Lucky Mike 06.11.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Czy ktoś z Sz. P. mógłby mi polecić niedrogiego i solidnego speca od wykonania podjazdu z kostki brukowej? Ile taka przyjemność kosztuje? Czy ktoś zna skuteczny sposób na odstraszenie dzięcioła, bydle dziurawi mi elewację? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kraftz, Nie jestem pewien, o co pytasz ... mam wylaną płytę, na niej folię, styropian, zbrojenie i jastrych. Taras będzie drewniany, także nic nie będzie podciekać. Od wewnętrznej strony drzwi już to sobie poukładałem. Nie jestem pewien jak to ma wyglądać przed drzwiami na zewnątrz budynku? Na ścianie fundamentowej jest położony styropian do poziomu chudziaka. Jeśli wyleję na to beton, będzie on pionowo obciążał ten styropian. Styopian zaś powinien podchodzić pod sam próg drzwi bo inaczej powstanie mostek (pod progiem powinno być jak sądzę jakieś betonowe/ceglane podłoże). Przy takim układzie wylewka przed drzwiami będzie miała 1-2 cm grubości. Przecież to popęka! Nie mówiąc o tym że nad styropianem będzie ciągłe obciążenie - w końcu to drzwi wejściowe do budynku - i styropian może tez pękać. Jak to zrobić poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 09.11.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Bylismy dzisiaj w urzędzie i myśleliśmy, że nasza ulica już ma nadaną nazwę, ale niestety okazało się, że wszyskie ulice co miały mieć nadane są wstrzymane. Może nazwy się pojawią jakiś czas po wyborach jak komisja znowu zacznie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derifter 09.11.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Może nazwy się pojawią jakiś czas po wyborach jak komisja znowu zacznie działać Chwilowo nie wiadomo czy nazwac ulicę "Popisowa" czy "Demokracji Ludowej". Nawet mnie to nie dziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 10.11.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Może nazwy się pojawią jakiś czas po wyborach jak komisja znowu zacznie działać Chwilowo nie wiadomo czy nazwac ulicę "Popisowa" czy "Demokracji Ludowej". Nawet mnie to nie dziwi. Nie no nie żartuj! Myślałam, że ulice będą miały nazwy księży i papieży. Osobiscie wnioskowałam o nadanie nazwy mojej ulicy w zeszłym roku albo na początku tego. Jakoś tak. Nawet nazwy zaproponowałam.Nazwy mają być nadane po wyborach a nawet może w przyszłym roku, bo jak twierdziła pani z rady to w innym przypadku coś tam by im się pokićkało albo mieliby najzwyczajniej trochę więcej roboty przed wyborami. A kto chce mieć wiecej roboty skoro może mieć jej mniej?! A może chodzi o to, że skoro nie ma ulicy to nie mozna się zameldować i kandydować. A skoro tak to na pewno we władzach nie będzie żadnego przedstawiciela nowo osiadłych w Sulejówku. A to bardzo dobrze, bo nikt nie będzie o nic się upominał i awanturował. No i w ten sposób przez nastepnych kilka lat bedziemy brneli w błocie po pas. A swoją drogą to jest skandal, że przez rok nie można takiej sprawy jak nadanie nazw ulicom załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 11.11.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Nie wiecie przypadkiem gdzie można kupić w naszej okolicy węgiel brunatny typu Orzech I pakowany w workach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 12.11.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Poszukuje: -kogos do zrobienia CO -ekipy do wylewek -ekipy do tynkow wewn. Bede wdzieczna za jakies namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 12.11.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Nie wiecie przypadkiem gdzie można kupić w naszej okolicy węgiel brunatny typu Orzech I pakowany w workach? We wtorki i piatki jest u nas na wsi wink: bazar, przyjezdzaja calymi ciezarowkami z weglem, moze maja rowniez taki jaki potrzebujesz, moze moga sprowadzic. Zapytac nie zaszkodzi. Poza tym gdzies w Halinowie jest podobno bardzo dobry producent eko-groszku moze ma tez ten orzeszek co cie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 13.11.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Dzięki, Ksieciu! Nie pomyślałem o bazarze Agutek, u mnie CO robi Leszek Kielewski 605 454 342, bez rewelacji ale jest w miarę tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 13.11.