lesia 28.02.2006 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Prosze nie miec mi za zle,ze pozwolilam sobie napisac w waszym watku.Bo nie mam ani dzialki,ani domku w okolicy,ani nie jestem z Sulejówka;-)))Ale... jestesmy z męzem na etapie szukania dzialki, a że w tej chwili mieszkamy w Łodzi (mąz pracuje w w-wie) poszukiwania są bardzo utrudnione i ograniczone.Sami juz nie wiemy czy dobrze wybralismy szukajac dzialki w tej okolicy.Ale jezdzac po obrzezach w-wy to miejsce wydalo nam sie najatrakcyjniejsze cenowo,wizualnie.Duzym plusem jest chyba polaczenie pkp i szybki dojazd do w-wy.Moze napiszecie o plusach i minusach mieszkania na tym terenie;-))Bede bardzo wdzieczna.No i najwazniejsze MOZE WIECIE O JAKIS OFERTACH SPRZEDAZY DZIALEK W OKOLICY .Niestety jestesmy ograniczeni finansowo i szukamy dzialki tak do 150tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 01.03.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 masz rację że dużym plusem jest PKP którym chyba najszybciej można dojechac do W-wy. Tereny może raczej trochę zaniedbane pod względem infrastruktury dróg, kanalizacji, gazu itp. (oczywiście nie mozna genereralizować) ale za pieniądze które chcesz przeznaczyć na działkę to mozna juz coiś fajnego kupić. Wg. mnie powinniście szukać działki poprzez jakies biuro nieruchomości - zwłaszcza że nie jesteście z tego terenu. Podam Ci adres strony internetowej biura z ktorego ja korzystałem: http://bon.waw.pl Odrazu zaznaczam że żadnego interesu w tym nie mam Jest oczywiści jeszce kilka innych ale ich nie znam wiec nie chce się wypowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 znacie moze jakiegos dobrego kierownika budowy? Witaj, Pera. Bardzo trudno znaleźć naprawdę dobrego kierownika, a jak się już znajdzie to goście cenią się kosmicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 jestesmy z męzem na etapie szukania dzialki ... Sami juz nie wiemy czy dobrze wybralismy szukajac dzialki w tej okolicy. Ależ bardzo dobrze! Pomijając już urokliwą okolicę to jakie miłe możecie mieć sąsiedztwo... Wg. mnie powinniście szukać działki poprzez jakies biuro nieruchomości - zwłaszcza że nie jesteście z tego terenu. Korzystałem z biur na początku poszukiwań - prezentowane działki były w mojej ocenie bardzo przeciętne. W moim przypadku, znacznie bardziej efektywne było wyszukiwanie działki samodzielnie, dzięki temu lepiej poznałem okolicę i ta wiedza fundamentalnie przydała się przy decyzji o zakupie akurat w Sulejówku (rozważaliśmy różne okoliczne gminy). Miałem czas na poszukiwania wyłącznie w weekendy. Zresztą była właścicielka mojej działki świadomie nie umieszczała ogłoszeń w żadnej agencji. W przeciągu roku sprzedała kilka swoich działek. Terenów w Sulejówku jst sporo, ale dużo właścicieli czeka na lepsze ceny. W zeszłym roku, najtańsza oferta jaką znaleźliśmy to 20$/m2, średnia 25$, więc zapasem chyba dysponujecie porządnym. Jeśli jesteś zainteresowana mogę na priva wysłać namiar do 'mojej' babci - może jeszcze ma pole do sprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witaj arek_s. Na jakim etapie jesteś? mam stan surowy zamknięty z rozprowadzoną elektryką, CO i tynkami teraz ocieplenie poddasza, sufity, podłogi, schody wew. czyli cała wykończeniówka wewnątrz:-? acha musze jeszcze zrobić taras i schody wejściowe. Z dekarza jesteś bardzo zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 01.03.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Z dekarza jesteś bardzo zadowolony? efekt końcowy jest ok, ale trochę mnie to nerwów kosztowało (nawet w pewnym momencie chcieli przerwać pracę ) - pokrycie dachowe robił mi Dachlux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 01.03.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 znacie moze jakiegos dobrego kierownika budowy? Witaj, Pera. Bardzo trudno znaleźć naprawdę dobrego kierownika, a jak się już znajdzie to goście cenią się kosmicznie. ja ze swojego byłem zadowolony bo: - pan był prawie codziennie na budowie a jeśli była potrzeba to i częściej (chyba ze się nic nie działo więc nie musiał przyjezdżać ) - jest z Sulejówka więc ma blisko - jest konkretny - nie zdziera z człowieka ostatniej koszuli - straszny gaduła - więc było z kim pogadać jak robotnicy robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 01.03.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 znacie moze jakiegos dobrego kierownika budowy? ja ze swojego byłem zadowolony arek_s, poprosze o namiary na kierownika. ja mam jednego z polecenia pani architekt, ale jeszcze z nim nie rozmawialem, wiec nie wiem co, jak i za ile. dam znac kogo wybralem i dlaczego. dzieki, qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesia 01.03.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 [Jeśli jesteś zainteresowana mogę na priva wysłać namiar do 'mojej' babci - może jeszcze ma pole do sprzedania. To ja poprosze o te namiary na maila [email protected] No wlasnie czekamy na wiosne i troche pojezdzimy ,niestety nasz 8-miesieczny synek tez nas troche ogranicza. Jezeli to nie tajemnica to w okolicy jakiej ulicy (ale sie zrymowalo ) babcia miala pole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Z dekarza jesteś bardzo zadowolony? efekt końcowy jest ok, ale trochę mnie to nerwów kosztowało (nawet w pewnym momencie chcieli przerwać pracę ) - pokrycie dachowe robił mi Dachlux. TEN Dachlux - Trakt Brzeski 81? Napiszesz co się działło? Bardzom ciekaw. Zapodałem do nich o wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 To ja poprosze o te namiary na maila [email protected] Wysłałem na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 01.03.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Posluchajcie,jakie macie doswiadczenia z gazownia? Oplaca sie im zlecac przylacze? Czy wziac "obcych"?Ktos porownywal koszty? Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pera 01.03.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 ja ze swojego byłem zadowolony Arek, Bede wdzieczny za przeslanie namiarow na kierownika budowy. Wyslalem juz w tej sprawie wiadomosc na priva. Dzieki z gory ! Pera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 01.03.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 TEN Dachlux - Trakt Brzeski 81? Napiszesz co się działło? Bardzom ciekaw. Zapodałem do nich o wycenę. na początku wszystko było ok. wyceny, dostarczenie materiału, rozpoczęcie pracy w terminie i sprawnie ale Panowie nabili kontrlaty gdzie popadło (mam pełne deskowanie) i część z nich wypadła nie na linni krokwi. Przyznam że na początku nie zwróciłem na to uwagi ale jak tylko dopatrzyłem się tego poprosiłem o poprawienie tego poprzez podłożenie dodatkowych kontrłat na krokwie - trochę się Panowie wkurzyli bo część dachówki już była ułożona ale się uparłem i musieli to poprawiać chociaż sciagali jakieś rysunki z firmy Creaton że tak jak oni zrobili jest dobrze. W umowie miałem zapis ze odbiór dachu robię dopiero na koniec więc i tak uważam że zachowałem się w porządku prosząć ich o poprawienie czegoś co nie wymagało zbyt wiele dodatkowej pracy teraz a nie na koniec jak by wszystko skończyli. Prosiłem ich również żeby nie cieli dachówek na dachu szczególnie w koszach - zgodzili się na to ale jak pewnego dnia zajechałem na budowę to cięcie dachóki odchodziło w najlepsze na dachu - nie muszę pisać że sie wściekłem i trochę im powiedziałem co o nich myślę a następnie wezwałem przedstawiciela z Dachlux z którym wszystko do tej pory załatwiałem i tu dalej ta sama gadka że dachówce to nieszkodzi itp. nawet przyjechał przedstawiciel z Creatona Ale jak poprosiłem o poprawę uciętyc dachówek w koszach to przedstawiciel z Dachlux stwierdził ze oni schodzą z dachu i powinienem sie z nimi do końca rozliczyć za robotę. Oczywiście zgodziłem się na to żeby zeszli z dachu ale nie wypłacę im pozostałej kasy - efekt był taki że zostali i wszystko poprawili. Koniec końców dach zrobiony uważam jest przyzwoicie ale trochę sie musiałem z nimi namęczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Taa.. niewyglada to zachęcająco. Będę się mocno zastanawiał nad Dachluxem. Na szczęście prośbę o oferty złożyłem w kilku miejscach. Jaka dachówkę kładłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 jakie macie doswiadczenia z gazownia? Oplaca sie im zlecac przylacze? Czy wziac "obcych"? Ktos porownywal koszty? dołączam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 02.03.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 ja z dachluxem tez mam zle wspomnienia - Pan nam robił wycene tydzien a mial 2 dni, potem usiłował mi wmówić ,ze jego firma jest ok bo inne zaniżaja wycene po to aby złapać klienta. ostatecznie robił mi As-dach - bliska konkurencja - ale ekipa była nie dokładnie z As-dachu bo oni uwazali,ze nasz dach jest trudny i dali niby lepszym fachmanom. Wycena w as-dachu za to samo byla ok 8 tys nizsza, a ilość materiałów policzona i tu i tu byla taka sama - co przeczyloby teorii zaniżania celowego - a i tak troche dachówek zostało - w razie co Niestety pewne nazwijmy to niuanse na dachu spowodowane sa żle postawioną więźba w pewnych miejscach- ją niestety robił kto inny:( - i nie dało sie juz tego poprawić. Pozdrawiam Nowych budujących z Izabeli (to na przeciw Sulejówka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Ahoj myszkaxs ! podasz namiar na As-dach ? Z ostatniej chwili - przed chwilą dostałem ofertę z Dachluxu - prosiłem o Euronit - przyszła (uwaga!) na IBF szczegółówa + kwota ryczałtowej dopłaty jeśli zdecyduje się na Euronit!! Zadzwoniłem i usłyszałem że nie jest możliwe wysłanie oferty szczegółowej na Euronit bo... to jest tajemnica handlowa. Czegoś takiego jeszcze nie słyszałem... Czyli jak będą miał wątpliwości po wykonaniu co do ceny to nie mam abosolutnie żadnej postawy żeby porównać ceną końcową z - no właśnie - jaką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 02.03.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 na forum ogłasza się Pan Michał Dąbrowicz z Dachlux tylko z innej filii wiec może do niego udezcie. Ja jak miałem kłopoty ze swoim dachem to napisałem do niego i nawet trochę sie tym interesował a nawet dzwonił w tej sprawie z moim Dachluxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Sąsiedzi!Szukam porządnego człowieka do dokończenia prostych prac - ścianki działowe, kominy ponad dach i inne drobiazgi. Znacie / polecicie jakiegoś miejscowego wykonawcę? Bardzo proszę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts