Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika Kodiego

Luśka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 335
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A dziękuję wszystki. Tym doświadczonym i tym trochę mniej. Była już pediatra i pielęgniarka. Zrobiły co trzeba, nawet w Święto Zmarłych przyjechała ta druga specjalnie do nas. Widać że w naszej wiosce trochę lepiej traktuje się małe dzieci.

Dzisiaj ma przyjść znowu pediatra i stwierdzi czy wszystko ok. czy trzeba coś więcej robić. Na mój nos i moje oko jest coraz lepiej.

Docent - a jak kupiłem spirytus i robiłem operację bo nikt nie chciał się tego podjąć. A korciła mnie ta butelka ... :lol:

Pozdrawiam

może niedługo jakies fotki zamieszczę.

Pozdrawiam

Agnes jak to u nas bywa dzidzie trzeb aopić żeby zdrowa była - my właśnie ostatnio z kolezankami z pracy opijalysmy bo tak nam sie wysypala co prawda wiekszosc jeszcze nie narodzona ale co zdrowe musza byc. Kodi za Twoją Nadie tez wypilysmy.

Pozdrawiam Aga. :)

Oj dziękuję Ago. Będę o tym pamiętać.

Agnes - tylko nie mów mi o gazikach leko. Beata wyczytała w jakiejś gazecie i je kupiłem. Efekt taki, że Nadia ma problemy z pępkiem.

Nie to żeby byly źle nasączone, tylko są takie sztywne że można je wykorzystać to zmycia rany ciętej a nie pępka. Nijak tego umyć. Tragedia. Nie polecam przyszłym rodzicom tych gazików. Tylko zwykły spiryt + gaza.

Pozdrawiam

albo zamiasy gazy - patyczek do uszu - jak widziałam jak pielęgniarka to robi pierwszy raz to słabo mi się zrobiło....przecież z małym dzieckiem trzeba delikatnie :-) efekt jednak był taki ze jak robiłam to sama na początku delikatnie to zapach zaczął być własnie nie taki jak trzeba i długo pępek nie chciał odpaśc :-(

pozdrowienia dal całej rodzinki

Jest tak jak mówiłam rodzicom sie wydaje że pięlegniarki to się tak znęcamy nad ich dziećmi grzebiemy w pępkach robimy zastrzyki itp. A my naprawdę chcemy im pomóc pamietajcie o tym.

Pozdrawiam Aga - piguła. :lol:

A co do gazików lek to rzeczywiście nadają się do odkarzania powierzchni skóry a do pępka najlepszy spirytus i patyczki do uszu.

Zdrowia dla wszystkich. :)

Nie no z pępkiem to już temat zamknięty. Goi się w błyskawicznym tempie. Teraz tylko za jakiś czas pierwsze szczepienia, wizyta z bioderkami i tylko czekać na pierwszy ząbek :lol:

Chałupa - jeszcze stoi. Może w ten weekend zrobię wiatrołap bo już mnie nieźle denerwuje. A tak na marginesie to jestem na etapie kupowania fury, więc temat domu spadł na drugi plan.

Pozdrawiam

Nie no nic specjalnego. Teraz śmigam Audi z 1986 roku i gdyby nie to że to turbobenzyna 175kM i mogę lecieć nią jakieś 230km/h to dawno bym się jej pozbył. Człowiek się starzeje i już prędkość nie robi na mnie wrażenia. Robi natomiast wrażenie spalanie benzyny. Z racji tego że biednym jestem człowiekiem mam nagrane Punto i to nie nowe tylko z lat 90-tych. Takie rodzinne auto, którym mogę pokonywać większe niż zwykle odległości.

Pozdrawiam

Kodi, gaziki faktycznie są kijowe (dla dzieciaczków) ale chronią zdesperowanych tatusiów przed niewłaściwym użytkowaniem spirytusu :wink: Moja Natka była jak błyskawica. Pępek odpadł jej (a raczej odcięto jej go bo był już suchy) w 3 dniu po urodzeniu... W domu mieliśmy jeszcze ok. tydzień smarowania i po sprawie (chociaż to mnie ominęło). Ale za to mieliśmy problemy po pierwszym szczepieniu DiTePer. Dlatego radzę kupcie dla małej szczepionkę acelularną. Nie wiem czy wiesz, że po DiTePer/ze mogą zrobić się przykurcze i są różne reakcje ze strony układu nerwowego. My mieliśmy niezłą jazdę. Wydajci 50 zł a będziecie spokojni, że dziecko będzie zdrowe . (Docent wszysto wie, uraczyłam go wykładem na ten temat). Pozdrowienia

Kodi, Twój dziennik wydrukowałam, przeczytałam w mig, podsunęłam mężowi (niech wie, że się da :)), a wczoraj znowu oglądnęłam zdjęcia.

Bardzo dobry pomysł z zestawieniem kosztów, mnie naprawdę wiele to daje.

Fajny domek - serdecznie gratuluję !!!

Piękna córcia - jeszcze serdeczniejsze gratulacje !!!

Teraz jeszcze pozostało przeczytać artykuł w Muratorze...

POZDRAWIAM Biedronka