madziunia85 12.02.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witaj maluchin, Zamówliśmy u geodety 6 mapek do celów projektowych, to zdecydowanie za mało. 8 to minimum. Namiar na geodetę posyłam na priva - wykonuje nam w tej chwili mapę. Własnie a do czego dokładnie aż tyle mapek?? 1 zagospodarowanie terenu po 2 na gaz i wodę chyba wiec mamy już 5 1 ewentualnie na prąd ziemny i co dalej?? tzn na co jeszcze jest potrzeba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 12.02.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witaj maluchin, Zamówliśmy u geodety 6 mapek do celów projektowych, to zdecydowanie za mało. 8 to minimum. Namiar na geodetę posyłam na priva - wykonuje nam w tej chwili mapę. Własnie a do czego dokładnie aż tyle mapek?? 1 zagospodarowanie terenu po 2 na gaz i wodę chyba wiec mamy już 5 1 ewentualnie na prąd ziemny i co dalej?? tzn na co jeszcze jest potrzeba?? z tego co pamiętam to: 4 do projektu , 3 nam poszly do wodociagow, 1 do gazu i jeszcze do czegos nam jedna poszla i zostala tylko jedna my bralismy 10 bo za 6 placilo sie ok 650 a kazda nastepna 12 zl za jedna wiec stwierdzilismy, ze bierzemy wiecej; gdybysmy nie wzieli wiecej a bylaby potrzebna to musielibysmy znowu zaplacic 650 niej jestem pewna jak z tymi do projektu, na pewno jedna byla oryginalna ale nie wiem czy 3 to aby nie kopie - to do sprawdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 12.02.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witaj maluchin, Zamówliśmy u geodety 6 mapek do celów projektowych, to zdecydowanie za mało. 8 to minimum. Namiar na geodetę posyłam na priva - wykonuje nam w tej chwili mapę. Własnie a do czego dokładnie aż tyle mapek?? 1 zagospodarowanie terenu po 2 na gaz i wodę chyba wiec mamy już 5 1 ewentualnie na prąd ziemny i co dalej?? tzn na co jeszcze jest potrzeba?? z tego co pamiętam to: 4 do projektu , 3 nam poszly do wodociagow, 1 do gazu i jeszcze do czegos nam jedna poszla i zostala tylko jedna my bralismy 10 bo za 6 placilo sie ok 650 a kazda nastepna 12 zl za jedna wiec stwierdzilismy, ze bierzemy wiecej; gdybysmy nie wzieli wiecej a bylaby potrzebna to musielibysmy znowu zaplacic 650 niej jestem pewna jak z tymi do projektu, na pewno jedna byla oryginalna ale nie wiem czy 3 to aby nie kopie - to do sprawdzenia U nas sie płaciło niestety 25 za każdą nastepną , jakoś za 8 wyszło nam 700 zł czy cos takiego... A czemu aż 4 do projektu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 12.02.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Odnośnie mapek: W moim przypadku do projektu zagospodarowania działki potrzebny był tylko 1 oryginał. architekt narysował na oryginale, a później zrobił trzy kopie - w architekturze powiatowej składa się cztery kopie projektu, a oryginał dołącza się do kopii, która zostaje w w architekturze. Do projektu przyłącza wodociągowego - 2 oryginały. Nie wiem ile do pozostałych przyłączy....bo jeszcze do tego etapu nie doszedłem. A tak przy okazji, chciałbym zapytać czy jeżeli mam podpisaną standardową umowę o przyłączenie do sieci energetycznej (linia napowietrzna, ustalony termin przyłączenia) to muszę wykonać projekt przyłącza? Jeżeli tak, to czy możecie polecić kogoś do zrobienia projektu z rejonu otwockiego? PozdrowieniaDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 12.02.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witaj maluchin, Zamówliśmy u geodety 6 mapek do celów projektowych, to zdecydowanie za mało. 8 to minimum. Namiar na geodetę posyłam na priva - wykonuje nam w tej chwili mapę. Własnie a do czego dokładnie aż tyle mapek?? 