pasco 27.07.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 WitamOd pewnego czasu bardzo popularną metodą przeglądania informacji są kanały RSS. Może byłaby możliwość zaimplementowania takiej funkcjonalności na moim ulubionym forum? Myślę, że stworzenie kanału RSS do przeglądania wątków było by niezwykle wygodne, i z pewnością wielu forumowiczów doceniłoby wasz wysiłek włożony w unowocześnienie forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.07.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 RSS ..poproszę o rozwinięcie tematu Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 29.07.2005 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Kanał RSS (skrót od Really Simple Syndication) służy do agregowania wiadomości wyświetlanych na stronach. Czytnik RSS przypomina trochę klienta pocztowego - przychodzą nowe nagłówki wiadomości, a po kliknięciu można przeczytać jego treść. Przeglądanie jest lekkie, łatwe i przyjemne, bez przeklikiwania się przez wiele stron WWW. W polsce RSS udostępnia m. in. Gazeta Wyborcza. Są specjalne programy do odczytywania tychże wiadomości (wystarczy w wyszukiwarce wpisać RSS, a na pewno znajdziesz jakiś czytnik. Ja używam Thunderbirda - chociaż to normalnie program pocztowy, to jednak ma możliwość odczytania RSS. Bardzo sobie chwalę ten wynalazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.07.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dzięki Pozdro J ...ale redakcji takie rzeczy nie ruszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 29.07.2005 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dzięki Pozdro J ...ale redakcji takie rzeczy nie ruszają Niestety, redakcja swoje wie, i nie ma ochoty "bawić się w nowości". Od 3 lat nic się na forum nie zmieniło. Tak tylko palnąłem pobożne życzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.07.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 ...a człowiek gupi myśli że może coś jednak... ? MW J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 29.07.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Do czytania RSS polecam przeglądarkę Firefox, która ma to zaimplementowanwe. Ogólnie polecam tą przeglądarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.07.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Do czytania RSS polecam przeglądarkę Firefox, która ma to zaimplementowanwe. Ogólnie polecam tą przeglądarkę. a opera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 29.07.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Opera najnowsza obsługuje RSS, problem w tym, że opera jest płatna, no chyba że z reklamami.Firefox jest darmowy i świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 17.08.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 glosuje za RSS'em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 18.08.2005 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 To może zrobimy ankietę - co by ulepszyć na forum? Ciekawe, czy redakcja wogóle czyta te posty, bo odpowiedzi na moją propozycję nie było żadnej, nawet prostego "nie da rady" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 18.08.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Oczywiście, że czytamy. Rozważamy różne inowacje. Czekamy na Wasze uwagi i propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 18.08.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Oczywiście, że czytamy. Rozważamy różne inowacje. Czekamy na Wasze uwagi i propozycje. nie banować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 18.08.2005 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Oczywiście, że czytamy. Rozważamy różne inowacje. Czekamy na Wasze uwagi i propozycje. A czy może jest jakaś lista rozważanych zmian na forum? Tak przy okazji - zastanawiałem się kiedyś, czy istnieje może jakiś program, za pomocą którego można by czytać posty (ale nic takiego nie udało mi się znaleźć). No i jeszcze jeden pomysł na modyfikację: uważam, że przydałoby się dodanie w ustawieniach możliwości wyłączenia oznaczania wiadomości jako przeczytanych przy wylogowaniu. Nie zawsze mam czas, żeby przeczytać wszystkie posty na raz (właściwie prawie nigdy go nie mam ). Dzięki za zainteresowanie i promyk nadziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.08.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 ...a ja oddaje swój głos na modernizację ! REDAKCJO ! DO DZIEŁA ! J ...i przy okazji wyczyścić zaszłości, tzn. "dziewicze posty" sprzed 30 dni i więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 18.08.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Ja sobie innej formy niż klasyczna php.bb nie wyobrażam Zastanawiam się też, czy czytnik RSS sprawdzi się w przypadku Forum z tak dużym dziennym przyrostem postów. Co do wyłączenia oznaczania wiadomości jako przeczytanych przy wylogowaniu - popieram; na dole strony głównej, i w każdym podforum można odhaczyć posty jako przeczytane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.08.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 ...sooooorry ....to ja poczekam z boku ...ale, generalnie jestem za ulepszaniem Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 19.08.2005 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Cieszę się, że nie zostałem sam z moim pomysłem. Co do sposobu rozwiązania RSS to możliwości jest wiele: podział na kategorie, nowe posty co np. 30 minut (lub uzupełnianie na bieżąco), śledzenie pojedyńczych postów (zamiast powiadamiania przez maila), możliwość przeglądania treści postu - same korzyści, a i obciążenie dla serwera i łącza Muratora może być mniejsze (a widać, że czasami dostaje "czkawki"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.08.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 tylko ociekawe kto to zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.08.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 REDAKCYJOCOTYNATO ???J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts