Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Magdalena i Grzegorz - komentarze

Recommended Posts

Tak jakoś wyszło, że już od jakiegoś czasu zabierałem się do założenia dziennika, ale ostatecznie zdecydowałem się poczekać do rozpoczęcia budowy. Pewnie wydarzenia opisywane bezpośrednio byłyby ciekawsze i cenniejsze, ale jednak wolałem poczekać. Natomiast ma nadzieję, że teraz będzie już wszystko spisywane na bieżąco.

09.07 budowa ruszyła. :D :D :D

Ogólnie to co zobaczyliśmy okazało się zgodne z naszymi wcześniejszymi wrażeniami, no może wielkość łazienki na parterze okazała się mniejsza niż przypuszczaliśmy. Natomiast okazały się słuszne (chyba) zmiany, które wprowadziliśmy podczas adaptacji projektu. Zrezygnowaliśmy z WC na parterze przy salonie oraz powiększyliśmy kuchnię o spiżarnię, robiąc jednocześnie do niej dodatkowe wejście, w miejscu gdzie pierwotnie była zaprojektowana ściana pomiędzy WC a spiżarnią. Trochę szkoda śpiżarni, ale cóż mamy nadzieję, że podjęta decyzja okaże się słuszna. Byliśmy tam z wykonawcą realizującym naszą budowę, który podpowiedział nam kilka rozwiązań wartych rozważenia.

Zgadza się zdecydowaliśmy się na Silkę. Jednak Silki nie kupuję, bo mam umowę z Wykonawcą na wykonanie stanu surowego (robocizna + materiały), ale jak zbierałem oferty na same materiały to najlepsza była z hurtowni Pablo, zdaje się zbigx też u nich kupuje.

Klaus a jakie ocieplenie planujesz do Silki? Styropian, czy wełna mineralna?

mam umowę z Wykonawcą na wykonanie stanu surowego (robocizna + materiały)

Jak się wychodzi na takim układzie? Zauważyłem, że Oni proponują Ci zwykle cenę katalogową a swoje rabaty + promocje mają dla siebie.

Klaus a jakie ocieplenie planujesz do Silki? Styropian, czy wełna mineralna?

Wełna 15cm.