1 zagospodarowanie terenu po 2 na gaz i wodę chyba wiec mamy już 5 1 ewentualnie na prąd ziemny i co dalej?? tzn na co jeszcze jest potrzeba?? z tego co pamiętam to: 4 do projektu , 3 nam poszly do wodociagow, 1 do gazu i jeszcze do czegos nam jedna poszla i zostala tylko jedna my bralismy 10 bo za 6 placilo sie ok 650 a kazda nastepna 12 zl za jedna wiec stwierdzilismy, ze bierzemy wiecej; gdybysmy nie wzieli wiecej a bylaby potrzebna to musielibysmy znowu zaplacic 650 niej jestem pewna jak z tymi do projektu, na pewno jedna byla oryginalna ale nie wiem czy 3 to aby nie kopie - to do sprawdzenia U nas sie płaciło niestety 25 za każdą nastepną , jakoś za 8 wyszło nam 700 zł czy cos takiego... A czemu aż 4 do projektu?? no właśnie mówiłam, że nie jestem pewna czy do projektu to były wszystkie oryginały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 12.02.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Odnośnie mapek: W moim przypadku do projektu zagospodarowania działki potrzebny był tylko 1 oryginał. architekt narysował na oryginale, a później zrobił trzy kopie - w architekturze powiatowej składa się cztery kopie projektu, a oryginał dołącza się do kopii, która zostaje w w architekturze. Do projektu przyłącza wodociągowego - 2 oryginały. Nie wiem ile do pozostałych przyłączy....bo jeszcze do tego etapu nie doszedłem. A tak przy okazji, chciałbym zapytać czy jeżeli mam podpisaną standardową umowę o przyłączenie do sieci energetycznej (linia napowietrzna, ustalony termin przyłączenia) to muszę wykonać projekt przyłącza? Jeżeli tak, to czy możecie polecić kogoś do zrobienia projektu z rejonu otwockiego? Pozdrowienia Darek M. projekt przylacza jest potrzebny tylko i wylacznie kiedy robisz ziemny )) pozdrowiatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 13.02.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 quote] projekt przylacza jest potrzebny tylko i wylacznie kiedy robisz ziemny )) pozdrowiatka No to fajnie. Zawsze trochę papierków mniej. Pozdr DM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witaj maluchin, Zamówliśmy u geodety 6 mapek do celów projektowych, to zdecydowanie za mało. 8 to minimum. Namiar na geodetę posyłam na priva - wykonuje nam w tej chwili mapę. Własnie a do czego dokładnie aż tyle mapek?? 1 zagospodarowanie terenu po 2 na gaz i wodę chyba wiec mamy już 5 1 ewentualnie na prąd ziemny i co dalej?? tzn na co jeszcze jest potrzeba?? z tego co pamiętam to: 4 do projektu , 3 nam poszly do wodociagow, 1 do gazu i jeszcze do czegos nam jedna poszla i zostala tylko jedna my bralismy 10 bo za 6 placilo sie ok 650 a kazda nastepna 12 zl za jedna wiec stwierdzilismy, ze bierzemy wiecej; gdybysmy nie wzieli wiecej a bylaby potrzebna to musielibysmy znowu zaplacic 650 niej jestem pewna jak z tymi do projektu, na pewno jedna byla oryginalna ale nie wiem czy 3 to aby nie kopie - to do sprawdzenia U nas sie płaciło niestety 25 za każdą nastepną , jakoś za 8 wyszło nam 700 zł czy cos takiego... A czemu aż 4 do projektu?? no właśnie mówiłam, że nie jestem pewna czy do projektu to były wszystkie oryginały U mnie adaptator zalecał włożenie do projektów oryginałów powołując sie na wymogi. Kiedy jednego zabrakło było dużo wałkowania że to ryzyko. Jak jest z weryfikacją oryginalności map w Architekturze w Sulejówku - nie wiem, w każdym razie nie miałem kłopotów z jedną kopią. DO tego co pisałaMonieq można doliczyc jeszce instalacje wewnętrzną gazu - tu też przyda się mapa, chociaż kopia w zupełności wystarcza. Tyle że kolorowa kopia tego formatu to też koszt ponad 10 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 13.02.