bobpl 27.07.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Drodzy Forumowicze, Poszukuję inwestorów, skłonnych do wymiany doświadczeń, którzy zdecydowali się na budowę domu o nazwie Letycja z Wrocławskiego biura Archipelag (http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990400&ProjID=507). Ja właśnie jestem po pierwszej rozmowie z architektem tego biura i będę wdzięczny za Wasze opinie dotyczące tego projektu. Jest to nowy projekt tego biura, wiec tym bardziej zależy mi na Waszych opiniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khubert 05.08.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Mam prośbę!Czy ktoś mógłby mi pomóc w obejżeniu Letycji z Archipelagu? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielwa 10.09.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Czy ktoś budował albo buduje Letycję z Archipelagu,naczytałem się na tym forum o błędach w projektach z tego biura,co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khubert 03.12.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Czy ktoś buduje Letycję z Archipelagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Letycjanin 03.04.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Pod koniec lata zaczynam budowę Letycji - masz już jakieś doświadczenia? Jeśli chodzi o błędy to na razie wyhaczyłem pewne nieścisłości/niekonsekwencje w poszczgólnych rzutach domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag77 24.06.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam, wlasnie zakupilismy projekt letycja i juz nie moge sie doczekac kiedy wszystko ruszy pelna para....jednoczesnie jestem pelna obaw... Dopiero od kilku dni wczytuje sie w forum i juz jestem wdzieczna, ze tu trafilam Jak to bywa przy budowie pierwszego domu, chetnie poslucham wszelkich rad. Moze jest tu ktos kto go buduje lub juz wybudowal i jest cos co chcialby zmienic?? Piszcie ludziska, wszelkie sugestie mile widziane serdecznie pozdrawiam magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag77 28.06.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 moze dla ulatwienia wkleje link http://www.archipelag.pl/projekty-domow/letycja/?ProjectMirror=1prosze o sugestie, pozdrawiammagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 05.07.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Ja własnie zaczełam budowe Letycji - kończymy fundamenty.Projekt mamy lekko zmodyfikowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 05.07.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Własnie zaczełam budowę Letycji Zmieniliśmy 3 rzeczy w projekcie - usunelismy te 2 schodki na parterze - cały parter jest wiec na jednym poziomie, podwyzszylismy ściankę kolankową o ok. 20 cm i powiększyliśmy pomieszczenie gospodarcze za garażem a w ięc i łazienkę na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 05.07.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 hej! mozesz cos wiecej napisac o zmianach? my tez wybralismy ten projekt, ale jeszcze nie zaczelismy budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 05.07.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Zmienilismy 3 rzeczy: - usunelismy schodki na parterze - wiec cały parter jest teraz na jednym poziomie (mamy 2 małych dzieci i głównie dlatego) - powiększyliśmy pomieszczenie gospodacze za garażem - i co za tym idzie - łazienke na górze - podnieślismy scianke kolankowa o około 20 cm No i budujemy z Porothermu a nie z Ytonga. Własnie wróciłam z budowy Fundamenty skonczone (ława i bloczkii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 06.07.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 w takim razie czekam na dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 07.07.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Na razie pogoda nie sprzyja zdjęciom Jak zrobie to kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Letycjanin 09.07.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 No w końcu ktoś z forum Letycje buduje... Na ta chwilę fundamenty zalane i czekam na Ytonga... Ja wprowadziłem takie zmiany: ::parter:: - ścianka oddzielająca gospodarczy od kotłowni nie będzie budowana - na prawej ścianie zewnętrznej garażu wstawię 2 okna z luksferów - duże okna w salonie i jadalni nie będą miały podziałów ale to z wyjściem na taras będzie miało szerokość 2,5m a nie 3m co spowoduje że ścianka salonu zostanie przedłużona o 0,5m ::piętro:: - garderoba, pralnio-suszarnia i łazienka zostaną połączone w jedną dużą łazienkę w kształcie litery L - w łazience, ścianka na której znajdują sie umywalki zostanie pchnięta w stronę sypialni o grubość komina (o 40cm, tak że umywalki schowają się w cieniu komina) - prawdziwa sypialnia będzie pomieszczeniem nr 2.5 wg rzutu i od niej będzie wejście do garderoby a nie od korytarza. Czym i jak będziecie ogrzewali Wasze Letycje? Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nav 10.07.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 3 tyg temu zaczalem, na dzien dzisiejszy zrezygnowalemm tylko z okna okraglego w gospodarczym i wyprostowalem ten zeskok do salonu. Okragly bulaj od frontu pozostaje. Jestem na etapie konczenia murowania parteru. http://img524.imageshack.us/img524/2310/obraz035ea8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 10.07.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 O proszę, troszkę nas tu jest U nas koniec funamentów, lada dzien wylewanie chudziaka. Budujemy z Porothermu. Dzis mamy spotkanie z architektem, ktory ewentualnie ma nam jeszcze podpowiedziec jakies drobne zmiany w ścianach - o ile uzna takie za sensowne. Odezwe sie wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.07.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Trochę połamany dach. Będzie nieco drożej.No i dużo tych okien połaciowych w 4 i 5. Będzie trudno wpasować łóżko dla darmozjadów tak by deszcz nie walił im nad główą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nav 11.07.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Czesc, Skoro juz zebralo sie nas tu paru co buduja Letycje to proponuje abysmy pisali w jednym watku. Widze, ze jest tu grupa ktora prawie jednoczesnie zaczela budowac. Zobaczymy czyj domek bedzie pierwszy do zamieszkania Ja narazie ciagne bez kredytu ale chyba juz niedlugo . Troche sie przeliczylem w oszcownaiu kosztow. Materialy sprowadzam z Niemiec, bo sa ciut tanisze i co najwazniejsze sa dostepne od reki. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 11.07.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Tak, popieram, piszmy w jednym wątku. My zdecydowalismy sie dołozyc jeszcze 1 poziom bloczków fundamentowych, więc ekipa dzis to robi plus ocieplenie fundamentów. Hydraulicy kończą też wyprowadzenia i niestety tydzien przerwy bedzie - majster idzie na urlop Jak wróci - zalewamy chudziakiem. Rezygnujemy z okienka w spiżarni i w kotłowni. Ponieważ mamy powiększone pomieszczenie gospodarcze i kotłownie (przedłuzone), to zrobiły się dwie długie kiszki i jakos inaczej te scianki działowe bedziemy stawiac. Przez powiekszenie tych pomieszczen powiększyła sie tez łazienka na górze i jedno okno to chyba za mało - obok prawdopodobnie zrobimy drugie. Drzwi do spiżarni przesuwamy w strone okna i robimy je tylko na 60 cm (drzwi jak szafki kuchenne beda a nie takie prawdziwe drzwi) a po lewej od wejscia do spizarni zmiescimy wtedy lodówke. Wieczorem spotkanie z wykonawcą dachu - umówieni jesteśmy na wrzesień. Co zamierzacie zrobić jeszcze w tym roku? My ciągle w rozterce czy zostawić do wiosny stan surowy otwarty czy działać od razu. Kiedy macie nadzieje sie wprowadzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 11.07.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 prosimy o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts