są zauważalne ich efekty, konstrukcja na garażem i najważniejsze elementy więźby na częścią mieszkalną są już wykonane :lol: . Muszę przyznać, że jak tempo prac mnie miło zaskoczyło, mam nadzieję, że to się nie zmieni.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

02.11.2005

17 tydzień

W poniedziałek zostały wykonane posadzki na poddaszu i w garażu. Wyglądają na zrobione naprawdę solidnie. Dzisiaj powinny być zrobione te na parterze, ekipa działała już od wczesnych godzin rannych. Będę musiał koniecznie zajechać dzisiaj i zobaczyć jak wszystko wygląda, szkoda tylko, że trzeba jeszcze będzie poczekać zanim się wejdzie dokładnie oglądać.

• 2 weeks później...

18.11.2005

19 tydzień

Elewacja już jest pokryta tynkiem zewnętrznym :D . Mam tylko nadzieję, że ochłodzenie, które od kilku dni się pojawiło już jej nie zaszkodzi :roll: . Jeszcze został do zrobienia cokół z płytek klinkierowych, ale coś mi się wydaje, że trzeba będzie poczekać do wiosny, no chyba, że jeszcze na kilka dni się ociepli.

W środku są układane tynki i montowane parapety wewnętrzne.

Jutro muszę zrobić aktualne zdjęcia. Niestety jadąc po pracy jest już za ciemno, aby cokolwiek fotografować, no chyba, że czarnego kota nocą :wink: .