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 sa nowe ulice no i tak w obrebie ul. Przejazd, Berlinga, Andresa i Czynu nadano nowe nazwy: - mniej wiecej rownolegla do Berlinga i Czynu, na ktorej ja mam dziale i Robert i Darek to FRANCUSKA - rownolegla do Przejazd miedzy Berlinga a Francuska - taki siegacz czy jak to sie tam nazywa - mala uliczka wewnetrzna - to Lema - rownolegla do Przejazd pomiedzy Francuska a Czynu od strony Przejazd zaczynajac to */ pierwsza Teczowa, */ druga Jasminowa, */ trzecia Wenecka - miedzy Starych Debow a Andresa, rownolegla do obu to Malego Ksiecia no i tyle co ja widze w tej czesci Zurawki nie wiem gdzie sa ulice tych ksiezy na przyklad slyszalam taka historie, ze w przypadku podlaczenia gazu, ktore to ma niebawem na ul Francuskiej nastapic to lepiej miec jednak nazwe ulicy bo w ulice bez nazw nie chca podlaczac, mimo umowy i spelnienia wszelkich formalnosci historia ta jest zaslyszana od osoby, ktora tez ja zaslyszala od osoby, ktora to zamieszkuje bratni Jozefin slyszeliscie o czyms takim moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 ...historia ta jest zaslyszana od osoby, ktora tez ja zaslyszala od osoby, ktora to zamieszkuje bratni Jozefin slyszeliscie o czyms takim moze? ja o nim słyszałem - ten Józefin to gdzieś za lasem ponoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 14.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 CIĘCIE GRESU Dysponuje ktoś może namiarem na dobry zakład kamieniarski, który potrafi ładnie wyciąć twardy szkliwiony gres (wymiary 60X30).Na płytce mają być dwa cięcia tak aby powstał kształ litery "L". Byłem już w dwóch zakładach w Sulejówku i nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 15.02.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam, Czy mógłby mi polecić speca od instalacji alarmowej (chodzi o dodanie kilku czujek i zaprogramowanie istniejącej instalacji)? Przy okazji, ponawiam prośbę o namiary na ekipę murarsko-tynkarską dla znajomego. Czyżby nikt z Was był na tyle zadowolony, aby polecić swoich fachowców? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.02.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Do instalacji alarmowej brałem gości z agencji ochrony. Drogo niestety. Gościa od tynków nie polecam. Gdzieś już pisałem na wątku Wawerskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 15.02.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 A ja szukam zmyslnego elekktryka, który ma co kolweik wspólnego z ZEwbudem z Otowcka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 16.02.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam, Czy mógłby mi polecić speca od instalacji alarmowej (chodzi o dodanie kilku czujek i zaprogramowanie istniejącej instalacji)? Przy okazji, ponawiam prośbę o namiary na ekipę murarsko-tynkarską dla znajomego. Czyżby nikt z Was był na tyle zadowolony, aby polecić swoich fachowców? Pozdrawiam, U mnie instalację alarmowa robił Solid. Co do tynków to miałem ekipę, która jest jak najbardziej do polecenia, ale nie zajmuje sie pojedyńczymi pracami, a buduje bardziej kompleksowo. Jeżeli to jest ten przypadek to daj znać na priv'a. Macie do polecenia sensownego hydraulika? Moi zaiwiedli, narobili szkód i się poddali Moja przestroga: Nie bierzcie za żadne skarby Kielewskich z Wesołej do hydrauliki! Niedrodzy, ale partacze okropni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 16.02.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 poproszę o namiar na ekipę Co do hydraulika mogę polecić p. Kubuja 601 391 034 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 16.02.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Dzięki Lucky Mike! Możecie polecić jeszcze jakiegoś hydraulika? Ten nie chciał się podjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 z hydraulikami jak z tynkarzami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 16.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 z hydraulikami jak z tynkarzami... A ci tynkarze to mieli by gdzie spać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 16.02.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Moja przestroga: Nie bierzcie za żadne skarby Kielewskich z Wesołej do hydrauliki! Niedrodzy, ale partacze okropni. Ufff, a było blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts