monia77w1 13.03.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Tydzień temu byłam u Kowalczyka i miałam przyjemność zobaczyć na żywo jaki jest cyrk. Zapisy bez gwarancji towaru i ceny, kłótnie. Poczułam się jak moi rodzice gdy budowali się w 83 r. Popatrzyłam 5 minut i wyszłam. Pojechałam do Mińska i dostałam Maxa po 3,8. Może nie najtaniej ale z gwarancją ceny i dostawy na 2 kwietnia. pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.03.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 A w ogóle to Kowalczyk ma astronomiczne ceny 3,8 za bloczek B6 a ja w Stal budzie za ten sam dałam 3, 42. Różnica dość znaczna. A czy ktoś z was wie gdzie można kupić strop porotermu??Z tym też mam kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 14.03.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Kolejne pytanie na śniadanie, czy u kogoś z was kierował budową pan Zbyszek Dąbrówka, proszę pilnie o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 14.03.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Kolejne pytanie na śniadanie, czy u kogoś z was kierował budową pan Zbyszek Dąbrówka, proszę pilnie o info Spytaj forumowicza kze. Chyba on mial na poczatku Pana Dabrowke ale sie z nim rozstal. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 15.03.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Gdzie w okolicy najtaniej beton sie kupi - konkretnie B-15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 15.03.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Gdzie w okolicy najtaniej beton sie kupi - konkretnie B-15? Najtaniej zawsze bylo w Jan-Pol, kolo Minska. tel. 025/7593892 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 15.03.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ja kupowałem dobry beton w Mostach Mazowieckich w Minsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 17.03.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Czy ktoś mi może na e-adres przesłać projekt swojej umowy z murarzem? Pilna sprawa. mam jutro spotkanie i chcę wszystko uzgodnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 17.03.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 zostało mi ok 20szt pustaków porothermu róznych i 25 i 30 i tych do scianek działowych. Jesli nikt ich nie weżmie skoncza pobite na drodze -nie nadja sie na nic innego tylko murowanie scian. Najchetniej na wymiane za worek zaprawy szpachlowej Semin.Moze ktos chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 18.03.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Kilka postów wcześniej pisałam, ze oddam cegłę w dobre ręce, jak ktoś chce zobaczyć to zdjęcia są na moim dzienniku budowy. Polecam, jak nie po prostu wyrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Czy ktoś mi może na e-adres przesłać projekt swojej umowy z murarzem? Pilna sprawa. mam jutro spotkanie i chcę wszystko uzgodnić zobacz Umowy Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elstir 19.03.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam wszystkich przyszłych bliższych i dalszych sąsiadów Zamierzam wystartować za miesiąc jakoś. Część informacji potrzebnych zgromadziłem, część mam nadzieję pozyskać od bardziej doświadczonych przedmówców monia77w1: gdzie ty się będziesz budowała? pytam, ponieważ moja działka od frontu ma dokłądnie 33m, więc może jesteśmy sąsiadami 300 pln za m3 betonu to dużo za dużo. Mam gdzieś spisane, ceny betonu to chyba cena 210 pln jest ok. Jakby ktoś miał jakieś pytania to śmiało na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 19.03.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Ratunkumam jedno ważne i pilne pytanieIle mapek dawalicie projektantowi przyłączy, nasz zarządał 9orginałów. Czy do pozwolenia na budowę dołączaliście projekt przyłączy???? Jeśli nie to na czym wam je wrysowano, te przyłącza??? Proszę o odpowiedź w komentarzach sprawa arcy pilna, znowu mnie wstrzymano ze złożeniem pozwoleniem a czas mi ucieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 20.03.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ile mapek dawalicie projektantowi przyłączy Przyłączy jakich? Wszystkich? Ja 3 mapkami obskoczyłem wodę, kanalizację i prąd. Gazownia sama sobie zrobiła mapki. Czy do pozwolenia na budowę dołączaliście projekt przyłączy???? Nie. Jeśli nie to na czym wam je wrysowano, te przyłącza??? Na czystej mapce do celów projektowych. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Elstir,, będę budować się w Cisiu, a co do ceny betonu to 3 tyg. temu u Pazia B20 była po 214 + VAT. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ratunku mam jedno ważne i pilne pytanie Ile mapek dawalicie projektantowi przyłączy, nasz zarządał 9orginałów. Czy do pozwolenia na budowę dołączaliście projekt przyłączy???? Jeśli nie to na czym wam je wrysowano, te przyłącza??? Proszę o odpowiedź w komentarzach sprawa arcy pilna, znowu mnie wstrzymano ze złożeniem pozwoleniem a czas mi ucieka Po co mu tyle? Ja bym go zapytał o każdą sztukę - gdzie chce je składać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 21.03.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam wszystkich w dniu wiosny i chcę powiac optymizmem : 1- od roku 2008 wchodzi w zycie obnizka VAT na 7 % dotyczy takze małego budownictwa czyli osoby fizyczne budujace nie przez developera!! 2-ceny materialow rosną bojest taki popyt kazdy zaczyna start budowy od wiosny a nikt sie nie spodziewal ze bedzie tylu kupujacych wiec po prostu nie nadarzyli z produkcja a wykorzystuja moment i podnosza w hurcie ceny -radze nie panikowac kto nie musi zaczynac budowac warto poczekac sadze ze za pare miesiecy sie unormuje 3- Idzie wiosna lato ma byc dlugie i cieple ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 radze nie panikowac kto nie musi zaczynac budowac warto poczekac sadze ze za pare miesiecy sie unormuje pytanie: na jakim poziomie? Ja słyszałem taką tezę, że brak cegieł na rynku nie jest wynikiem wyłącznie nadpopytu, tylko świadomej reglamentacji producenta. Kto zagwarantuje że spekulacja nie ma na celu ustalenia cen na znacznie wyższym poziomie? Moim zdaniem nie jest oczywiste, że ceny, dajmy na to pod koniec roku, spadną do poziomu z zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 22.03.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 A propos czekania na obniżkę cen: W styczniu 2007 wydano 60% więcej pozwoleń na budowę niż rok wcześniej. Wzrost płac w budowanictwie będzie trwał bo nie ma komu robić. Część cen np. stali, ropopochodnych (papa, styropian, itp.), betonu ma chartakter globalny (mali żółci bracia + monopole). Pozdrawiam,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Szanowi Już-Pobudowani,Jakie dokumenty wymaga inspektorat w Mińsku do odbioru budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts