gusia_m 26.07.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 no właśnie.... dokładnie jak w temacie bardzo proszę o poradę - jakie kafle będą lepsze pod prysznicem: zupełnie "błyszczące" - bo niby woda super ścieka i się łatwo zmywa czy "matowe" bo nie widać zacieków... TO JEST PRAWDA z tymi zaciekami i nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 27.07.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Niestety z zaciekami to szczera prawda. Są widoczne zwłaszcza na ciemnych kafelkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia_m 27.07.2005 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 dzięki - już myślałam że pozostanie bez odzewu Pani w sklepie z kaflami powiedziała, że lepiej błyszczące bo łatwiej się myje i widać dokładnie co trzeba umyć nie dając sobie "laby'... hmmm... czyli właściwie po każdym wyjściu powinnam lecieć z suchą ścierką aby nie było zacieków? niezłe podejście do życia... mamy w tej chwili przy wannie matowe i jak synuś się "kąpie" to nic na kaflach nie widać.... skąd i dlaczego moje pytanie? bo męzowi się bardziej podobają "błyszczące".... tylko to będą latała ze ścierą i muszę go jakoś przekonać że to nie jest taki znów dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yvett 27.07.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Jak "błyszczące" będą jasne, to nie widać za bardzo, nie ma obawy, że trzeba będzie latać ze ścierką po każdej kąpieli Miałam przez kilka lat takowe właśnie i na serio nie trzeba było się zaharowywać ze sprzątaniem Teraz mam matowe i nie widać absolutnie nic, jak się nie posprząta, to nikt tego nie zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 27.07.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Ja będę mieć matowe. Takie Nam się podobają. No i faktycznie nie znać zacieków.Teraz mam w łazience błyszczące i tu gdzie prysznic nie mozna na te płytki patrzeć. Nie pomagają żadne środki.Mamy bardzo twardą wodę i kamień osadza się w momencie.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia_m 27.07.2005 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 no i własnie... tak myślałam podobno można temu zapobiec: regularnie zaraz po kąpieli ściągnąć krople taką rączką z gumką można w sobie to ponoć wyrobić... hmmmm ale w sumie... jeśli obok mam szklane przezroczyste drzwi... to i tak żadna powłoka anti-kalc na nich nie pomoże.... a jak nie pomoże na drzwiach to znaczy że trzeba je ścierać a jak trzeba drzwi to można przy okazji i ściaany... więc niestety i tak chyba jestem skazana na męzowskie "błyszczące"..... może to i lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts