Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przestrzegam przed jakąkolwiek współpracą ze Zbigniewem Stanisławem Pieńkowskim z Puznówki/Pilawy, który w tym sezonie budowlanym działa na terenie Okuniewa, Cisia, Halinowa i Otwocka. Polecam lekturę Czarnej Listy Wykonawców woj Mazowieckiego

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=42058&postdays=0&postorder=asc&highlight=czarna+lista&start=60

Hello Sąsiedzi.

Czy ktoś robiąc elewację montował listwę startową do styropianu?

Warto?

Znajomy mówi, że warto.

Dociepleniowiec powiedział, że nie warto. Ale jak ja chcę, to może ją zamontować.

W Kowalczyku powiedzieli, że nie mają i nikt praktycznie o to nie pyta.

Jakie są wasze opinie?

Q.

Hello Sąsiedzi.

Czy ktoś robiąc elewację montował listwę startową do styropianu?

Warto?

Znajomy mówi, że warto.

Dociepleniowiec powiedział, że nie warto. Ale jak ja chcę, to może ją zamontować.

W Kowalczyku powiedzieli, że nie mają i nikt praktycznie o to nie pyta.

Jakie są wasze opinie?

Q.

Mój majster twierdzi dokładnie to samo; mogę panu zamontować - tylko po co? Twierdzi, że styro trzym aise na kołkach i kleju i listwa nie spełnia żadnej funkcji

Mój majster twierdzi dokładnie to samo; mogę panu zamontować - tylko po co? Twierdzi, że styro trzym aise na kołkach i kleju i listwa nie spełnia żadnej funkcji

Ok, a jak Ci obrobili styropian na dole? Narożnik aluminiowy?

Bo ta listwa startowa ma taki okapnik, żeby woda nie spływała na cokół.

Aha,

jeśli ktoś nie zagląda na forum Halinowa:

28.07 planujemy z Żonką grilla budowlanego.

Zapraszamy ;)

Q.

Przestrzegam przed nawiązywaniem jakiejkolwiek współpracy ze Zbigniewem Stanisławem Pieńkowskim z Puznówki/Pilawy :evil: . Sumiaste wąsy, białe Audi A8, złote zęby buduje podobno nawet koscioły. Podejmuje sie zrobienia prawie wszystkiego. Chętnie pośredniczy w zakupach materiału. Firma ma bogatą historię działalnościo Dla zainteresowanych:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=9177&start=2940

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=42058&postdays=0&postorder=asc&highlight=czarna+lista&start=60

Ok, a jak Ci obrobili styropian na dole? Narożnik aluminiowy?

Bo ta listwa startowa ma taki okapnik, żeby woda nie spływała na cokół.

Aha,

jeśli ktoś nie zagląda na forum Halinowa:

28.07 planujemy z Żonką grilla budowlanego.

Zapraszamy ;)

Q.

Jeszcze nie robili - startują w przyszłym tygodniu. To o czym piszesz to ja rozumiem jako kapinos który montuje się od dołu styropianu - ponoć nie jest to listwa startowa. Właśnie szukam po Sulejówku i nigdzie kapinosów nie ma. W piątek skoczę do castoramy, może tam będzie?

Ja jestem w tym czasie słomiany wdowiec więc propozycja gryla jest bardzo kusząca :lol:

[... To o czym piszesz to ja rozumiem jako kapinos który montuje się od dołu styropianu - ponoć nie jest to listwa startowa...

Ja pisałem o czymś takim:

http://www.allegro.pl/item210888922_listwa_startowa_63mmx_2mb_do_styropianu.html

Kapinos i listwa w jednym.

Ale w końcu nie dałem, bo nie mogłem kupić.

W Castoramie nie było.

Q.

Witam!

Pilnie poszukuję ekipy na dokończenie stanu surowego otwartego po leniwej brygadzie. Jeżeli możecie pomóc to pomóżcie ale tylko godnych polecenia. Nie chcę już więcej współpracować z oszustami. Przestrzegam jednocześnie przed właścicielem kremowego AUDI A8 na garwolińskich blachach, nie warto niesłowny w każdym calu.

Wiadomość na priva poproszę.

Dzięki

I ja też się podłanczam : szukam takiego słupa co to ma elektryk na nim mi prowizorke budowlaną zrobic ,,, przy okazji zna ktoś fajnego Pana od elektryki i podłączenia tego prądu ??

ja znam niefajnego

Szanowni Forumowicze,

koszmar mnie dopadł, dachówki ceramicznej brak. Możecie pomóc gdzie mogę kupić dachówkę i nie czekać na nią sto dni, i żeby mi jeszcze ktoś ją ułożył????????

http://www.ambit.gda.pl/ambit-pokrycia-dachowe-foto/ambit-pokrycia-dachowe-euronit_3.jpg

I co ja biedna mam zrobić????????? Byle by grafitowa była