Ada-Łódź 20.10.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Dzięki za odpowiedź Kassanda. My planujemy mieć podobną orientację domu względem stron świata.Czy możesz mi napisać ile Was kosztowało wybudowanie Letycji do stanu surowego otwartego. Czy 200tys. zł wystarczy? Jak się ma kosztorys projektu do rzeczywistości? Pozdrawiam, Ada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nav 22.10.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 W/g mnie 200 tys za ten stan to troche malo. Ciekaw jestem jak to teraz bedzie z cenami materialow budowlanych przy tym kryzysie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 22.10.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nav, a jak Wasza Letycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nav 22.10.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Hej Kassada, Musze przyznac, ze na ten rok zawiesilem inwestycje. W grudniu bede mial okna wraz z brama garazowa.Od nowego roku wchodzimy do srodka, wiec zaczalem sie mocno zbroic w srodki platnicze;). Mam cicha nadzieje, ze ceny uslug i materialow mocno spadna z racji poglebiajacego sie kryzysu.Podeslij pare fotek jak sie uporacie z elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 23.10.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ok, za parę dni wstawię. Od wczoraj mamy już drzwi wejsciowe (czyli juz cały budynek zamknięty), jutro konczą podbitkę, pewnie w przyszłym tygodniu zrobią ścainę frontową to pojdę obfotografowac domek Od poniedziałku ruszają płytki w garażu i pomieszczeniach gospodarczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 16.11.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Obiecałam i prosze bardzo:http://www.ententino.pl/private/letycja_2.jpg http://www.ententino.pl/private/letycja_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 18.11.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Adka, a co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nav 18.11.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No elegancko to juz wyglada. Pewnie na dniach bedzie zwocic graty do nowego domu U mnie w grudniu dopiero stan surowy zamkniety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 18.11.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Nooo z tym zwożeniem to jeszcze trochę - w środku jestesmy znacznie mniej zaawansowani Celujemy na Wielkanoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 27.12.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Halo, co słychac? Nav, okna wstawione? Adka? Co robicie? Mieszkacie juz? U nas w końcu weszła ekipa wykonczeniowa, kończą sufity podwieszane i inne konstrukcje g-k, za chwilę ruszają łazienki. Wybieranie róznych rzeczy do domu mnie osłabia, najgorzej było z podłogą drewniana, ale to tez mamy juz z głowy. Z grubszych rzeczy zostało nam zamówienie schodów... Bardzo nam sie podobaja z tej firmy: http://www.grot.pl/schody ale cenią się niestety. Wkurzaja mnie te schody wchodzące do dolnej łazienki, ale cóż Robi sie coraz bardziej realny ten dom Zaczynamy myslec o meblach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nav 12.01.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Czesc, Wlasnie wrocilem z wakacji z Karpacza, nam tez sie cos nalezy od zycia Okna beda jutro, potem ocieplenie poddasza i elewacji. Co do schodow to my zrobilismy mala zmiane, otoz pociagnalem scianke dzialowa do gory tym samym zmniejszajac swiatlo klatki schodowej. Po tym zabiegu mamy regularne ksztalty w lazience na dole ale za to musialem zmienic sposob wejscia na gore. Teraz bedziemy "zabiegac" z parteru przy scianie lazienki i "ladowac" u gory przy scianie garderoby. Fajnie macie, ze jestescie na etapie mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada-Łódź 06.02.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam,Zastanawiam się czy jest sens kupowanie kosztorysu z Archipelagu w przypadku Letycji. Co o tym myślicie? Jeśli tak to jaki podstawowy czy rozszerzony. Czy jest on zgodny z rzeczywistością czy jest to tylko niepotrzebne wydawanie pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 06.02.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Moim zdaniem - kompletnie bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 06.02.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 U nas górna łazienka zrobiona w 80%, pomalowana większosc pomieszczen. Czekamy na grzejniki kanałowe (od 5 miesięcy!!), pod koniec lutego układanie podłóg, połowa marca - montaż schodów, kończenie łazienek (sufit w dolnej zrobią nam dopiero po montażu schodów), koniec marca - montaż kuchni. I kwiecien-maj przeprowadzka - mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Letycjanka 15.03.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam, zalewamy fundamenty we wtorek. Czy ktoś jest na takim samym etapie?!! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 26.03.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 No, u nas już końcówka Do końca tygodnia będziemy mieli podłogi, kuchnia tez jakos w ciagu 2 tygodni powinna byc, 18 kwietnia schody, w miedzyczasie musimy się podłaczyc do kanalizacji i ogarnac troche podwórko i mozna mieszkac Nav, Adka, inni letycjanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nav 12.04.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 U mnie leca instaklacje: elektryk, hydraulik wraz z CO. Skonczone juz poddasze tzn ocieplone plus regipsy. Na zewnatrz lecimy z ociepleniem.W maju startuje z tynkami i przydomowa oczyszczlnia sciekow (i tu mam maly problem)A tak to mniej wiec ej teraz wyglada http://img18.imageshack.us/img18/8624/obraz019al.jpg http://img177.imageshack.us/img177/1731/obraz025f.jpg Kuchnia i salon czeka na odpowiedni projekt, wiec poza elektryka i TV nic nie ruszone. Pozostale pomieszczenia na dole posiadaja juz instalacje CO i elktryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassada 12.04.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Kurcze, jak fajnie się ogląda taki sam dom U nas podłogi gotowe (deska klon kanadyjski), kuchnia prawie tez, w tym tygodniu dojedzie blat, ściany pomalowane. W środę i czwartek montaż schodów, w końcu przestaniemy chodzić po drabinie Generalnie zostały do skonczenia rózne drobiazgi typu listwy przypodłogowe, gniazdka itp plus niektóre meble. No i dolną łazienkę będą robić dopiero po montażu schodów. Mamy problemy z kanalizacją, która miała byc już, jest w ulicy, ale okazuje się, że woda stoi w rurze, więc nie wiem czy nie skonczy się na szambie, bo nie wiadomo ile potrwa wyjasnianie, a nie mamy zamiaru czekać do nie wiadomo kiedy z przeprowadzką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nav 13.04.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Co do drabiny to znam ten bol ale gdy by byly schody to nie wiem jak bysmy wniesli regipsy do gory. Teraz zamontuje jakies prowizoryczne, bo jeszcze wanne naroznkowa trzeba bedzie do lazienki wtargac. Co do podlog to mam tez problem, bo zdecydowalem sie na podlogowke na calym dole. Chcial bym miec drewno ale ono jest za dobrym izolatorem cieplnym i moze dlawic mi przedostawanie sie ciepla ponad podloge. Martwie sie, ze rezygnujac z grzejnkow kanalowych bede skazany na polozenie paneli podlogowych-cos za cos. Kassada to kiedy parapetowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solvay 17.04.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam wszystkich budujących Letycję - czy ktoś buduję się na Śląsku? Prosimy o kontakt. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts