Gość 30.11.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 To drzwi chyba były idealne skoro nic Ci nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 30.11.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Zaglądam na budowę wieczorami (i to nie każdego), także wiele rzeczy mnie omija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.12.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Gość z DREWUTu twierdził, że można i 5 cm zostawić (chciał sprzedać standardowe 90tki) ale mnie się widzi, że wtedy framuga praktycznie 'wisi' na kotwach i będzie łatwo wyważalna. Latwo wywazalne sa szyby w oknach wiec to nie ma wielkiego znaczenia jak mocne sa drzwi. Ale tak z mojego widzimisie - jesli to ma byc 5 cm NA STRONĘ - to to jest przegiecie. Wolalbym wstawic jakis stalowy ceownik niz zostawic to na piance. też mi się tak wydaje. Szukam nadal, jeśli dysponujecie jeszcze jakimiś niewymienionymi namiarami - nie krępujcie się i zapodawajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 05.12.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Stemple budowlane o dł. 2,9-3,0 m oddam w dobre rece po atrakcyjnej cenie Wiadomosc na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 11.12.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Jakaś cisza nastała w Sulejówku...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 11.12.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Jakaś cisza nastała w Sulejówku...? trzeba trochę odpocząć od tej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 11.12.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 U mnie nabiera tempa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 a ja drzwi szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Ciekawi mnie w jaki sposób robiliście w swoich domach strych. Ostatnio zastanawiałem sie czy robić tak jak poddasze w karton-gipsie czy położyć na skosach płytę osb 8 mm. jakoś mi umknęło a to ciekawe pytanie. Czy płyty osb wychodza dużo taniej niż gk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 13.12.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Kochanie mam pytanie:Gdzie można kupić beton komórkowy biały w naszych okolicach w rozsadnej cenie?? Macie jakies hurtownie?? A i czy wiecie czy któraś hurtowania daje mozliwosć przetrzymania tego na swoim składzie i odebrania z wiosną?? chyba już tego nies stosują prawda?? Na działce troche obawiamy sie zostawić materiały choć widziliśmy że jeden sąsiad trzyma tam suporexa a znowu z drugiej strony mają być podwyżki od lutego bo gaz również zdrożeje...Ktoś składował materiał na nieogrodzonej działce?? Będziemy wdzięczni za jakiekolwiek namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 13.12.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Gdzie można kupić beton komórkowy biały w naszych okolicach w rozsadnej cenie?? Macie jakies hurtownie?? Hmm, można u Śledziewskich, ale ja zdecydowanie odradzam zakupy u nich. W Replinie pytałaś? Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 13.12.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Do Replina sie przejedziemy w weekend:)żadna chyba z hurtowni nie gwarantuje przechowania materiału co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Kochanie mam pytanie: Na wszelki wypadek potraktowałem to personalnie Dosyć elastyczni byli w Cegielniach Polskich , Trakt Brzeski 119 (w Zakręcie) - np. przyjęli mi paletę cegły z jesieni - oddałem na wiosnę. Można spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 14.12.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Kochanie mam pytanie: Na wszelki wypadek potraktowałem to personalnie Dosyć elastyczni byli w Cegielniach Polskich , Trakt Brzeski 119 (w Zakręcie) - np. przyjęli mi paletę cegły z jesieni - oddałem na wiosnę. Można spróbować. Kraftz tam miało być Kochani a nie Kochanie pomyliłam sie:) W weekend sie zorientujemy:) a co myślicie o składowaniu materiałów na dom na działce?? ryzykowne prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 14.12.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Ja bym tego nie robił. Tak samo nie kupowałbym wcześniej materiałów, bo mogą zdrożeć. W praktyce, to mogą zdrozeć, a mogą i stanieć. Kupując wcześniej angażujemy wcześniej gotówkę oraz odcinamy się od możliwosci ewentualnych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 14.12.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Bulgaricus , myślisz ze przy obecnym zapotrzebowaniu na materiały ( tyle ludzi buduje domy) materiały mogą stanieć?? raczej nieee. Obawiamy sie pozostawienia na działce materiałów chćoć jeden sąsiad był odwazny i stoją cały czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 14.12.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 ...żadna chyba z hurtowni nie gwarantuje przechowania materiału co ?? To chyba nie do końca tak jest, że fizycznie przechowują Twój materiał. Wpłacasz im kasę i "rezerwujesz" sobie lepsze ceny. Ale co potem dostaniesz i jakiej jakości to nikt nie wie. Ja zapłaciłem wcześniej, ale to co do mnie przyszło.... Ech, szkoda nerwów. Święta za pasem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 14.12.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Bulgaricus , myślisz ze przy obecnym zapotrzebowaniu na materiały ( tyle ludzi buduje domy) materiały mogą stanieć?? raczej nieee.To jest Twoje zdanie, jak i większości budujących się w tej chwili. Taki sposób myślenia powoduje wczęsniejsze kupowanie materiałów, zwiększenie popytu i dodatkowy wzrost cen. Często podobne sytuacje kończyły się tym, że ceny są najwyższe tuż przed momentem domniemanego "zwrostu", a w samym momencie malały. Jest to oczywiście zgadywanie, podobnie jak kursy walutowe, lub gra w kasynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 14.12.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Bulgaricus , myślisz ze przy obecnym zapotrzebowaniu na materiały ( tyle ludzi buduje domy) materiały mogą stanieć?? raczej nieee.To jest Twoje zdanie, jak i większości budujących się w tej chwili. Taki sposób myślenia powoduje wczęsniejsze kupowanie materiałów, zwiększenie popytu i dodatkowy wzrost cen. Często podobne sytuacje kończyły się tym, że ceny są najwyższe tuż przed momentem domniemanego "zwrostu", a w samym momencie malały. Jest to oczywiście zgadywanie, podobnie jak kursy walutowe, lub gra w kasynie. to sie akurat zgadza... Czy tak czy tak materiałów boimy sie składować na działce wiec poczekamy na początek budowy... MOże i racja z tymi cenami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.12.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Tez bym się nie przejmował wzrostami cen: kupowałem Porotherm u Kowalczyka we wrześniu 2005 po 3,89. Na wiosnę 2006 taka sama cegła kosztowała u nich 2,9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts