Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gdzieś blisko Sobieskiego jest szkoła podstawowa. Będe niebawem szukał jakiejś dla mojego chłopaka. Jakimi opiniami cieszą się szkoły w Sulejówku? Macie doświadczenia?

Więc jedziemy na tym samym wózku. Mój syn od września zaczyna chodzić do zerówki i rozglądam się lda niego za szkołą. Adresy szkół są podane na stronie Sulejówka są tam też linki do samych szkół. Moje doświadczenia jak na razie ograniczają się do tego że odwiedziłem strony internetowe szkół i "oglądałem" szkoły przejeżdżając samochodem. :D

No właśnie, nie znam nikogo z dziećmi w Sulejówku. Chyba zacznę chodzić od domu do domu z ankietą :wink:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Potrzebuję do poprowadzenia instalacji przez zrobieniem posadzek za jakieś 2-3 tygodnie.

Ja mam polecanego - ale jeszcze nie sprawdzonego - wchodzi właśnie za 2-3 tygodnie :wink:

Wnioskuję, że elektryka masz juz za sobą. Wiela płaciłeś za punkt?

Nie miałem jeszcze elektryka. Będzie pracował prawdopodobnie równolegle z hydraulikiem.

Nie miałem jeszcze elektryka. Będzie pracował prawdopodobnie równolegle z hydraulikiem.

Też myślałem żeby nałożyc dwie ekipy w jednym czasie. Ale się nie zdecydowałem na taki tryb :D

Jeśli moge zapytać - ile będziesz płacić za pnkt u elektryka. Jestem ciekaw, bo dziś zaczął u mnie prace majster i uzgodniliśmy 45pln z materiałami (kable w peszlach). Zastanawiam się czy mnie trochę nie naciągnął...

obiecany hydraulik - pan Michał Strzeżek tel. 609 235 811, powiedz,ze jestes od Wierzbickich, a robote jego ekipy mozna zobaczyc u nas.

Ja polecam czlowiek przede wszystkim kontaktowy, wszystko tlumaczy, ekipa niepijąca, sumienna i co ważne sprzata po sobie, czego nie mozna powiedziec o dotychczasowych pracujacych u nas.

masz teraz kilka namiarów mozesz negocjowac, wybierac itd.

pozdrawiam

Monika I Przemek

Witam wszystkich moich dalszych i bliższych Sąsiadów.

Sratuję z budową w okolicach wrzesnia. Żurawka. Bardzo bede wdzieczna za namiary na ekipe budowlana i kierownika. Co do ekipy to moje wymagania są następujące:

- proste ściany,

- niepijący,

- sprzatjący po sobie,

- rozumiejący co sie do nich mówi.

Szukam też kierownika, ktory bedzie się znal na rzeczy i potrafil z ekipą porozumieć.

Bedę wdzięczna za informację i polecenia, choć wiem, że wymagania mogą okazać się zbyt wygórowane.

Witamy. Tu Agnieszka i Mariusz.

Mieszkamy w Sulejówku a budowę rozpoczynamy w Długiej Szlacheckiej.

Jesteśmy na etapie projektu i załatwiania warunków tech. przyłączy.

Zaczynamy się powoli rozglądać za jakąś sprawdzoną ekipą budowlaną bo na jesieni chcielibyśmy wylać fundament i jak portfel pozwoli postawić mury i dach. Prosimy o pomoc w znalezieniu solidnej(niekoniecznie drogiej) ekipy budowlanej.

Przepraszam, że nie do końca w temacie...

Mamy działkę w Sulejówku a dokładnie w rejonie między ul. Berlinga a Czynu Społecznego, z budową jeszcze czekamy, ale co jakiś czas jeździmy zobaczyć jak wszystko wygląda. Na naszej działce rosło sporo młodych brzózek a po majowym weekendzie zobaczyliśmy wykarczowany plac. :( W jakim celu ktoś to powycinał - nie wiem, może żeby rozpalić sobie ognisko. Uważam, że to skandal, jak można tak nie szanować czyjejś własności. Mam tylko nadzieje, że to jednorazowy zgrzyt w tej okolicy, a wam się zdarzały jakieś tego typu akcje?

drzewka były pościnane, a pienki sami będziemy musieli wykopać

sylwika miałem bardzo podobną sytuację. Zacząłem dopytywać się sąsiadów kto i co i jak i jeden z nich się przyznał. Co dziwniejsze nie zabrał tych ściętych drzewek tylko zostały na działce - tłumaczył że chciał pomóc w karczowaniu ( :o oryginalne). Spokojnie porozmalialiśmy i jest dobrze. U Ciebie może być trochę inna sytuacja - kilka razy widziałem miejscowych fachowców którzy ciągnięli ręczny wózek z drewnem (właśnie brzeziną) chyba na opał. Ogrodzenie działki w takich przypadkach rozwiązuje problem.

sylwkia jesteśmy podwójnymi sąsiadami teraz w rembertowie i w przyszłości w sulejówku :D