Jagna 26.07.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 A witamy, witamy. Czyżby zgrabny początek dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 26.07.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Tak jakoś wyszło, że już od jakiegoś czasu zabierałem się do założenia dziennika, ale ostatecznie zdecydowałem się poczekać do rozpoczęcia budowy. Pewnie wydarzenia opisywane bezpośrednio byłyby ciekawsze i cenniejsze, ale jednak wolałem poczekać. Natomiast ma nadzieję, że teraz będzie już wszystko spisywane na bieżąco. 09.07 budowa ruszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 26.07.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 pisz, a z miłą chęcią będziemy czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 26.07.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 GrzegorzR napisał: 09.07 budowa ruszyła. My też wystartowaliśmy 9 lipca, a i z panem koparkowym mieliśmy problemy . Trzymam kciuki za powodzenie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.07.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Niezłe tempo od kupna działki do rozpoczęcia prac. A... tego.. zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 26.07.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 pisz,będe stała czytelniczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.07.2005 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Wygląda to jak impuls... ale pewnie dobrze przemyslany. Tak trzymać. O 10:40 na budowie nie było jeszcze nikogo poza mną , czyli Inwestorem, który postanowił sprawdzić jak postepują pierwsze prace. Tak bywa. Nic tylko zakasać rękawy i samemu zdzierać humus. Czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 27.07.2005 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Bardzo fajny zgrabniutki domek. A co zwróciło szczególnie Waszą uwagę przy oglądaniu już wybudowanego domu? Coś Was zaskoczyło? Na papierze to przecież zupełnie inaczej wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 27.07.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Ogólnie to co zobaczyliśmy okazało się zgodne z naszymi wcześniejszymi wrażeniami, no może wielkość łazienki na parterze okazała się mniejsza niż przypuszczaliśmy. Natomiast okazały się słuszne (chyba) zmiany, które wprowadziliśmy podczas adaptacji projektu. Zrezygnowaliśmy z WC na parterze przy salonie oraz powiększyliśmy kuchnię o spiżarnię, robiąc jednocześnie do niej dodatkowe wejście, w miejscu gdzie pierwotnie była zaprojektowana ściana pomiędzy WC a spiżarnią. Trochę szkoda śpiżarni, ale cóż mamy nadzieję, że podjęta decyzja okaże się słuszna. Byliśmy tam z wykonawcą realizującym naszą budowę, który podpowiedział nam kilka rozwiązań wartych rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 ale plama dopiero zauważyłam ze zacząłeś pisać dziennik pisz, pisz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 01.08.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Ja bym tam z komina murowanego nie rezygnował. Najwyżej w środek wstawił kwasówkę. Dom bez komina wygląda jak twarz bez oczu. (Ale mi się mądrze powiedziało ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 01.08.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Ooo... Grzegorz, widzę, że murujesz z Silki. Powiedz gdzie kupowałeś i za ile. Ja też z tego będę budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.08.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Ja bym tam z komina murowanego nie rezygnował. Najwyżej w środek wstawił kwasówkę. Dom bez komina wygląda jak twarz bez oczu. (Ale mi się mądrze powiedziało ). Grzegorz zgadzam sie z Klausem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 01.08.2005 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Też tak mi się wydaje, że komin w domu musi być, jest jeszcze co prawda jeden z przewodami wentylacyjnymi i ten drugi jest bardziej widoczny niż ten gdzie jest przewidziany przewód spalinowy. Zresztą jeden przewód tego komina (dymowy dla kominka) i tak będzie wymurowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 01.08.2005 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Zgadza się zdecydowaliśmy się na Silkę. Jednak Silki nie kupuję, bo mam umowę z Wykonawcą na wykonanie stanu surowego (robocizna + materiały), ale jak zbierałem oferty na same materiały to najlepsza była z hurtowni Pablo, zdaje się zbigx też u nich kupuje. Klaus a jakie ocieplenie planujesz do Silki? Styropian, czy wełna mineralna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 02.08.2005 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 mam umowę z Wykonawcą na wykonanie stanu surowego (robocizna + materiały) Jak się wychodzi na takim układzie? Zauważyłem, że Oni proponują Ci zwykle cenę katalogową a swoje rabaty + promocje mają dla siebie. Klaus a jakie ocieplenie planujesz do Silki? Styropian, czy wełna mineralna? Wełna 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 02.08.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Rzeczywiście, niektórzy tak robią. Ale tutaj z ceny globalnej byłem zadowolony, więc zdecydowałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 03.08.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Pierwsza warstwa na piątkę!!!! Tylko czy bedzie prosta? Bo jak nie opiliście, to nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 03.08.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 I materiał już w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.08.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Pierwsza warstwa na piątkę!!!! Tylko czy bedzie prosta? Bo jak nie opiliście, to nie ma szans No to już pierwszy rządek jest Piknie wygląda Funiu a to po każdym rzedzie trzeba pić Może u mnie ławy nie schną bo nie opijane były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts