Kamcia 26.07.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 mam do wyprowadzenia 6 wentylacji ponad dach, nie bardzo podoba mi się upstrzenie dachu kominkami, czy można połączyć dwie wentylacje do jednego kominka.Bardzo proszę o rady ,mam czas do czwartku bo dacharze w piątek kończą dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 26.07.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Duże szanse, że połączenie przewodow skutecznie zablokuje wentylacje. Raczej pozostawic rozdzielone. Ja też mialem takie irracjonalne uprzedzenia, dopiero po wybudowaniu patrze z dystansem i kominki wywiewne na dachu już optycznie nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 26.07.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 ja jednak stawiam na rekuperator, bo przy dzisiejszych szczelnych oknach i domach jakoś nie wierzę w wentylację grawitacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 26.07.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Tyz prowda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 27.07.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Najrozsądniej było by spiąć wszystkie 6 wywiewk w jedno, podłączyć wentylator kanałowy odpowiedniej wydajności i zrobić jedną wywiewkę dachową. Efektem będzie skuteczna wentylacja mechaniczna za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilias 04.11.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 No i jeszcze musisz zrobić dziury w ścianach , którymi świerze, zimne lub lodowate powietrze będzie wplywalo do budynku. Gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 04.11.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Nie można łączyć.Kominki dachowe wyglądają ładnie - pod warunkiem, że są to systemowe dachówki kominkowe i pod warunkiem, że masz dachówkę.W innym przypadku chyba wyglądają nieładnie, chyba, że są zrobione ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczek 04.11.2005 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Najrozsądniej było by spiąć wszystkie 6 wywiewk w jedno, podłączyć wentylator kanałowy odpowiedniej wydajności i zrobić jedną wywiewkę dachową. Efektem będzie skuteczna wentylacja mechaniczna za rozsądne pieniądze. A kolejnym efekcie dowiesz sie gdy przyjdzie gazownik, ktory uprze sie że w kotlowni obowiązkowo musi byc wentylacja grawitacyjna! Pewnie optymalnym rozwiązaniem byłoby wymurpwanie komina. Za sześć dachówek wentylecyjcyh wybulisz lekko licząc 700-800 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczek 04.11.2005 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 mam do wyprowadzenia 6 wentylacji ponad dach, nie bardzo podoba mi się upstrzenie dachu kominkami, czy można połączyć dwie wentylacje do jednego kominka. Ja mam jeden kominek dla łazienki i kuchni ( pracują wentylatorki). Efekt jest taki, że pod prysznicem towarzyszy mi zapch smażonej ryby. Pocieszam się tylko tym, że do tego kominka nie wspuściłem odpowietrzenie szamba. Moja rada stawiaj te 6 kominków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts