Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika Kodiego

Luśka

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 335
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Greg - trochę się nagrzewa, ale nie parzy. :lol: Ciepło najlepiej dochodzi do pomieszczeń w którycm te przewody są najkrótsze. Podłoga jest ciepła - brak ocieplenia od góry - przez co mniesze ilości ciepła wychodzą przez anemostat. Z drugiej strony ciepła podłoga też grzeje.

Ogólnie ok. jestem zadowolony. Grzeje także komin mimo że jest systemowy i ocieplony wełną.

Temperatury są sympatyczne więc nie wiem co to CO gazowe.

Pozdrawiam

w razie pytań pisz śmiało.

• 1 month później...
Kodi- w ostatnim Muratorze(2/2004) bardzo miło było przeczytać o podziwie ludzi Tobą i Twoim budowaniem.Dobrze,że jesteś w tym samym rejonie to argument dla mojego męża,którego budowanie już troszeczkę męczy.Jeszcze raz gratuluję.Jak zima w Baninie?Coś dzisiaj nie ma Cię na forum.Czyżby zasypało?W Oliwie zaspy aż miło.Jadę na nocny dyżur i mam nadzieję,że dojadę bez większych przeszkód.

• 4 weeks później...

Trochę mnie nie było na forum, bo są inne priorytety obecnie, ale poprawię się.

Dziękuję forumowiczom po raz kolejny za miłe słowa,

a co do domu modelowego to jak to samo. Z tego co pamiętam to cena 1m2 stanu otwartego /krycie papą/ to koszt 600zł razy 120m2 daje 72000zł a ja wydałem połowę tego - czyli chyba nie do końca tyle samo.

A jak masz ochotę to wpadnij.

Pozdrawiam

• 1 year później...
Kodi...rany, żeby tak każdy pisał. Ja Twojego dziennika to się bałam. Po pierwsze jak pisałeś to ja miałam gołą działkę, mało planów i nic nie rozumiałam, a potem tylko się zdumiewałam, że można dokonać czegoś takiego. I teraz widzę, że sam wycinasz lasy i nadal jesteś niesamowity. Kolejny odcinek Twojego dziennika, który jest skarbnicą wiedzy. My też stoimy przed wyborem ogrzewania. Dzięki Ci, Kodi.

Pamietam, ze Murator w 2003 dosc czesto na lamach miesiecznika cytowal Twoje wypowiedzi z forum. Wtedy tez na Ciebie zwrocilem uwage. Chyba w grudniowym numerze Muratora z 2003r przeczytalem relacje z Twojej budowy. Bylem wtedy w Polsce (a na ogol jestem w Niemczech) i nie mialem dostepu do internetu. Poszedlem wiec do kawiarenki internetowej poczytac troche wiecej. Wtedy tez wszedlem po raz pierwszy na forum Muratora, a Twoj dziennik byl pierwsza na nim lektura.

pozdrawiam

Twoj imiennik :D