Gość 06.02.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 witam witam media mamy wszyskie, prawie (kanalizację dociągnę tego lata) w granicy działki. Więc mamy ale trzeba dociągnąć męczę sie teraz z geodetą podobno mu śnieg przeszkadza ze wszystkim musze na niego czekać No to pięknie. To sie jeszcze zapytam niezobowiązująco o cenę z m2 za grunt. U nas nie było wody - ale już jest, w zeszłym roku w sierpniu Gmina pociągnęła. mam dwa pytania: 1. jak długo czeka się w Sulejówku na pozwolenie na budowę (działka objęta planem),Myśmy czekali 1 miesiąc 2. czy wiecie może jakie napięcie mają linnie energetyczne odchodzące ze stacji rozdzielczej przy ul. Przejazd/Berlinga (dokładnie to chodzi mi o tą w kierunku Czynu Społecznego)Wielkie nieba, a na cóż Inwestorowi takie info?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkrabeusz 07.02.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Dzięki za info czy wiecie może jakie napięcie mają linnie energetyczne odchodzące ze stacji rozdzielczej przy ul. Przejazd/Berlinga (dokładnie to chodzi mi o tą w kierunku Czynu Społecznego) Wielkie nieba, a na cóż Inwestorowi takie info?? Bo działka, która mi sie podoba leży dosyc blisko tego (jakies 40m) i trochę się tego obwawiam. Przejrzałam wątki na temat linii energetycznych, ale niewiele mi to pomogło, bo ilu forumowiczów tyle opinii Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 No i cisza zapadła, jestem ciekaw wyników Twoich poszukiwań. Dasz znać jak rozwiążesz problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Tak z ciekawości - prześlesz na priva kto Cię obsługuje? witam witam męczę sie teraz z geodetą podobno mu śnieg przeszkadza ze wszystkim musze na niego czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 22.02.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam, zaczynamy z Zonka budowe w Halinowie,postaramy sie "udzielac" na forum jak najczesciej. Pozdrawiamy Sasiadow, Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 witaj, na razie chyba wszyscy jeszcze hibernujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.02.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 My walczymy dzisiaj atakowalismy elektryka i powiat. Jutro naszego projektnata i speca od przylaczy. NAPIERAMY! Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 ekipa jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.02.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 ekipa jest ? Niestety jeszcze nie. Mamy pare namiarow, ale zadnych konkretow. W przyszlym tyg. zaczniemy lepiej sie rozgladac za ekipami. Troche sie z tym wstrzymywalismy, bo czekalismy na zgode powiatu na przesuniecie linii zabudowy. Moglismy takiej zgody nie dostac. Ale jest Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Troche sie z tym wstrzymywalismy, bo czekalismy na zgode powiatu na przesuniecie linii zabudowy. Moglismy takiej zgody nie dostac. Ale jest No cóż, ja swojej nie polecam Czy przesunięcie linii zabudowa pozwala zbliżyć fasadę domu do ulicy? Nie słyszałem o czymś takim. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Teraz tak sobie myślę - jeśli mogę doradzić - podpisałem umowę na budowe domu z wyszczególnieniem w Załączniku prac w poszczególnych etapach i z wynagrodzeniem podzielonym na etapy. Było to bardzo pomocne w kilku momentach i namawiam do takiej umowy. Z drugiej strony majster tez odwoływał sie do tej umowy mówiąc że czegoś nie zrobi - w ten sposób nie mam wymurowanych ścian działowych. Nie ma chyba takiej możliwości żeby przewidzieć i wpisać do umowy wszystkie prace.Dlatego gdybym teraz spisywał umowę, wsadziłbym bardzo jednoznaczy zapis że obowiązkiem Wykonawcy jest wymurowanie domu wraz z wszystkimi elementami w projekcie, że projekt jest nadrzędny w stosunku do Załącznika zawierającego prace w etapach. Czyli - jesli czegoś nie ma w Załączniku to Wykonawca musi to wykonać jesli jest w projekcie. Nad formą trzeba się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.02.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 No cóż, ja swojej nie polecam Czy przesunięcie linii zabudowa pozwala zbliżyć fasadę domu do ulicy? Nie słyszałem o czymś takim. O co chodzi? Ok, to ekipy bedziemy szukali sami. A z linia zabudowy to tak jak napisales. W nowym planie zagospodarowania jest 15 m od drogi. A wszystkie domy stoja 8 m. Na szczescie mozemy budowac w linii starych domow. Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iws 28.02.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Wczoraj dostałam warunki przyłączenia prądu. Będąc w Otwocki strasznie zwodzili mnie z odpowiedziami na moje pytania. Ile czasu od momentu podpisania umowy mieliście prąd. Czy te 14 dni od momentu spełnienia przez mnie warunków może trwać rzeczywiście do 2008? Czy powinnam sama przygotować dokumentację techniczną i wtedy będę miała prącd w 4 miesiące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Dużo zależy od speca którego zatrudnisz. Mnie szczerze rzekłszy, nic to wszystko nie obchodziło - całą robotę papierkową z elektrownią załatwiał elektryk. Postawił słup wtedy kiedy potrzebowałem. Przyszedłem, popatrzyłem i wybudowałem Znalezienie człowieka miejscowego który z racji swojej pracy jest dobrze znany w elektrowni ma swoje wymierne korzyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.02.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ja jeszcze nie doszedlem do tego etapu.Tez wszystko za mnie robi elektryk (chodzi o papierologie). Troche to trwalo, bo zmienialismy typ przylacza z napowietrznego na kablowe. Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 28.02.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 dlaczego wcześniej nie trafiłem na ten wątek ja też buduję w Sulejówku - więc witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.02.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 A tak swoja droga trzymajcie kciuki. W piatek zlozylismy papiery i czekamy na pozwolenie. Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witaj arek_s. Na jakim etapie jesteś? qdlaty, trzymamy mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 28.02.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witaj arek_s. Na jakim etapie jesteś? mam stan surowy zamknięty z rozprowadzoną elektryką, CO i tynkami teraz ocieplenie poddasza, sufity, podłogi, schody wew. czyli cała wykończeniówka wewnątrz:-? acha musze jeszcze zrobić taras i schody wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pera 28.02.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witam! W tym roku zaczynam budowe w Gorkach w gminie Debe Wielkie wiec bliska rodziną inwestorow z Sulejowka nie jestem ale kuzynem tu na pewno! Mam pytanie, ktore juz padalo kilkukrotnie (choc bez odpowiedzi): znacie moze jakiegos dobrego kierownika budowy? Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts