Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 months później...
  • Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc Letycjanie,

Wszyskiego dobrego w nowym roku!!!

Jak sie maja Wasze domki? Podejrzewam, ze oprocz Kasady kolejna osoba w niej juz zamieszkala.

U mnie zima zrobila male spustoszenie z hudraulika :-? . Przesacowalem mozliwosci zimowe w Szczecinie i podczas pierwszych ostrych mrozow lod porozsadzal mi mare elementow wodnych. Po tej lekcji niezwlocznie zakupilem piec, skonczylem CO i zaczalem grzac.

Jestesmy na eteapie szpachlowania scian i organizacji lazienek. Mysle, ze niedlugo zaczna sie pierwsze prace malarskie i ukladnie podlog. Potem kuchnia, schody i mysle, ze w 3 kwartale roku zamnienimy m2 na Leycje :p

Hej,

Ja mam kanałowe, ale silniejsze grzejniki niż w projekcie + dodatkowy grzejnik na ściance między gabinetem i salonem. Jest cieplutko. Ale zalezało mi na deskach na podłodze.

W łazienkach mamy tylko podłogowe i jest gorąco.

Polecam podlogowe w wiatrolapie - buty szybko schną i ciepłe się zakłada rano - przyjemnie uczucie :)

U nas do pełni szczęścia brakuje drzwi między wiatrołapem a holem i paru lamp :) No i na wiosnę podwórko do zrobienia.

Poza tym jest bosko :) I po 5 miesiącach uważamy, że nasza Letycja jest dla nas optymalna pod każdym względem :) Nic byśmy nie zmienili :)

No właśnie ja też o takim rozwiązaniu myślałem. A mozesz mi powiedziec co masz na podłodze w salonie?

No wlasnie i tu jest maly problem...

Zawsze chcialem miec pologe drewniania ale z racji "pologowki" musialem o tym zapominec. Padlo na bardzo wysokiej jakosci panele, ktore sa przystosowane do ogrzewania podlogowego. Bardzo ladnie to wyglada choc to tylko laminowana podloga. Jak to mowia cos za cos.

• 2 weeks później...

Nic z tego Nav, jeszcze nie mieszkamy. Czekamy do wiosny ze względu na konieczność zmiany szkoły.

Co do ogrzewania, to mamy podłogowe w wiatrołapie, korytarzu , kuchni i łazienkach, w salonie kanałowe. Żadnych grzejników dodatkowych nie montowaliśmy (no może za wyjątkiem garażu) i zapewniam, że w domu jest bardzo ciepło.

Pozdrawiam :p

U nas na podwórku tez plac budowy jeszcze. Czeka nas troche pracy i wydatków, bo mamy działkę 1200 m2, którą trzeba podnieść o ok. 30-40 cm - samo nawiezienie ziemi to juz wyzwanie.

Tez mamy dylematy z tarasem, na dodatek jeszcze z ogrodzeniem tez.

Chyba pierwszy raz nie chcę, żeby kończyła się zima ;)

• 3 months później...
  • 3 weeks później...
Cześć Letycjanie,

Zrobiliśmy taras drewniany. Wyszedł super !!!!!!!! (choć mamy świadomość, że trzeba będzie go olejować)

Teraz można już pomyśleć o leżaczku.

Pozdrawiam

Hej,

Zawsze marzylem o drewnianym tarasie...

Jestem na podobnym etapie i nadal nie wiem jaki material wybrac. Dolacz jakies fotki jak mozesz.

• 3 weeks później...
Hej,

Zawsze marzylem o drewnianym tarasie...

Jestem na podobnym etapie i nadal nie wiem jaki material wybrac. Dolacz jakies fotki jak mozesz.

Nie ma sprawy, ale mogę to zrobić na prywatnego maila bo nie mam cierpliwości do umieszczania zdjęć na tej stronie.

Nasz taras jest półokrągły, tak jak w projekcie, z bangkirai, ale po upałach kilka desek zwinęło się do środka. Nie wiemy, dlaczego tak się stało, prawdopodobnie trzeba będzie je wymienić.

Edytowane przez Letycjanka

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
Dachówkę mamy Koramic E32, a tak naprawdę dokładnia E32+ (sprowadzana z Niemiec) - kolor angoba czerwona.

W jaki sposób sprowadziliście tą dachówkę, bo mnie zabrakło troche podstawowej ale w kolorze kasztan angoba i firma, [przez którą ją kupiłem nie jest w stanie mi załatwić.

• 1 year później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...