Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witam!

Poszukuję właściciela dachu pokrytego blachodachówką Lindab najchętniej niskoprofilowego LPAL ale wysoki też może być. Chcaiłbym porozmawiać o doświadczeniach i obejrzeć dach co ze dwie wiosny już przeżył.

ps mam do odsprzedaży w dobrej cenie belki pod terrivę mam 33szt o długości 4,20 m oraz 12 szt o długości 4.80 m

PZDR

A byliscie osobiscie?

Nam Pan jak zanieśliśmy wniosek o wrysowanie sączków na działce od razu pokazał mapę i mogliśmy zobaczyć czy budowa koliduje z melioracją czy nie.

I problem w tym, że nie. Z urzędu zadzwonili do architekt nie do nas i to ona pojechała do Otwocka.

Nie wiem czy ktoś buduje w Żurawce ( Starej), ale mam pytanie - jak się tam przedstawia sprawa z melioracją?

Czekam na odpowiedź z Otwocka a pozwolenie już prawie odebrane :) - jestem cała w nerwach czy nie bedzie trzeba przesuwac umiejscowienia domu.

W moim przypadku melioracja w Otwocku naniosła sączki na zaniesionym do nich ksero mapy i jeden z nich pokrywał się z projektem mojego domu.

Pojechałem więc do kierownika melioracji i napisałem oświadczenie, w którym zobowiązałem się do utrzymania sieci melioracyjnej na mojej działce i do jej ewentualnej naprawy itd. :) :) Po czym kierownik wbił mi na projekcie zagospodarowania działki pieczątkę z uzgodnieniem. Pozwolenie dostałem, a sączka nie znalazłem... :) :)

Pozdrowienia

Darek M.

Uwaga na tego człowieka

Zakład Usługowy

Ogólno-Budowlany, Hydrauliczno-Elektryczny

Stanisław Zbigniew Pieńkowski

Puznówka 164A

08-440 Pilawa

"Firma" działa na terenie: Białołęki, Starej Miłosnej, Sulejówka, Halinowa, Okuniewa, Garwolina, Pilawy

Firma musiała zmienić adres - poprzednio była zarejestrowana na terenie Sulejówka

Właściciela można poznać po sumiastych wąsach, białym Audi A8 i skórzanych spodniach i po tym że przed rozpoczeciem prac żąda bardzo wysokiej zaliczki.

Nie dajcie się nabrać i nie płaćcie ani grosza przed ukończeniem roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uwaga na tego człowieka

Zakład Usługowy

Ogólno-Budowlany, Hydrauliczno-Elektryczny

Stanisław Zbigniew Pieńkowski

Puznówka 164A

08-440 Pilawa

"Firma" działa na terenie: Białołęki, Starej Miłosnej, Sulejówka, Halinowa, Okuniewa, Garwolina, Pilawy

Firma musiała zmienić adres - poprzednio była zarejestrowana na terenie Sulejówka

Właściciela można poznać po sumiastych wąsach, białym Audi A8 i skórzanych spodniach i po tym że przed rozpoczeciem prac żąda bardzo wysokiej zaliczki.

Nie dajcie się nabrać i nie płaćcie ani grosza przed ukończeniem roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potwierdzam w 100 %. U mnie rozgrzebał strop, kasę wziął i zniknął. Prawdopodobnie znalazł innego inwestora, z którego wydoi kasę i pójdzie dalej. Omijajcie z daleka Stanisława Zbigniewa Pieńkowskiego.

To najzwyklejszy OSZUST.

Potwierdzam w 100 %. U mnie rozgrzebał strop, kasę wziął i zniknął. Prawdopodobnie znalazł innego inwestora, z którego wydoi kasę i pójdzie dalej. Omijajcie z dalejka Stanisława Zbigniewa Pieńkowskiego.

To najzwyklejszy OSZUST.

Potwierdzam to co napisane. U mnie efekt był podobny. Wiem że również hurtownicy bardzo poszukują Pieńkowskiego z Puznówki. Nie dajcie się nabrać. Z nieoficjalnych informacji wiem, że znalazł następnych naiwnych i podobno robi jakąś szkołę. Strach się bać !!!!! UWAGA PIEŃKOWSKI :evil:

witam sąsiadów,

zamieszkaliśmy już w końcu w rejonie Berlinga i Czynu Społecznego - ul. Wenecka.

Co ciekawe, koło nas eksplodują budowy jak grzyby po deszczu.

Ale jest i ciemna strona: nasz bezpośredni sąsiad wystawił fundament "wysmołowany" do poziomu prawie 1m ponad naszym poziomem ogródka i w najlepsze szykuje się do zasypania tego ziemią. Czy jest jakaś metoda żeby go powstrzymać ? (rozmowy nie skutkują)...

witam sąsiadów,

zamieszkaliśmy już w końcu w rejonie Berlinga i Czynu Społecznego - ul. Wenecka.

Co ciekawe, koło nas eksplodują budowy jak grzyby po deszczu.

Ale jest i ciemna strona: nasz bezpośredni sąsiad wystawił fundament "wysmołowany" do poziomu prawie 1m ponad naszym poziomem ogródka i w najlepsze szykuje się do zasypania tego ziemią. Czy jest jakaś metoda żeby go powstrzymać ? (rozmowy nie skutkują)...

wg mojej wiedzy są ograniczenia w podwyższaniu terenu - nie umiem podać źródeł, ale w Gminie pewnie będą wiedzieli.

Ja ostrzegam przed braniem do jakichkolwiek, nawet prostych robót, niejakiego Tomasza J. mieszkańca Sulejówka

u mnie miał rozplantowac ziemię - prosta robota

mimo wielkokrotnych próśb o to, żeby uważał na elewację, pobrudził a potem zrobił nawet dziurę w tynku - taczką

kompletnie bezmyślny jełop

niestety jak brać robola, to trzeba nad nim stac z pałą i za przeproszeniem na........ć

Odebraliśmy pozwolenie na budowę - po ciężkich bojach.

Mam pytanie odnośnie ogrodzenia. Z dwóch stron mamy drogę - działka narożna - zglaszaliście w urzędzie chęć budowy ogrodzenia i czy czekaliście te 30 dni?

Możecie kogoś polecić do wykonania ogrodzenia oraz projektu przyłącza do działki?