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Dzieki! Zadzwonie i wypytam o ceny. Mozesz powiedziec ile Cie ta imprezka kosztuje (moze byc na prv)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 14.11.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Czy ktoś z Sz. P. mógłby mi polecić niedrogiego i solidnego speca od wykonania podjazdu z kostki brukowej? Ile taka przyjemność kosztuje? Też zaczynam myśleć o ułożeniu kostki. Robiliście już? Możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Coś Sulejówek zamilkł, a widzę, że u sasiadów na budowach huczy aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 21.11.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Coś Sulejówek zamilkł, a widzę, że u sasiadów na budowach huczy aż miło. Huczy, aż miło na mojej budowie. Mam skończoną więźbe, dziś przywieżli łaty, kontrłaty i wszedł dekarz a druga ekipa kładzie drewniany strop i zaczyna ścianki działowe. Ale to chyba tyle na ten rok. Choć w sumie jak skończą to i rok się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 21.11.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 U mnie już etap końcowy i mam coraz mniej czasu. Poprzednie etapy robiła w większosci jedna ekipa, a teraz muszę koordynować ich więcej. A nie wszyscy wywiązują się z tego co jest ustalone Mam cały czas ogromny problem z kominkiem. Żadna profesjonalna ekipa nie chciała się podjąć teraz. Znalazłem takiego wykonawcy od wszystkiego i on ma go zrobić, ale jakoś mu nie ufam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 21.11.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witam, (Znowu) poszukuję ekipy glazurników do zrobienia 15 m2 terakoty, 3 schodków, 2 łazienek i wykończenia jednej, kawałka pod kominkiem, glazury w kuchni i jeszcze paru prac. P.S. Jedyna z tego pociecha, że może Kraftz się ucieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 21.11.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Do zaineresowanych zakupem dzialki w Sulejowku. Kolezanki babcia sprzedaje 1 dzialke ponad 1000 m2. Potencjalnych kupcow zapraszam na PW podam telefon do sprzedajacej. U nas na budowie tez jest ukladana wiezba. Po wstepnych wycenach pokrycia jednak bedzie blacha. Koszt robocizny na dachowke jest olbrzymi i mimo konkurencyjnej ceny na dachowke betonowa euronit (wyceny nizsze niz na blache) robocizna jest 2 x drozsza. Na tym tez zakonczymy prace w tym roku. Dalszy ciag wczesna wiosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Witam, (Znowu) poszukuję ekipy glazurników do zrobienia 15 m2 terakoty, 3 schodków, 2 łazienek i wykończenia jednej, kawałka pod kominkiem, glazury w kuchni i jeszcze paru prac. P.S. Jedyna z tego pociecha, że może Kraftz się ucieszy Ba, aż podskoczyłem z radości. Swoją drogą ja już spasowałem z wykańczaniem w tym roku. Większość speców podała mi wolne terminy na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Do zaineresowanych zakupem dzialki w Sulejowku. Kolezanki babcia sprzedaje 1 dzialke ponad 1000 m2. Potencjalnych kupcow zapraszam na PW podam telefon do sprzedajacej. U nas na budowie tez jest ukladana wiezba. Po wstepnych wycenach pokrycia jednak bedzie blacha. Koszt robocizny na dachowke jest olbrzymi i mimo konkurencyjnej ceny na dachowke betonowa euronit (wyceny nizsze niz na blache) robocizna jest 2 x drozsza. Na tym tez zakonczymy prace w tym roku. Dalszy ciag wczesna wiosna. ksieciu, podałabyś koszt robocizny za blachę (ile m2)? Bardzom ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 22.11.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ksieciu, podałabyś koszt robocizny za blachę (ile m2)? Bardzom ciekaw. ceny poszly na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.11.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ksieciu, podałabyś koszt robocizny za blachę (ile m2)? Bardzom ciekaw. ceny poszly na PW Jeżeli to nie problem to poproszę o te ceny (blachy i dachówki) i może namiary na firmy ? Ja jesienią robiłem rekonesans i wyszło że samo pokrycie ( materiał) to chyba w dachówce taniej . Niestety - dodatki w dachówce są powalające . Zamówiłem wyceny w 3 firmach i dostałem tylko jedną i to nie całkiem tak jak chciałem . Nie wiem - moze mieli ful roboty . Ale tak potencjalnego klienta chyba się nie powinno traktować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts