Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika Kodiego

Luśka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 335
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie sadż świerków po 15 pażdziernika.To umowny termin po którym nowo posadzone rośliny mogą nie zdążyć się przyjąć i przemarzną od korzeni zimą.Chyba nie warto ryzykować 4-letnich drzewek.Radzę Ci to jako architekt krajobrazu.

Z uwagą śledzę Wasze poczynania i napawam sie nadzieją że i nam się uda.Tzrymam kciuki za Beatę i dziecko.

Marta

Dziękuję Magnolio - miło że czytasz nasze zmagania. Trzymaj kciuki na pewno się przydadzą.

Dzięki za info odnośnie drzewek. Przyznam że jestem totalny laik w tym temacie. Żony wujek jest leśniczym i opieram swoją wiedzę na jego zdaniu. Mówił, że nie ma przeciwwskazań. Skoro jednak radzisz szybciej, postaram się zrobić to szybciej.

Inne pytanie jeśli nie uda się posadzić tego w tym roku /może nie byc drzewek/ to kiedy najbliższy i najbardziej dogodny termin.

Pozdrawiam

i ja z wypiekami śledzę zmagania Twoje i Twojej żony,

przede mną jeszcze wszystko, w przyszłym tygodniu zaczynamy kopać fundamenty, choć na tę chwile z funduszami u nas krucho, a ze sprzedazy 40-metrowego mieszkania w starym budownictwie w Łodzi dużo nie uzyskamy,

nad poszerzeniem rodziny tez pracujemy...juz jakis czas :lol:

W obydwu przypadkach wierzę, ze nam się uda!

Oj jak miło, że i Kochana Redakcja zawitała do tego wątku. :p Bardzo dziękuję za te kciuki, do finału coraz bliżej. Z pomocą Redakcji to na pewno będzie dobrze.

Byłem przed momentem w szpitalu, ale nic ciekawego się nie wydarzyło, poza tym że obchód trwał kilka sekund. Lekarze wpadli i wypadli czyli tzw. zlewka polska.

Pozdrawiam

Honoratko - jasne, że się uda. Pracujcie bo czas leci a szkoda życia.

My zaczynaliśmy bez kasy i dalej jesteśmy bez kasy, ale z domem i rodzina się powiększa, a zastrzyk finansowy z mieszkania jaki by nie był będzie istotny. Nie znasz dnia ani godziny kiedy sypnie sie jakis grosz z nieba.

Pracujcie pilnie, oby nie za mocno bo wychować pięcioraczki nie jest łatwo /podobno - tak mówią na mieście/ :lol:

Pozdrawiam

Wiesz Kodi, a już myślałem że to tylko ja mam jakiś taki przesyt budowy i większą przyjemność daje mi poobijanie sie w gronie rodzinnym. Wierze że z Twoją żonką wszystko będzie w porządku, w końcu połowa października to już nie tak bardzo odległy termin, raptem 3 tygodnie. Moja Aga ma termin dopiero pod koniec grudnia, więc przed nami jeszcze 3 miesiące, a już drże jak tylko jęknie, więc doskonale rozumiem o czym pisałeś między wierszami

trzymam kciuki i wierze że wszystko będzie ok

pozdrawiam

Maksiu - musi być ok. i wiem że tak będzie. Tylko bardzo nie lubię, jak nie mam mojej kobietki przy mnie. Beata śmieje się, że mam teraz psa suczkę, ale wyobraź sobie to nie to samo. :lol:

Teraz wiem, że nie ma nic lepszego podczas budowy jak przestać myśleć o niej. Ja niestety ze względu na różne uwarunkowania, nie mogłem zastosować tej zasady, dlatego teraz to czynię.

Trzymajcie kciuki za mój skarb jak i wszystkie kobiety w ciąży.

Pozdrawiam

kodi - dzięki za pozdrowienia dla rodzin :-)

czuję się pozdrowiona z moją połowicą i 2 dzieciaczków :-)

też mam czasem ten przesyt budowlany - potrzeba by mi było z miesiąc urlopu to może by mozna było zapanować nad tym co się dzieje na budowie - a tak to do pracy, wracam ok.17, po drodze trzeba kupić jakieś tam POTRZEBNE rzeczy na budowę, zabieram dzieciaczki i pędem na budowę...uffff...dziennie ok. 70km :-(...czasem mam już dosyć...ale chcemy się wprowdzić w tym roku więc galop trwa... :wink:

Cześć ! Kodi trzymam kciuki za Beatę mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze i urodzi się silny zdrowy dzidziuś.A czy chłopak czy dziewczynka sama mam 2 dziewczyny i zawsze chciałam mieć syna ( kto wie może jeszcze się spełni ),ale jestem pielęgniarką i jak widzę chore dzieci to wiem że najważniejsze to żeby było zdrowe i tego Wam życzę z całego serca. :) Pozdrawiam Aga.

Ivonesca - kto powiedział że na Twoich 2 dzieciaczkach się skończy :p

Wiem co to znaczy przejechać 70km. Ja co prawda mam jakieś 17 do pracy, ale jak się przejadę postoję w korkach to mam już dosyć. Szczerze współczuję, bo praca i budowanie to naprawdę cięzko to połączyć. Ja jeśli chciałem coś zrobić to albo w weekendy albo urlop płatny czy jak ostatnio bezpłatny. Po pracy to najwyżej piwo można wypić. :D

Aga - dziękuję za kciuki. Dzidzia jest zdrowa i z nią jest wszsytko ok. Tak na marginesie teraz dla odmiany okazało się, że bedzie dziewczynka. Ci lekarze to sami nie wiedzą co mówią, a jak nie są pewni to niech nic nie mówią. Beata czuję się można powiedzieć przeciętnie. Ostatnio zaczęły jej się rysować skurcze i lekarze podtrzymują ciąże jeszcze chociaż z tydzień. Tak czy inaczej na początku października mogę się spodziewać córki _ NADI.

Pozdrawiam

kodi - no, własnie z ta 2 to jest tak, że ostatnio moja połowica zaczęła coś przebąkiwać o 3 :o :o :o ja na razie nie jestem tak optymistycznie nastawiona, ale.....jak ostatnio oddawałam jakieś ubranka bo moim synku znajomym to miałam chwile wahania...a może je jednak zostawić ;-)

a co do płci dziecka to na 100% będzie pewne dopiero jak się urodzi :lol:

pozdrawiam

Ivonesca - co do płci to myślę, identycznie jak Ty. Co do dzieci w naszym przypadku, to niestety na tym się musi skończyć. Domu nie rozciągnę, a przybudówek stawiać nie mam zamiaru. Tak czy inaczej pozostanie na 2dwójce, no chyba, że jakiś wypadek przy pracy :wink: . Na razie się tym nie martwię.

Pozdrawiam budownicze

Wszystkie budownicze trzymają za Was kciuki! :D

A co do przybudówek - my mamy w planie jeszcze trzeciego szkodnika (dwoje już mamy). Przewidzieliśmy więc zapasowy pokój i byłam bardzo zadowolona, że tak wszystko ładnie sobie zaplanowaliśmy.

Aż ostatnio naszły mnie takie myśli - a jak się rozmyślimy, albo się nie uda (w końcu latka lecą :( ), to co zrobimy z tym pokojem? Oczywiście zaraz dorobiłam do niego kilka zastosowań.

A potem naszła mnie druga myśl - a co gdyby urodziły się BLIŹNIAKI ?! :o :lol:

Wszytskiego nie da się przewidzieć. I dobrze, bo życie byłoby strasznie nudne! :D

Kodi! Tu Ivette!

Sorry, że nie odpisałam wczesniej, ale mam strasznie dużo roboty w pracy.

W ciąży aktualnie nie jestem - mam 2 córki: 15 i 4 lata, więc można powiedzieć, że niedawno młodsza wyszła z pieluc - chociaż ciąża to bardzo fajny okres. Co do trzeciego dziecka, to mąż czasem przebąkuje, że dom, drzewo i syn. Może, gdyby była gwarancja z tym synem, to bym się zdecydowała za parę lat. Zobaczymy......... Zawsze podobali mi się tacy mali chłopcy z jasnymi włoskami i niebieskim oczkami.

Może jak starsza córka pójdzie na studia a młodsza do szkoły, to znowu zatęsknimy za maluszkiem. Pokój dodatkowy tzw. gościnny jest, więc?....

Co do budowy, to też pracuję do 17.00, potem do domu, na budowę albo do jurtowni - urwanie głowy.

Ale już mamy ofoliowany dach i położone łaty i kontrłąty, więc we storek mają zacząć kłaść dachówkę - fajnie, nie?

Pozdrawiam Ciebie i Beatkę i synka i dzidziusia! Ivette

Nam