bonbon 27.07.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 24 godziny po uruchomiemiu drenażu i wypompowaniu wody wciąż widać, że woda sączy się ze ścian piwnicy, a dodam, że woda tam stała przez 3, może 4 tygodnie, wysoka woda, do połowy gumowca Wodę rzecz jasna wypompowałem, ale zauważalnie jej przybywa, ma ktoś w tym temacie jakąś wiedzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.07.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 opisz jak zrobiłes drenaż, a także metodę przeprowadzenia. I może słówko o terenie i piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonbon 27.07.2005 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 opisz jak zrobiłes drenaż, a także metodę przeprowadzenia. I może słówko o terenie i piwnicy Opaskowy. Teren: glina (nieprzepuszczalny, wiem) Sąsiedni bydynek ma kanał w garażu w wodę zasobny, a jakże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonbon 27.07.2005 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 opisz jak zrobiłes drenaż, a także metodę przeprowadzenia. I może słówko o terenie i piwnicy Opaskowy. Teren: glina (nieprzepuszczalny, wiem) Sąsiedni bydynek ma kanał w garażu w wodę zasobny, a jakże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonbon 27.07.2005 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 opisz jak zrobiłes drenaż, a także metodę przeprowadzenia. I może słówko o terenie i piwnicy Opaskowy. Teren: glina (nieprzepuszczalny, wiem) Sąsiedni bydynek ma kanał w garażu w wodę zasobny, a jakże Dno rury z jednej strony budunky wychodzi ponad poziom ław, z drugiej strony normalnie, pod ławami, czy tak może być? Kierownik budowy mówi, że OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 27.07.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 opisz jak zrobiłes drenaż, a także metodę przeprowadzenia. I może słówko o terenie i piwnicy Opaskowy. Teren: glina (nieprzepuszczalny, wiem) Sąsiedni bydynek ma kanał w garażu w wodę zasobny, a jakże Dno rury z jednej strony budunky wychodzi ponad poziom ław, z drugiej strony normalnie, pod ławami, czy tak może być? Kierownik budowy mówi, że OK Proszę jaśniej. Czy mam rozumieć, że część drenażu przechodzi pod fundamentem na wewnętrzną stronę ścian fundamentowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.07.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 - ile jest zagłębiona piwnica w ziemii?- jaka zastosowaliście izolację?- jak wysoki jest poziom wód gruntowych?- gdzie tą wodę wypompowujecie?- czy drenaż jest zrobiony naokolo całego domu + pod wylewką w piwnicy?- gdzie macie odprowadzoną wodę z rynien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 27.07.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Znalazłem coś do pczytania.http://www.budujemydom.pl/?p=archiwum&do=czytaj&id=412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonbon 27.07.2005 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 - ile jest zagłębiona piwnica w ziemii? - jaka zastosowaliście izolację? - jak wysoki jest poziom wód gruntowych? - gdzie tą wodę wypompowujecie? - czy drenaż jest zrobiony naokolo całego domu + pod wylewką w piwnicy? - gdzie macie odprowadzoną wodę z rynien? 160 cm...130 cm (grunt ze spadkiem) izoplast, folia kubełkowa rów melioracyjny nie pod wylekami rów melioracyjny nie mam dachu, no to trudno o rynny, dren odpalilimy 30 godzin temu, JA SIĘ GŁONO ZASTANAWIAŁEM, CZY TRZEBA POCZEKAĆ NA JEGO DZIAŁANIE I JAK DŁUGO...PI x DRZWI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonbon 27.07.2005 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Znalazłem coś do pczytania. http://www.budujemydom.pl/?p=archiwum&do=czytaj&id=412 Dzięki Tomik B, mnie interesuje po jakim czasie od uruchomienia, czyli doprowadzenia rury końcowej do rowu instalacja zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.07.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 u nas woda przestała napływać po 3 dniach, sucho zrobiło się po 2 tygodniach, wtedy wzmocnilismy wylewkę w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonbon 28.07.2005 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 u nas woda przestała napływać po 3 dniach, sucho zrobiło się po 2 tygodniach, wtedy wzmocnilismy wylewkę w piwnicy. Majka serdeczne dzięki za konkretną odpowiedź, ja uznałem drenaż za wadliwy, powiedziałem, jak sobie wyobrażam i wykonawca poprawia partactwo. Tylko cholera, czy ja mam pojęcie o drenażach, a on mnie wziął za efendi Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartwu 29.07.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 ja miałem podobne (choć nie tak powazne) problemy z wodą w piwnicy. Drenaż ma największy wpływ i odprowadza wodę o ile nie jest przytkany (u mnie byl na wylocie, przetkałem i po kilku dniach woda opadla). Jak chodzi o wodę lejącą sie po ścianach, to coś mi się wydaje, zę dopóki nie będzie dachu i woda będzie odprowadzana poza obrys domu, to zawsze będzie wilgoć. U mnie dopiero dach coś zmienił w widoczny sposób. Mimo, ze mam dodany uszczelniacz do betonu ścian w piwnicy i porobione wszelkie możliwe izolacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts