monia77w1 23.03.2007 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam wszystkich przyszłych bliższych i dalszych sąsiadów Zamierzam wystartować za miesiąc jakoś. Część informacji potrzebnych zgromadziłem, część mam nadzieję pozyskać od bardziej doświadczonych przedmówców monia77w1: gdzie ty się będziesz budowała? pytam, ponieważ moja działka od frontu ma dokłądnie 33m, więc może jesteśmy sąsiadami 300 pln za m3 betonu to dużo za dużo. Mam gdzieś spisane, ceny betonu to chyba cena 210 pln jest ok. Jakby ktoś miał jakieś pytania to śmiało na priv. Dzwoniłam dzisiaj do Mazowieckich Mostów i B20 mają po 204 netto. U Pazia 214 netto a od poniedziałku ma iść w górę pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 24.03.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 A gdzie są te Mazowieckie Mosty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 24.03.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Na ul.Grobelnego, zaraz za cmentarzem, przy skladzie Konstas. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 25.03.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witajciewczoraj geodeta wytyczyl nam domek ale nie wiemy czy czasem sie nie walna w wymiarach i mam pytanieczy wymiar odleglosci od granic to macie do budynlu czy osi symetrii? bo na mapce zagospodarowania mamy od granicy 4,2 m ale wedlug mnie to jest to kreska gruba i to ona oznacza sciane, w prawie budowlany mowa jest o zachowaniu odleglosci od granicy jesli jest okno to nie mniej niiz 4 metry a jak nie ma to nie mniej niz 3.a geodeta wytyczyl nam osie i odleglosc od granicy 4,2 m i po obliczeniach siany+ocieplenia wychodzi 3,94m wiec za malo ((. mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisalem i dzieki za pomoc pozdrowiatkazbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Szanowi Już-Pobudowani, Jakie dokumenty wymaga inspektorat w Mińsku do odbioru budynku? Pytanie nadal aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 28.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Szanowi Już-Pobudowani, Jakie dokumenty wymaga inspektorat w Mińsku do odbioru budynku? Pytanie nadal aktualne. dzisiaj w wyborczej zdaje sie w dodatku nieruchomosci jest cos na temat odbioru budynku i dokumentow pytanie tylko czy wymieniona lista wymagana jest w kazdym inspektoracie, czy tez kazdy inspektorat ma swoja liste A teraz pytanie: jakie macie bramy garazowe, dlaczego akurat takie i jak sie sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 29.03.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Ja ostatnio składałem: - wniosek - papiery od elektryków i zakładu - kominiarz - dziennik budowy - oświadczenie kierownika/inspektora budowy - certyfikat szamba - certyfikat pieca - mapka od geodetyi chyba tyle, jak mi sie coś jeszcze przypomni to dopiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 04.04.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 poszukuje hydraulika!!! ogrzewanie i wodaczy ktos słyszał o niejakim panu instalatorze, ktory sie nazywa Sobiech? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 05.04.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Pytanie na śniadanie: Gdzie kupić szambo betonowe?takie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 05.04.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 poszukuje hydraulika!!! Ja mam kontakt z polecenia. Wysłałem na priv. Pozdr DM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 05.04.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Czy Ktoś z Was wie, gdzie można kupić tanio w naszej okolicy siatkę i słupki ogrodzeniowe? Byłbym wdzięczny za kontakt. PozdrowieniaDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Ja ostatnio składałem: - wniosek - papiery od elektryków i zakładu - kominiarz - dziennik budowy - oświadczenie kierownika/inspektora budowy - certyfikat szamba - certyfikat pieca - mapka od geodety i chyba tyle, jak mi sie coś jeszcze przypomni to dopiszę. Dzięki wielkie. Czy certyfikat szamba jest konieczny? Nic takiego nie mam Czy Ktoś z Was wie, gdzie można kupić tanio w naszej okolicy siatkę i słupki ogrodzeniowe? Kupowałem w Otwocku, 10,50 pln za mb 1,5 m wysoka. Telefon na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Pytanie na śniadanie: Gdzie kupić szambo betonowe?takie gotowe. Oj z tym w zeszłym roku był kłopot. Polecane tu na forum są szamba z jednej fabryki koło Radomia, ale zamówienia mieli narok w przód. Załączam na priva listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 05.04.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Ludzie poratujcie bo tu zaraz człowiek dostanie roztroju nerwów... Please wszelkei namiary na tartaki, nawet z daleka, PROSZE NOrmalnie wieźba nam potrzebna a tu mówi nam juz jeden tartak w seredzicach ze na 3 tydzień maja Proszę podzielcie sie namiarami.. Please jakiekolwiek.. wszystki wskazane.. zaraz wpadne w depresje Sprawa very pilna pozdrawiam Madzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 05.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Jak znajdziesz to powiedz może razem coś zorganizujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 05.04.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Jak znajdziesz to powiedz może razem coś zorganizujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monimarc 05.04.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam, Właśnie odnalazłam to forum. My mamy budowę już za sobą, oczywiście w Sulejówku (no prawie ), jesteśmy na etapie końcowego wykańczania domu i pewnie pod koniec kwietnia się wprowadzimy. Więc życzę powidzenie i dużżżżżżżżżżżżżżo cierpliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 05.04.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Please wszelkei namiary na tartaki, nawet z daleka Wysłałem dwa namiary na priv. Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 09.04.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Ja ostatnio składałem: - wniosek - papiery od elektryków i zakładu - kominiarz - dziennik budowy - oświadczenie kierownika/inspektora budowy - certyfikat szamba - certyfikat pieca - mapka od geodety i chyba tyle, jak mi sie coś jeszcze przypomni to dopiszę. Dzięki wielkie. Czy certyfikat szamba jest konieczny? Nic takiego nie mam Mi mówili, że jest potrzebny jako zaświadczenie, że szambo jest szczelne. Czy jest niezbęne na 100% to nie wiem. Zadzwoń do nich, czasami można pogadać z kimś kto się zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 09.04.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 No, to ja, chciałbym się pochwalić, że od 24 Marca juz mieszkam w swoim nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts