Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

u nas bedzie kilka zmian:

-zmiana okna w salonie z 3m szerokosci na 2 ( ułatwi to meblowanie pokoju), okna beda proste o wysokosci 2,70

-na scianie od ogrodu dodatkowe okno balkonowe o szerokości 2m

-nie zlikwidowaliśmy schodka ze wzgledu na wysokośc pomieszczenia - przy tak duzej powierzchni musi byc taka wysokość

-zastanawiamy sie nad świetlikiem nad klatką schodowa

-rezygnacja z donicy przed domem( strona połnocna , pozatym moze pękać

na mrozie

-podnosimy sciane kolankową

Letycja jest tym projektem, ktora przypadla nam do gustu... i to z tego wzgledu, ze jej dach okrywa ją jak "kapelusz u prawdziwka"....Kazde podnoszenie scianki kolankowej w/g mnie zepsuje jej urok zew. Oczywiscie ten zabieg daje kilkanascie cm wyzej na poddaszu...ale czy to zrekompensuje oryginalnosc naszych domow????

• 2 weeks później...

My zdecydowaliśmy się w końcu na projekt Magnolia

http://www.extradom.pl/WRY1008.html

Praktycznie to bliżniaczy projekt Letycji ale bardziej nam odpowiada.

Lazienka bedzie na gorze tam gdzie w Letycji.

Pozdrowaienia dla Kassada i dzieki za mozliwość zobaczenia domu :)

Nav, my wybraliśmy aukrat Letycję nie dlatego, że nas jakoś szczególnie urzekła :) tylko prozaicznie - z setek (tysiecy?) projektów jakie obejrzeliśmy 2 w ogole wchodziły w grę - bo spełniały wszystkie nasze kryteria dotyczace ilosci i rozmieszczenia pomieszczeń, metrażu, usytuowania względem stron świata itd i były do zaakceptowania z wyglądu. Oba były z Archipelagu - Letycja i Paula. W Pauli trzeba byłoby doprojektowac garaż i jakos baliśmy się, że nie wyjdzie to ładnie, poza tym to jednak dosc specyficzny z wyglądu projekt i nie bardzo pasowałby do okolicy.

I Letycja została tak naprawdę w wyniku selekcji negatywnej :)

Dlatego ta podniesiona scianka jakos nas bardzo nie razi, a jednak bedzie wygodniej - zwłaszcza w sypialni (na górze koło łazienki) nie wyobrazam sobie zeby było nizej. :)

Pozdrowienia dla Karoli :)

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

No no..elegancko to juz wyglada. Ciekawe kiedy u mnie tak bedzie??? Mam cicha nadzieje, ze w maju po dachem juz bedziemy;)

Z racji wykonywanego zawodu zostawilem akcent marynistyczny w postaci okraglego okna z przodu "bulaj". W kotlowni jest kwadratowe. Okna planuje miec drewniane.

• 1 month później...

Witam po zimowej przerwie.

A wiec tak, ceramike dachowa juz mam kupiona (ROBEN Plus)-jakis wiekszy rozmiar.

Wiezba zostala zaliczkowana i bedzie gotowa na polowe maja.

Ekipe mam umowiana na III dekade maja zaraz po tym jak wroce z pracy. Tym razem chce byc w domu aby osobiscie dogladac prac, bo ostatnimi czasy budowalem dom przez internet ogladajac fotki ;)

• 1 month później...