Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja kupowałem u Śledziewskich, ale nie polecam.

Hej, no to pisz szybko dlaczego nie ;)

Ja się zastanawiałem....

Kupowałem u nich dwa razy. Raz na strop (u mnie jest drewniany), a potem na więźbę. Za pierwszym razem drzewo było całkiem niezłe. Za drugim niestety trzeba było wymienić dwie krokwie. O wymianę wykłucił się mój wykonawca, ja to bym ich nie przekonał. Śledziewscy są święcie przekonani o swojej najwyższej jakości drewna, a tak naprawdę ktoś inny im go dostarcza, a oni nawet go nie sprawdzają (pomimo że go impregnowali). Dlatego nie polecam. Jeżeli chodzi o cenę, to była konkurencyjna (jeżeli się nie potrzebuje faktury oczywiście).

Śledziewscy są święcie przekonani o swojej najwyższej jakości drewna....

Tak samo jak i maxa, cementu, cegieł pełnych, wkładów kominowych itp. itd.

Do listy dopisałbym piasek, który to przywieźli mi z bryłami jakiegoś iłu.

Próby negocjacji skończyły się tak, że rzuciłem im pieniądze na ladę i więcej już mnie tam nie zobaczą. Chamstwo.

W temcie drzwi i innych drewnianych

Nie wiem czy aktualne ale jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne i zewnętrzne to dosyć ciekawą ofertę ma w Wołominie firma DREWUT - niestety nie mają swojej oferty w internecie. Dziś kupiłem u nich drzwi zewnętrzne. Dobre u niech jest to że sami produkują i wiele produktów w typowych rozmiarach można kupić u nich od ręki - czego raczej nie spotkałem w wielu firmach. W przyszłym tygodniu mam mieć montaż - więc będę wiedział więcej. Sprzedają też więźbę dachową ale cen nie znam.

Nie wiem czy aktualne ale jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne i zewnętrzne to dosyć ciekawą ofertę ma w Wołominie firma DREWUT - niestety nie mają swojej oferty w internecie. Dziś kupiłem u nich drzwi zewnętrzne. Dobre u niech jest to że sami produkują i wiele produktów w typowych rozmiarach można kupić u nich od ręki - czego raczej nie spotkałem w wielu firmach. W przyszłym tygodniu mam mieć montaż - więc będę wiedział więcej. Sprzedają też więźbę dachową ale cen nie znam.

sulejow, czy to to?

DREWUT

Dane teleadresowe:

05-200 WOŁOMIN

ulica: Radzymińska 13

tel.: 022 7876219

jeśli można spytać - ile płaciłeś za drzwi zewnętrzne?

Bylismy tam na poczatku lata, ale Twojego domu to jeszcze nie bylo śladu, asąsiad obok dopiero wstawiał okna - a tu niespodzianka -juz ma ogrodzone,ogród prawie zalożony i pewnie niebawem sie wprowadzi.

:D

On zaczal sie budowac rok wczesniej. Ja chce miec stan surowy w tym roku. Zwazywszy ze zaczynalem 18 wrzesnia nie bylby to zly wynik.

sulejow, czy to to?

DREWUT

Dane teleadresowe:

05-200 WOŁOMIN

Dzięi za namiar. Też jestem mozno zainteresowany poziomem cenowym.

sulejow, czy to to?

DREWUT

Dane teleadresowe:

05-200 WOŁOMIN

Tak to jest to.

Sosnowe drewniane z szybą w kształcie rombu i całkowicie uzbrojone zamki, zawiasy, klamka. 2300 zł z VAT 7 % z montażem.

Mają też ładne drzwi wewnętrzne.

Sugeruje mi majster zeby nie zalewac wierzchu betonem tylko zrobic go

z kostki to sie uniknie wody z ktora ludzie maja duzo klopotow na

tarasach nadgarazowych, bedzie sobie wsiakac.

Jasne ze woli mniej zrobic bo to juz by nie byl jego kawalek ale w tym

co mowi troche racji jest.

znalazlem http://www.dobrakostka.pl ale tam mi nie powiedza czy to

dobry pomysl czy nie, a tu jakies sugestie sie pojawia mam nadzieje.

(Techniczne pytanie dot. postow - moze ktos wie:

Czemu jak chce napisac nowy post to nie moge go wstawic w "Budowanie w Sulejowku" tylko wlazi mi w "Forumowiczu, przedstaw się" ?)

(Techniczne pytanie dot. postow - moze ktos wie:

Czemu jak chce napisac nowy post to nie moge go wstawic w "Budowanie w Sulejowku" tylko wlazi mi w "Forumowiczu, przedstaw się" ?)

Musisz klikac w zakladke 'odpowiedź' wtedy twoj post pojawi sie na tym watku, a jak klikniesz w zakladke 'nowy temat' to utworzysz nowy watek na podforum 'Forumowiczu, przedstaw sie' :lol:

Cześć m-ewa

jeździłem ostatnio po Sulejówku za działką dla kumpla. Ludzie mówią "Panie w Sulejówku mało ziemi zostało" a gdzie się nie zajechałem to długie pasy po polach stoją i zarastają trawą. Większość właścicieli z którymi rozmawiałem czeka jednak na lepsze ceny.

Ładne działki to koszt min. 170pln/m2 niestety. Można trafić tańsze - znalazłem i 55pln/mkw ale 100 m od takich malowniczych słupów z hiperwysokim napięciem.

No nie jest różowo.

Hej kraftz,

Ostro przyatakowalismy mieszkancow sulejowka - chodzimy i pytamy. Wiem ze ludzie siedza na ziemi, rolnej maja od groma i rzeczywiscie czekaja na wiekszy wzrost cen. Mnie urzadza dzialka nawet za te 170zl/m2. Tylko gdzie takie sa? Widzielismy kilka dzialek, za 190 ale tez i nawet za 350zl/m2 !!!

Jestesmy bardzo napaleni na szkopowke, chociaz tam jest jedna z wersji obwodnic (chyba WII), ale tam takie piekne lasy...

Jesli jednak bedziesz mial info, albo ktokolwiek inny, o dzialkach w sulejowku (po płd stronie torów) pliz dajcie znac. Agencji mam dosyc bo tylko obiecuja a nic nam nie pomogly :( i tak juz ponad pol roku...