Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myśmy się tylko lekko przymierzali. Takie pokrycie nam się nie podobało.

Zniechęciła nas więc bardzo szybko konieczność dobrego przygotowania podkładu (deskowania?) - musi być równe, żeby pokrycie nie ulegało uszkodzeniom.

dosyć ciekawą ofertę ma w Wołominie firma DREWUT - niestety nie mają swojej oferty w internecie. Dziś kupiłem u nich drzwi zewnętrzne. Dobre u niech jest to że sami produkują i wiele produktów w typowych rozmiarach można kupić u nich od ręki - czego raczej nie spotkałem w wielu firmach. W przyszłym tygodniu mam mieć montaż - więc będę wiedział więcej.

sulejow, czy Drewut juz montował u Ciebie drzwi? Pozytywne doświadczenia?

sulejow, czy Drewut juz montował u Ciebie drzwi? Pozytywne doświadczenia?

Montował, montował. Jak narazie oceniam raczej pozytywnie. Zobaczymy tylko jak same drzwi będą sprawdzały się po jakimś czasie. Podczas montażu panowie starali się, chociaż podczas regulacji drzwi musiałem jedną niedokładność sam pokazać (za to minus), która od razu została poprawiona i bez marudzenia (za to powiedzmy plus). Jak narazie wszystko działa bez zarzutu.

Jeszcze nie zrobiłem, ale położę pewnie płyty.

Wczoraj udało mi się po długich poszukiwaniach kupić parkiet. Jeżeli będziecie kładli to polecam: Weromat, 606 445 995, [email protected], znajduje się przed Dębem Wielkim po lewej stronie (jadąc z Warszawy).

Kupiłem u nich jesion klasy III po 45PLN, a szwagier powiedział, że zazwyczaj klasa II wygląda gorzej :)

Hej Ziomale, co zaczynają i w trakcie!

jeśli ktoś szuka ekipy to ja polecam swoją

a mam w tym swój własny interes ponieważ ekipa ma obecnie 2 budowy w Sulejówku a wkrótce 1 - moją wiec jedna to dla nich nieekonomiczne i chcą się wynieść gdzieś na drugą stronę W-wy i juz mi zaczynają bąkać, że coś im się nie będzie dla jednej budowy opłacało przyjeżdżać

nie są najtańsi za to mają zalety, których szukałam rozpoczynając budowę czyli:

- nie piją,

- nie biorą zaliczek,

- rozumują z sensem, a wielokrotnie myślą za inwestora, który zwykle nie ma doświadczenia,

- komunikatywni,

- robotę wykonują przed terminem ustalonym w harmonogramie,

- samodzielni, jak trzeba to sobie dokupią co tam im brakuje

Ekipa dla pracujących inwestorów, którzy nie mają czasu na zrośnięcie się z linka i miarką.

Zainteresowanych zapraszam na plac budowy.

Otóż takie czasy nastały, że walczyć trzeba o ekipę.

Witam,

ludzie pomóżcie, bo już mi włosy ze łba wyłażą - szczególnie Ci z Was co juz są po montażu drzwi zewnętrznych.

Gdzie kupowaliście swoje portale (nie mylić z portasami!) ???

Objeździłem już wszystko co mi wpadło w oko w okolicy i nie mogę nic znaleźć.

Szukam drewnianych, dębowych drzwi w drewnianej ościeżnicy.

Może cos bliżej Mińska jest?

U Grubka niestety ościeznice metalowe no i ta cena...

DREWUT nie robi na wymiar.

Wołomin krzyknął 50% więcej niż Grubek.

itd... :cry:

U mnie Castoramy wszelkiej maści odpadają - mam otwór 110x218 i po prostu nie ma w takich sklepach drzwi z taką ościeżnicą.

Mi wydaje się tak, jak tak Bulgaricusowi, że można to podkleić np. jakimś pustaczkiem w stylu Ytonga. U mnie nie pamiętam wysokości wiem tylko tyle że nadproże było delikatnie podkuwane z góry, tak samo jak boki. Miałem wymiar 110, z tym, że futrynę o wymiarze 110 trzeba wstawić w otwór i ma być jeszcze miejsce na piankę montażową...

U mnie Castoramy wszelkiej maści odpadają - mam otwór 110x218 i po prostu nie ma w takich sklepach drzwi z taką ościeżnicą.

Mi wydaje się tak, jak tak Bulgaricusowi, że można to podkleić np. jakimś pustaczkiem w stylu Ytonga. U mnie nie pamiętam wysokości wiem tylko tyle że nadproże było delikatnie podkuwane z góry, tak samo jak boki. Miałem wymiar 110, z tym, że futrynę o wymiarze 110 trzeba wstawić w otwór i ma być jeszcze miejsce na piankę montażową...

Wiecie może jaka jest największa, dopuszczalna grubość wypełnienia m/y ościeżnicą a ścianą?

Gość z DREWUTu twierdził, że można i 5 cm zostawić (chciał sprzedać standardowe 90tki) ale mnie się widzi, że wtedy framuga praktycznie 'wisi' na kotwach i będzie łatwo wyważalna.

Gość z DREWUTu twierdził, że można i 5 cm zostawić (chciał sprzedać standardowe 90tki) ale mnie się widzi, że wtedy framuga praktycznie 'wisi' na kotwach i będzie łatwo wyważalna.

Latwo wywazalne sa szyby w oknach wiec to nie ma wielkiego znaczenia jak mocne sa drzwi.

Ale tak z mojego widzimisie - jesli to ma byc 5 cm NA STRONĘ - to to jest przegiecie. Wolalbym wstawic jakis stalowy ceownik niz zostawic to na piance.